Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Αγώνας δρόμου με τα Σκόπια για την έκδοση του Μάκη Ψωμιάδη


Αγώνα δρόμου καταβάλλει η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας προκειμένου να καταφέρει να πάρει την πολυπόθητη εδώ και μήνες θετική απάντηση από τις αρχές των Σκοπίων για την έκδοση του Μάκη Ψωμιάδη και για την πράξη της κακουργηματικής υπεξαίρεσης 21 εκατομμυρίων ευρώ από το ταμείο της ΑΕΚ.

Και αυτό γιατί όταν πριν από περίπου ένα χρόνο ο Ψωμιάδης παραδόθηκε από τις αρχές των Σκοπίων στην Ελλάδα, η έκδοσή του αφορούσε μόνο την εμπλοκή του στην υπόθεση των στημμένων ποδοσφαιρικών αγώνων.

Μέχρι σήμερα, όπως έγινε γνωστό, η Εισαγγελία έχει στείλει τουλάχιστον τρεις φορές τον φάκελο με όλα τα συνοδευτικά έγγραφα στις σκοπιανές αρχές, αλλά δεν έχει πάρει καμία απάντηση.

Η σιωπή των Σκοπίων ερμηνεύεται ως κωλυσιεργία εκ μέρους τους.

Για το λόγο αυτό η Εισαγγελία (τμήμα εκδόσεων ) ενημέρωσε εγγράφως για τις ενέργειες που έχει κάνει μέχρι σήμερα την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, το υπουργείο Δικαιοσύνης και το υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να εξαντληθούν όλα τα μέσα με σκοπό να ικανοποιηθεί το αίτημα των ελληνικών αρχών .

Σε δύο μήνες εξάλλου θα έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος κράτησης του Μάκη Ψωμιάδη στις φυλακές Κορυδαλλού και το συμβούλιο Εφετών θα κληθεί να αποφασίσει για την παράταση της προφυλάκισής του, που ούτως ή άλλως , σε καμία περίπτωση δεν μπορεί- εκ του νόμου - να ξεπεράσει σε διάρκεια τους 18 μήνες για κανέναν κατηγορούμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...