Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Μουντομπάσκετ: Καρδιοχτύπησαν οι Αμερικανοί

Κέβιν Ντουράν και Μάρκους Βιεϊρά
Συγκλονιστική εξέλιξη και φινάλε για γερά νεύρα στο ματς ΗΠΑ-Βραζιλίας με τους Αμερικάνους να τα βρίσκουν για πρώτη φορά ...μπαστούνια στο Μουντομπάσκετ και να επικρατούν με ένα καλάθι διαφορά (70-68). Με το 3 στα 3 οι ΗΠΑ εξασφάλισαν την πρώτη θέση του 2ου ομίλου που φιλοξενεί η Κωνσταντινούπολη.

Η ομάδα του Μάικ Σιζέφσκι καρδιοχτύπησε απέναντι στην εκρηκτική Βραζιλία, η οποία χάρη σε "βομβαρδισμό" από τα 6.25 κοίταξε στα. μάτια τις ΗΠΑ μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο Κέβιν Ντουράν πήρε στις πλάτες του τους Αμερικάνους, με 27 πόντους και 10 ριμπάουντ. Η Βραζιλία είχε 10 εύστοχα τρίποντα και πρωταγωνιστές τους Μάρκους Βιέιρα (16π.), Λεάντρο Μπαρμπόσα (14π.) και Τιάγκο Σπλίτερ (13π.) . Πλήγμα τα 4 φάουλ που συμπλήρωσε ο Σπλίτερ στην τρίτη περίοδο και αναγκάστηκε να καθίσει στον πάγκο. 

►Στα 33'' πριν τη λήξη ο Μπαρμπόσα μείωσε σε 70-68, ο Μπίλαπς στην αμέσως επόμενη επίθεση των ΗΠΑ αστόχησε από τα 6.25 και με υπολειπόμενο χρόνο 10'' η Βραζιλία άγγιξε την ισοφάριση. Ωστόσο, ο Χουέρτας στο φάουλ που κέρδισε από τον Ντουράν δεν βρήκε στόχο από τη γραμμή των ελευθέρων βολών. Στη δεύτερη του προσπάθεια, στην οποία αστόχησε εσκεμμένα, ο Γκαρσία πήρε το ριμπάουντ και με τη σειρά του πάσαρε στον Μπαρμπόσα, με τον τελευταίο να μη βρίσκει στόχο και οι ΗΠΑ να γλιτώνουν το... έμφραγμα!

►Η Αργεντινή με έναν καταπληκτικό Λουίς Σκόλα (32π.) επικράτησε άνετα (91-70) της Ανγκόλας, παρά την εκνευριστική αστοχία της από τα 6.25 (5/23). Έτσι πέτυχε το 3 στα 3 στον 1ο όμιλο στην Καισάρεια. 

►Μετά τη χτεσινή αναμενόμενη ήττα της από τις ΗΠΑ, η Σλοβενία επέστρεψε στις νίκες: 91-84 την Κροατία. Σλόκαρ και Λάκοβιτς οι πρώτοι σκόρερ των Σλοβένων με 15 πόντους έκαστος, ενώ από την Κροατία που έκανε τη δεύτερη ήττα της ξεχώρισε ο Ρόκο Λένι Ούκιτς με 20 πόντους και 7 ασίστ.

►Και η Σερβία επέστρεψε στις νίκες μετά τη “σφαλιάρα” που δέχτηκε από τη Γερμανία. Έκανε περίπατο (112-69) με την Ιορδανία με 21 πόντους από Σαβάνοβιτς και Κέσελι. Στην επιστροφή του Μίλος Τεόντοσιτς, μετά την τιμωρία του για τα επεισόδια στο «Ακρόπολις» με την Ελλάδα, ο «ερυθρόλευκος» γκαρντ τελείωσε τον αγώνα με 7 πόντους και 7 ασίστ. Στον αγώνα της 4ης ημέρας Σερβία-Αυστραλία (την Τετάρτη) επιστρέφει για τους «πλάβι» ο έτερος τιμωρημένος, Νέναντ Κρστιτς, ο οποίος είχε τιμωρηθεί με 3 αγωνιστικές από τη FIBA. 

►Η Αυστραλία ζευγάρωσε τις νίκες της και κέρδισε ανέλπιστα εύκολα (78-43) τη Γερμανία που ήταν ...κατάκοπη από την υπερπροσπάθεια και τις δυο παρατάσεις στο κυριακάτικο ματς με τη Σερβία. Πρωταγωνιστής της Αυστραλίας ο Πάτρικ Μιλς με 16 πόντους και 7 ασίστ, ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση το νέο μετεγγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Αλεξ Μάριτς (15π.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...