Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΒΟΛΕΪ: Κυπελλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός


Ο Ολυμπιακός κατάκτησε το 14ο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του, καθώς στον 19ο τελικό που συμμετείχαν οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν στο Ρέθυμνο τον Φοίνικα Σύρου με 3-0.

Η ομάδα του Δημήτρη Καζάζη επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και παρά τις δυσκολίες που συνάντησε στο πρώτο σετ (28-26), πήρε τα άλλα δύο πιο εύκολα κι έφτασε στη δεύτερη κούπα από την έναρξη της σεζόν, καθώς είχε πάρει και το Λιγκ Καπ τον περασμένο Αύγουστο.

Ο Φοίνικας Σύρου πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις στον τελικό κι αν είχε πάρει το πρώτο σετ, όπου προηγήθηκε 22-16 και 24-21, τότε τα πράγματα μπορεί να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά. Ο Ολυμπιακός, όμως, με σερί 4-0 ισοφάρισε και τελικά έφτασε στην κατάκτησή του με 28-26.

Οι νησιώτες προηγήγθηκαν και στο δεύτερο σετ με 10-8 και 15-13, ωστόσο, ο Γιορντάνοφ «πήρε το όπλο» του και οδήγησε τους Πειραιώτες στο 2-0 (25-21) βάζοντας γερά θεμέλια για το τρόπαιο.

Όπως ακριβώς συνέβη και στα δύο προηγούμενα σετ, έτσι και στο τρίτο ο Φοίνικας ήταν καλύτερος στο ξεκίνημα. Προηγήθηκε με 13-10 και 16-12, αλλά και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τις λύσεις και με «όπλο» την εμπειρία και τον Γιορντάνοφ κατάφεραν να προηγηθούν 21-19 και να φτάσουν στη νίκη με 25-22.

Πολυτιμότερος παίκτης του τελικού αναδείχθηκε ο Βούλγαρος διαγώνιος, Μπόγιαν Γιορντάνοφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...