Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Μεγάλη νίκη στην Πόλη ο Ολυμπιακός και...φουλ για τη 2η θέση

Ο Ολυμπιακός έπαιξε σαν πρωταθλητής Ευρώπης για 4 λεπτά στο τέλος και πήρε μεγάλη νίκη επί της Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ στην Κωνσταντινούπολη με 78-73, αποτέλεσμα που τον διατηρεί «ζωντανό» στο παιχνίδι της κατάκτησης της 2ης προνομιούχου θέσης στον 6ο όμιλο του top 16 της Ευρωλίγκας.

Ίσως το χειρότερο του εφετινό ματς στη διοργάνωση έκανε για 35 λεπτά ο Ολυμπιακός, ωστόσο, «ξ'ύπνησε» στο τέλος και με οδηγούς τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Περπέρογλου πήρε την τεράστια νίκη, χάρη στην οποία ισοβαθμεί στη 2η θέση με τη Μακάμπι (υστερεί στην ισοβαθμία). Πλέον, την τελευταία αγωνιστική (14η) ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Κίμκι και με νίκη θα σφραγίσει την πρόκρισή του στα πλέι οφ της διοργάνωσης, ενώ θα περιμένει στραβοπατήματα των Μακάμπι και Σιένα (παίζουν εκτός με Μπαρτσελόνα και Κάχα Λαμποράλ), έτσι ώστε να πάρει τη 2η θέση που θα του δώσει το πλεονέκτημα έδρας.

Αν και δεν ξεκίνησε καλά στο ματς ο Ολυμπιακός, κατάφερε στα τελευταία λεπτά της 1ης περιόδου να καλύψει τη διαφορά του -4 (11-7) και να κλείσει το δεκάλεπτο στο +6 (19-13), κυρίως χάρη στην καλή του άμυνα και την αστοχία των Τούρκων έξω από τη γραμμή των 6.75μ.

Με γρήγορο 7-0 η Φενέρ κάλυψε τη διαφορά και προηγήθηκε με 20-19, ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» συνήλθαν γρήγορα και σε συνδυασμό με ένα «δώρο» των διαιτητών (χρέωσαν φάουλ τον Πεκέρ σε καθαρή τάπα στον Χάινς και ταυτόχρονα τεχνική ποινή) ξαναπήραν μικρή διαφορά (28-22) και βάσει της εικόνας του ματς ότι είχαν το «πάνω χέρι».

Η καλή περιφερειακή άμυνα, όμως, έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να φτάσουν σε επί μέρους 17-9, αν και είχαν εκτελέσει μόλις 3 βολές σε αντίθεση με τους Πειραιώτες που βρέθηκαν στο μπόνους 15 φορές! Τελικά με καλάθι του Ερμίς σε «νεκρό χρόνο» η Φενέρ έκλεισε το ημίχρονο στο +1 (34-33).

Τα τρίποντα των Αντιτς (3/4) και του Παπανικολάου κράτησαν «όρθιο» τον Ολυμπιακό στην 3η περίοδο, διάστημα στο οποίο οι Τούρκοι έφτασαν τα 10 επιθετικά ριμπάουντ έναντι κανενός των Πειραιωτών! Ο Παπανικολάου πήρε το ματς επάνω του και με 13 πόντους στην περίοδο αυτή (είχε 3 στο πρώτο μέρος) έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό (56-53) κι όλα κρίθηκαν στο τελευταίο 10λεπτο.

Ο χειρότερος εφετινός Ολυμπιακός, όμως, έδωσε τη δυνατότητα στην αδιάφορη Φενέρ να πάρει διαφορά στο +6 (64-58) και αργότερα 69-61 περίπου 5 λεπτά πριν τη λήξη. Πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Ονάν που πέτυχε 10 πόντους στην κρίσιμη τελευταία περίοδο, απέναντι στους «υπνωτισμένους» πρωταθλητές Ευρώπης. Στα τελευταία λεπτά, όμως, οι Πρίντεζης και Περπέρογλου οδήγησαν τον Ολυμπιακό σε σερί 7-0 (69-68), ενώ με τρίποντα των Σπανούλη και Λο το σερί έφτασε στο 13-0 και η ελληνική ομάδα στο +4 (74-69).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...