Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Παράταση λίγων λεπτών ζήτησε η Ενωση

Εκδικάστηκε στην δευτεροβάθμια πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ η έφεση της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά της ποινής που της επίβλήθηκε από τη Σούπερ Λίγκα (μηδενισμός, αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα, αφαίρεση δύο βαθμών από το επόμενο) για τη διακοπή του αγώνα της με τον Πανθρακικό. «Να συνεχιστεί ο αγώνας από το σημείο που διακόπηκε», ζήτησε ο συνήγορος της Ενωσης, Χάρης Γρηγορίου. Η απόφαση της επιτροπής θα γίνει γνωστή την Πέμπτη (25/04). Στη FIFA θα προσφύγει η ΑΕΚ, διεκδικώντας από την ιταλική Κιέβο 650.000 ευρώ από τη μετεγγραφή του Στέφανο Σορεντίνο.

Παρουσία των Κωστή, Σεραφείδη, Γιαννίση και Καπετανόπουλου, κατά την εκδίκαση της έφεσης της ΑΕΚ, ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ, Χάρης Γρηγορίου υποστήριξε εκ νέου ότι κακώς διεκόπη οριστικά το ματς της 14ης Απριλίου. Ζήτησε να συνεχιστεί η αναμέτρηση από το χρονικό σημείο στο οποίο διεκόπη (87'), ενώ κατέθεσε στην επιτροπή ένα dvd στο οποίο αποδεικνύεται ότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε καλή κατάσταση ώστε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

«Το αίτημα μας είναι να επαναληφθεί ο αγώνας για τα λεπτά που απέμεναν. Ως ΠΑΕ ΑΕΚ πιστεύω τα χειρότερα για τις προθέσεις του Τριτσώνη. Δεν μπορώ να βρω μια αληθινή δικαιολογία για την απόφαση του. Μου δίνει την αίσθηση ότι πρόθεση του ήταν να διακόψει οριστικά το ματς και να υποβιβαστεί η ΑΕΚ. Ο κ. Θωμαΐδης αποκάλυψε στην εκπομπή του ότι ο Τριτσώνης μιλούσε με τον Θανάση Μπριάκο στο τηλέφωνο πριν αποφασίσει να το διακόψει. Κάτι που δεν διαψεύστηκε από πουθενά από την ημέρα που δημοσιοποιήθηκε. Εμείς ζητάμε την επανάληψη του αγώνα, να συνεχιστεί για τα λεπτά που απέμεναν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγορίου στη διάρκεια της εκδίκασης.

Μετά το τέλος της διαδικασίας ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Χρήστος Κωστής τόνισε: «Εμείς από τη 10η αγωνιστική ζητήσαμε την ισονομία και την απονομή δικαιοσύνης σε κάθε ματς, όμως οι διαιτητές είχαν άλλη άποψη. Ελπιζω έστω και την ύστατη στιγμή να ληφθεί η κατάλληλη απόφαση για να διεκδικήσει η ΑΕΚ την παραμονή στο γήπεδο. Είναι άδικο να κρίνονται τα πράγματα στα χαρτιά. Στο παρελθόν η ΑΕΚ έχει αδικηθεί, πολλά πρωταθλήματα και αγώνες της έχουν κλέψει, τους οποίους δικαιούνταν. Η δικαιοσύνη πρέπει να λάμψει».

Την στιγμή που κανείς στην ΑΕΚ δεν μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται η ομάδα τη νέα σεζόν, προστέθηκε και το θέμα του Σορεντίνο. Η διοίκηση της ΑΕΚ ετοιμάζει τα απαιτούμενα έγγραφα ώστε να καταθέσει προσφυγή στη FIFA κατά της Κίεβο, διεκδικώντας το ποσό που της αναλογεί από τη μεταγραφή του τερματοφύλακα στην Παλέρμο. Οταν είχε αποχωρήσει από την Ένωση για την Ιταλία, η διοίκηση του συλλόγου είχε βάλει ρήτρα με ποσοστό μεταπώλησης στη συμφωνία της με την ομάδα της Βερόνα.

Από τη στιγμή που μεταγράφηκε ο Ιταλός γκολκίπερ στην ομάδα της Σικελίας, έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες για να επικοινωνήσει με τη διοίκηση της Κιέβο, έτσι ώστε να πληροφορηθεί το ποσό που της αναλογεί. Καμία προσπάθεια της διοίκησης της ΑΕΚ όμως δεν είχε επιτυχία, με αποτέλεσμα πλέον να κινηθεί νομικά κατά της Κιέβο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει λάβει η Ενωση το ποσό της μεταγραφής άγγιξε τα 4,2 εκατομμύρια ευρώ και έτσι ετοίμασε το φάκελο που θα στείλει, αξιώνοντας το ποσό των 650.000 ευρώ από τη συγκεκριμένη μετεγγραφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...