Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Με θρίαμβο η Ρεάλ στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας


Παράσταση για έναν στο μεγάλο ντέρμπι των ημιτελικών για το ισπανικό Κύπελλο. Η Ρεάλ πήρε πανηγυρική πρόκριση με το 3-1 απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Η ομάδα του Μουρίνιο από την αρχή πήρε προβάδισμα στο σκορ και επέβαλε τον δικό της νόμο στο «Καμπ Νου». Ο Ρονάλντο και η παρέα του κυριάρχησαν πλήρως, είχαν μεγαλύτερη δίψα για γκολ και ειδικά ο πορτογάλος επιθετικός στο πρώτο ημίχρονο έδειξε απίστευτο πάθος. Ενα πάθος που κάποιες φορές τον οδήγησε σε βεβιασμένες προσπάθειες.

Η Μπαρτσελόνα, για μια ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα έδειξε σε πτώση φόρμας. Ο Μέσι έκανε λίγα και δεν βρήκε χώρο να ξεδιπλώσει το ταλέντο του, οι Ινιέστα -Τσάβι εγκλωβίστηκαν στην άμυνα της Ρεάλ, ενώ η άμυνα των γηπεδούχων είχε αρκετά κενά.

Στο 12' ο Ρονάλντο κέρδισε πέναλτι από τον Πικέ και ο CR7 με ωραίο σουτ ευστόχησε για το 0-1.

Στη συνέχεια, η Μπαρτσελόνα θέλησε να αντιδράσει, πίεσε τη Ρεάλ, αλλά οι γηπεδούχοι έδειξαν εκνευρισμό και τις περισσότερες φορές διαμαρτύρονταν στον ρέφερι Μαγιένκο για τις αποφάσεις του. Πάντως, στο 34' ίσως να είχαν δίκιο όταν ο Τσάμπι Αλόνσο έσπρωξε τον Πέδρο μέσα στην περιοχή.

Η καλύτερη στιγμή της Μπαρτσελόνα ήταν ένα σουτ-φάουλ του Μέσι στο 39' που έστειλε τη μπάλα άουτ.

Η Ρεάλ μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο. Ετσι, στο 57' ο Ντι Μαρία έφυγε στην αντεπίθεση, ο Πουγιόλ ήταν αδύνατο να τον σταματήσει και έπεσε στο έδαφος, σουτ ο αργεντινός, απόκρουση ο Πίντο και από κοντά ο Ρονάλντο το 0-2.

Στο 68' κεφαλιά του Βαράν σε κόρνερ του Οζίλ και 0-3, η υπογραφή για τον θρίαμβο της Ρεάλ Μαδρίτης στο κάστρο της Μπαρτσελόνα.

Τελικά, οι «μπλαγουγκράνα» μείωσαν το σκορ (1-3) με σουτ από κοντά του Τζόρντι Αλμπα στο 89'. Η Ρεάλ, λοιπόν, πήρε το εισιτήριο για τον τελικό φτάνοντας σε έναν θρίαμβο. Η Μπαρτσελόνα, καλείται να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση στην οποία δεν είναι συνηθισμένη.


Διαιτητής: Μαγιένκο.

Κίτρινες: Πικέ, Αρμπελόα, Πουγιόλ.

Μπαρτσελόνα: Πίντο, Αλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Αλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι(73' Αλκαντάρα), Φάμπρεγκας(59' Βίγια), Πέδρο(71' Τέγιο), Μέσι, Ινιέστα.

Ρεάλ: Λόπεθ, Ράμος, Βαράν, Αρμπελόα, Κοεντράο, Τσάμπι Αλόνσο(85' Εσιέν), Οζίλ (78' Πέπε), Κεντίρα, Ρονάλντο, Ιγκουαϊν(70' Καγιεχόν), Ντι Μαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...