Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Με το κεφάλι ψηλά αποχαιρέτησε την Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός

Με το κεφάλι ψηλά αποχαιρέτησε την Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός, που απέναντι σε ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης πάλεψε ως ίσος προς ίσο, οδήγησε τη σειρά των πλέι οφ με την Μπαρτσελόνα στους πέντε αγώνες, αλλά ηττήθηκε στον τελευταίο με 64-53, πληρώνοντας το τραγικό ποσοστό του έξω από τα 6.75 (1/16 τρίποντα) και αποκλείοστηκε από το φάιναλ-4 του Λονδίνου.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη αποκλείστηκε εξαιτίας της κάκιστης επίθεσής της και της αδυναμίας της στα ριμπάουντ, αφού αν και περιόρισε την Μπαρτσελόνα στους 20 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, οι «πράσινοι» σημείωσαν άλλους τόσους έναντι τρων 33 στο πρώτο μισό του αγώνα. 
 
Οι Ισπανοί έπαιξαν άμυνα ζώνης για μεγάλο διάστημα της αναμέτρησης και εν τέλει δικαιώθηκαν, αφού οι «πράσινοι» δεν είχαν επαφή με το καλάθι από μακριά, ενώ έχαναν διαρκώς τα ριμπάουντ και αστοχούσαν στις βολές.

Με τον Διαμαντίδη στον πάγκο με 3 φ\φάουλ μόλις από το 5ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός άρχισε να χάνει σε οργάνωση, δημιουργία και εκτέλεση. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ εκμεταλλεύτηκαν το αντίπαλο «μπλακ άουτ» και στο 14' προηγήθηκαν με διαφορά 19 πόντων (37-18), όμως με ένα σκορ 11-5 οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν να περιορίσουν το εύρος της στο -11 με τη λήξη του ημιχρόνου (44-33).

Στο 24΄ ο Παναθηναϊκός μείωσε ακόμη περισσότερο (48-39), για να κάνει ο Διαμαντίδης το 51-45 στο 31΄ και να δώσει ελπίδες, που αποδείχθηκαν πρόσκαιρες. Πέντε συνεχείς του Ναβάρο, όμως, ξανάδωσαν στη διαφορά διψήφια τιμή (56-45), ενώ το τρίποντο του Χουέρτας 1:30 πριν τη λήξη έσβησε κάθε όνειρο των «πράσινων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...