Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Προβάδισμα για τον τελικό Τσέλσι και Φενέρμπαχτσε

Οι παίκτες της Φενερμπαχτσέ πανηγυρίζουν το γκολ εναντίον της Μπενφίκα κατά τη διάρκεια πρώτου μεταξύ τους αγώνα για τα ημιτελικά του Europa League στην Κωνσταντινούπολη.
Η Τσέλσι, που νίκησε εκτός έδρας τη Βασιλεία με 2-1 και η Φενέρμπαχτσε, η οποία επικράτησε στην Τουρκία της Μπενφίκα με 1-0, απέκτησαν το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, μετά τις πρώτες αναμετρήσεις των ημιτελικών στη διοργάνωση.

Στην Ελβετία, οι «μπλε» αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους και προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ, όταν στο 12ο λεπτό και σε κόρνερ του Λάμπαρντ ο Μόουζες άνοιξε το σκορ με κεφαλιά.

Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει στο 52΄ με τον Τόρες, αλλά το σουτ του Ισπανού επιθετικού έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Σόμερ.

Η Βασιλεία κέρδισε πέναλτι στο 86΄, σε ανατροπή του Στόκερ από τον Αθπιλικουέτα, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ένα λεπτό αργότερα ο Σχαρ. Αυτό όμως δεν ήταν το τελικό σκορ, αφού στο τελευταίο (4ο) λεπτό των καθυστερήσεων ο Νταβίντ Λουίς έκανε το 1-2 με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Στην Κωνσταντινούπολη, η Φενέρμπατχσε πήρε μια «φτωχή» με βάση την εικόνα του παιχνιδιού και την απόδοσή της νίκη απέναντι στην Μπενφίκα, με 1-0. Οι Τούρκοι κυριάρχησαν στον αγώνα αλλά στάθηκαν πολύ άτυχοι, καθώς είδαν την μπάλα να προσκρούει τρεις φορές στα δοκάρια του Αρτούρ.

Η αρχή έγινε στο 18ο λεπτό μετά την κεφαλιά του Σο, η συνέχεια δόθηκε με το χαμένο πέναλτι του Κρίστιαν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (το κέρδισε ο Γκιουνούλ από τον Όλα Τζον) και ολοκληρώθηκε με το σουτ του Κάουτ στο 51΄.

Δοκάρι (τέταρτο) υπήρχε και στη φάση του μοναδικού γκολ του αγώνα, που σημείωσε με κεφαλιά στο 71ο λεπτό ο Κορκμάζ, όμως στη συνέχεια της φάσης η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα των Πορτογάλων, που απείλησαν ουσιαστικά μόνο στη φάση του Γκαϊτάν, στο 54΄, που επίσης «σημάδεψε» το δοκάρι του Βολκάν.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...