Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Ρίο; Έτσι ούτε... Αντίρριο!

Η βραδιά ήταν εφιαλτική για την...άφαντη εθνική! Ο Ντζέκο έκανε πάρτι, η Βοσνία κέρδισε 3-1 και η απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ δυσκολεύει!

Τα πράγματα στο ποδόσφαιρο είναι απλά. Αν παίξεις έχεις αξιώσεις για κάτι καλό. Αν δεν παίξεις δεν μπορείς να περιμένεις πολλά. Ε σήμερα στην Ζένιτσα η Εθνική κόντρα στη Βοσνία απλά δεν έπαιξε. Ηττήθηκε με κάτω τα χέρια με 3-1, έχασε ουσιαστικά την πρώτη θέση και παλεύει για την δεύτερη και τα μπαράζ, προκειμένου να μπορέσει να προκριθεί στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Τουλάχιστον το ευχάριστο νέο ήρθε από τη Σλοβακία με την γηπεδούχο ομάδα και βασική μας αντίπαλο για την δεύτερη θέση να μένει στο 1-1 με την Λιθουανία.

Μνήμες Ρεχάγκελ

Μνήμες πρώτου ματς του Ότο Ρεχάγκλ ξύπνησαν στην Ζένιτσα με την Εθνική να γνωρίζει την δεύτερη πιο βαριά ήττα εκτός έδρας χάνοντας από τη Βοσνία με 3-1. Στην πρεμιέρα του Γερμανού στο πάγκο της Εθνικής το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε ηττηθεί το Σεπτέμβριο του 2001 από την Φινλανδία με το 5-1. Βέβαια την συνέχεια την γνωρίζουμε όλοι και μακάρι να επαναληφθεί και αυτή την φορά και να έρθουν ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις για την Εθνική.

Ήταν σαν να μην μπήκε στο πρώτο μέρος...

Κανείς δεν λέει πως η Εθνική είναι από τις πλέον φαντεζί ομάδες, ωστόσο η αλήθεια είναι πως το πρώτο ημίχρονο ήταν από τα χειρότερα της θητείας του Φερνάντο Σάντος. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εκτός από τα δύο γκολ που δέχθηκε, δεν βγήκε καθόλου μπροστά, ενώ είδε τους Βόσνιους να χάνουν ευκαιρίες για ακόμα περισσότερα, σε μια εξαιρετικά άσχημο σαρανταπεντάλεπτο.

Σε 4-4-2 που γινόταν 4-5-1 η Εθνική

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Παρότι ο Πορτογάλος έδειχνε πως θα επέστρεφε στο 4-4-2, προτίμησε τελικά να κατεβάσει την Εθνική με ένα 4-4-2 που για την ακρίβεια γινόταν περισσότερο 4-5-1. Ο Καρνέζης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, με τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Παπασταθόπουλο να είναι στοπ κέντρο της άμυνας, τους Τζαβέλλα αριστερά και Τοροσίδη δεξιά. Στο κέντρο ο Τζιόλης ήταν καθαρό αμυντικό χαφ, με το Καραγκούνη λίγο πιο μπροστά του και τους Χολέμπα και Κατσουράνη εσωτερικά χαφ, ενώ μπροστά λίγο πίσω από τον Σαμαρά, ξεκίνησε ο Σαλπιγγίδης.

Πίεση με το καλημέρα

Το τι θα ακολουθούσε στη Ζένιτσα, φάνηκε από τα πρώτα λεπτά και συγκεκριμένα από το 6', όταν η Βοσνία με κεφαλιά του Βράνιες απείλησε την εστία της Εθνικής, αλλά ο Καρνέζης έκανε καταπληκτική επέμβαση. Η φάση αυτή, παρότι στην συνέχεια και για μεγάλο διάστημα δεν υπήρξε πίεση, έδειξε το τεράστιο πρόβλημα που είχαμε στην άμυνα και ειδικά στα στημένα.

Μίλησε ο Ντζέκο

Αυτό το πρόβλημα φάνηκε ξεκάθαρα στο 29', λεπτό στο οποίο οι γηπεδούχοι σκόραραν, με τον μεγάλο Τζέκο. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι μετά από φάουλ του Μισίμοβιτς πήδησε σχεδόν ένα κεφάλι πιο ψηλά από όλους τους αμυντικούς της Εθνικής και με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Και όμως μπήκε...

Τα λάθη στην άμυνα δυστυχώς συνεχίστηκαν και στο 35' ο Τζαβέλλας με μια κακή εκτίμηση της φάσης γκρέμισε τον Μούιτζα με τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Μισίμοβιτς, ο Καρνέζης έδιωξε, αλλά ο Τοροσίδης προσπαθώντας να διώξει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 2-0, σε ένα πραγματικά φθηνό γκολ που δεν άξιζε στην ομάδα, από την στιγμή που είχε αρχίσει να ανεβάζει την απόδοσή της και να ισορροπεί τον αγώνα. Σε αυτό το διάστημα η μοναδική φάση της Εθνικής ήταν στο 39' με τον Χολέμπας να κάνει το σουτ από αριστερά και να στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ.

Ντζέκο και πάλι και τέλος το ματς...

Για το δεύτερο ημίχρονο δεν μπορούμε να πούμε πολλά και δεν λέμε γιατί τα πάντα κρίθηκαν στο ξεκίνημά του. Οι Βόσνιοι με τον Ντζέκο έκαναν γρήγορα το 3-0 και μετά ο αγώνας ήταν σαν να είχε τελειώσει. Τα πάντα όπως αναφέραμε κρίθηκαν στο 53', όταν ο Ντζέκο νίκησε και πάλι τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και με κεφαλιά έκανε το 3-0, δίνοντας διαστάσεις στη νίκη της ομάδας του. Από εκείνο το σημείο ο ρυθμός έπεσε μέχρι το 88' όταν οι Βόσνιοι έχασαν σημαντική ευκαιρία. Συγκεκριμένα ήταν ένα τετ α τετ του Στεφάνοβιτς με τον Καρνέζη, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να τον νικάει, ενώ ένα λεπτό πιο νωρίς ο Σαμαράς με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Το έβαλε αργά...

Η Εθνική είπε τον τελευταίο λόγο, αλλά δεν έφτανε. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Σαμαράς γύρισε ωραία την μπάλα στο κέντρο της άμυνας και ο Γκέκας από κοντά την έστειλε στα δίχτυα μειώνοντας σε 3-1, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι αυτό τον αγώνα και τις εντυπώσεις που για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν πολύ άσχημες.

Man of the match: Με δύο γκολ αλλά και συνολικά επιβλητική παρουσία, ο Έντιν Ντζέκο δεν θα μπορούσε να χάσει τον τίτλο του πολυτιμότερου. Ο Βόσνιος επιθετικός έδειξε γιατί παίζει στην Μάντσεστερ Σίτι, καθώς έκανε ότι ήθελε τους Έλληνες αμυντικούς, ειδικά στον αέρα, όπου δεν είχε αντίπαλο.

Αδύναμος κρίκος: Όλη η άμυνα της Εθνικής ήταν αδύναμος κρίκος. Δύο κεφαλιές από έναν ανενόχλητο επιθετικό, ένα χαζό πέναλτι και ένα αυτογκόλ. Ε τι άλλο έπρεπε να γίνει για να λέμε για τραγική μέρα της άμυνας;

Στο ύψος του: Έπιασε πέναλτι και είχε άλλες τρεις εξαιρετικές επεμβάσεις. Ο Ορέστης Καρνέζης στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος του, όπως θα λέγαμε και ο Γκέκας που πέτυχε το μοναδικό γκολ της Εθνικής.

Η γκάφα: Μα να μην μπορείς να διώξεις την μπάλα κόρνερ; Αυτό που έκανε ο Τοροσίδης στη φάση του πέναλτι και της απόκρουσης του Καρνέζη είναι για να μπαίνει σε σεμινάρια, σχετικά πως το πως δεν θα πρέπει να διώχνουν οι αμυντικοί.

Το στραγάλι: Κανένα πρόβλημα για τον Κάιπερς σε ένα εξαιρετικά εύκολο ματς για τον Ολλανδό διαιτητή.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Φερνάντο Σάντος έλεγε πως η Εθνική δεν θα φοβηθεί την Βοσνία, αλά θα την σεβαστεί. Δεν ξέρουμε αν την φοβήθηκε, αλλά αυτό που είναι σίγουρο, είναι πως την σεβάστηκε περισσότερο από ότι θα έπρεπε. Το βαρύ 3-1 στη Ζένιτσα δεν λέει τίποτα, καθώς το 1-1 της Σλοβακίας με την Λιθουανία ήταν ότι καλύτερο, αλλά πλέον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα πρέπει να κοιτάζει τα μπαράζ αν θέλει να περάσει στα τελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Συνθέσεις ομάδων
Βοσνία/Ερζεγοβίνη (Σούσιτς): Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς, Βράνιες, Μούιτζα (84' Βρσάγεβιτς), Ζουκάνοβιτς, Λούλιτς, Ζαχίροβιτς, Μεντούνιανιν (78' Ράχιμιτς), Μισίμοβιτς, Ιμπίσεβιτς (84' Στεβάνοβιτς), Τζέκο.
Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Τζαβέλλας (46' Γκέκας), Αβ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης (57' Μανιάτης), Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (73' Χριστοδουλόπουλος), Χολέμπας, Σαμαράς.


www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...