Σάββατο 27 Απριλίου 2013

«Χτίζουν» το νέο Παναθηναϊκό

Η… τριανδρία του Παναθηναϊκού έχει θέσει σε πλήρη εφαρμογή το μεταγραφικό σχεδιασμό για τη νέα σεζόν. Ο Γιάννης Αναστασίου μαζί με τους Δημήτρη Σαραβάκο και Νίκο Νταμπίζα βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και προχωρούν με γοργούς ρυθμούς τα σχέδιά τους για το «χτίσιμο» της ομάδας της επόμενης σεζόν.

Ο νέος προπονητής της ομάδας βρίσκεται στην Ολλανδία και μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να παρακολουθήσει, αλλά και να έχει επαφές με κάποιους παίκτες εκμεταλλευόμενος τις εξαιρετικές διασυνδέσεις του στη χώρα. Παίκτες θα παρακολουθήσει και ο Νίκος Νταμπίζας, που επίσης έχει καλές επαφές στο εξωτερικό και ειδικά στην Αγγλία.

Το μπάτζετ της ομάδας είναι πολύ περιορισμένο και ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για την απόκτηση παικτών που θα είναι είτε ελεύθεροι, είτε δανεικοί, είτε θα αγοραστούν με πολύ μικρό κόστος. Τα περισσότερα συμβόλαια δεν θα ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ ετησίως και η υπέρβαση μπορεί να γίνει (όχι πάνω από 400-500 χιλ. ευρώ) για 1-2 παίκτες μόνο. Αυτό καθιστά πολύ δύσκολο να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές, όπως ο Μπεργκ του Αμβούργου. Πάντως τα περισσότερα χρήματα θα δαπανηθούν για την απόκτηση σέντερ φορ, αν και υπάρχουν επαφές για απόκτηση χαφ και αμυντικού.

Από την ελληνική αγορά πέραν του Σωκράτη Φυτανίδη, που μένει ελεύθερος από τον Ατρόμητο, δεν υπάρχει για την ώρα κάποια άλλη προχωρημένη υπόθεση.

Λεφτά από Αλαφούζο και… Καρνέζη

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα συνάψει ομολογιακό δάνειο ύψους 5 εκατ. ευρώ και πληροφορίες αναφέρουν πως το ποσό αυτό θα το βάλει ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος και με τα μισά από αυτά τα χρήματα θα καλυφθούν επείγουσες υποχρεώσεις της ομάδας ως το τέλος του μήνα. Εφόσον ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν πάρει πίσω αυτά τα χρήματα στο εγγύς μέλλον, αυτά θα περάσουν σαν μετοχές είτε στην κατοχή του ιδίου, είτε στην «Παναθηναϊκή Συμμαχία».

Στο μεταξύ, η διοίκηση της ΠΑΕ έχει την ενημέρωση πως μετά το μπαράζ με τη Skoda Ξάνθη (9/5) θα έρθει πρόταση από το εξωτερικό για τον Ορέστη Καρνέζη, ο οποίος επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του σε κάποιο δυνατό πρωτάθλημα. Αν αυτή η πρόταση κριθεί ικανοποιητική (και ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ), τότε είναι πολύ πιθανό να παραχωρηθεί και να στηριχτεί ο Παναθηναϊκός στον Στέφανο Καπίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...