Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Καζλάουσκας: «Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα, αλλά τα καταφέραμε»

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη της Εθνικής Ελλάδος επί του Πουέρτο Ρίκο έμεινε ο Γιόνας Καζλάουσκας. Ωστόσο, δεν συμβαίνει το ίδιο με την εμφάνιση των παικτών του, κάτι που όμως πιστεύει πως θα αλλάξει στο επόμενο ματς, κόντρα στην Τουρκία, καθώς θα επιστρέψουν από την τιμωρία τους οι Αντώνης Φώτσης και Σοφοκλής Σχορτσανίτης.
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος για τη νίκη. Νικήσαμε μία εξαιρετική ομάδα. Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα, όπως με την αντιμετώπιση του πικ εν ρολ, των ψηλών των αντιπάλων και των σουτέρ τους. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε. Με το σουτ του Φώτση και τη δύναμη του Σχορτσανίτη θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουμε τη ζώνη. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε σε όλους τους τομείς και κυρίως στην άμυνα. Είχαμε γίνει κάπως πιο μαλακοί, αλλά στο δεύτερο μέρος ήμασταν πιο δυναμικοί. Μετά τις δύο αυτές νίκες μπορούμε να ανασάνουμε»,ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιόνας Καζλάουσκας.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μπουρούσης στάθηκε στην άμυνα ζώνης των Πουερτορικανών: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας. Αντιμετωπίσαμε για πολλά λεπτά και πάλι ζώνη, περισσότερο από 35 λεπτά. Το Πουέρτο Ρίκο είναι πολύ καλή ομάδα, με καλούς γκαρντ και ψηλούς. Κάποια στιγμή κατάφεραν να πάρουν μία μεγάλη διαφορά, αλλά καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη».

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας, ο Βασίλης Σπανούλης, δεν θέλησε να σταθεί στο ρεκόρ πόντων που σημείωσε: «Δεν μετράει η προσωπική απόδοση, αλλά το ότι η ομάδα τα πήγε καλά στο τέλος. Κόντρα στην Τουρκία θα πρέπει να βελτιωθούμε σε κάποιες λεπτομέρειες, αφού αυτές φτιάχνουν τους νικητές. Θα πρέπει να είμαστε ακόμα πιο συγκεντρωμένοι από σήμερα».

Σύμφωνα με τον Νίκο Ζηση, ήταν η απόδοση του δευτέρου ημιχρόνου που οδήγησε στη νίκη: «Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε πολύ έξυπνα γιατί σουτάραμε όποτε θέλαμε εμείς και όχι όποτε μας αφήνει ο αντίπαλος. Τώρα πρέπει να κάνουμε μια μεγάλη εμφάνιση, όπως κάναμε στοπ Βελιγράδι ή την Ιαπωνία. Ο Σπανούλης έκανε μεγάλο παιχνίδι. Θα τα παίξουμε όλα για όλα με την Τουρκία. Αυτός ήταν ο στόχος μας. Να κάνουμε το δύο στα δύο χωρίς τα παιδιά και στη συνέχεια να νικήσουμε πλήρεις τους Τούρκους και να κλειδώσουμε την πρώτη θέση. Βλέπετε ότι η ατμόσφαιρα είναι εχθρική, αλλά δεν μας πειράζει, έχουμε συνηθίσει σε τέτοια γήπεδα.

Από τους διακριθέντες της Εθνικής ήταν και ο Κώστας Τσαρτσαρής. Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού σχολίασε: «Χαρούμενοι που κερδίσαμε γιατί στόχο έχουμε την πρωτιά του ομίλου και αν χάναμε θα ήταν δύσκολο να τα καταφέρουμε. Τώρα παίζουμε με Τουρκία, θα έχουμε και μια μέρα ξεκούραση και θα πάμε για το καλύτερο. Είναι καλή ομάδα, είναι και οι διοργανωτές, θα δούμε. Σήμερα αν και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ στο -9, δεν φοβηθήκαμε γιατί στο μπάσκετ τέτοιες διαφορές καλύπτονται. Βελτιώσαμε το παιχνίδι μας αν και χάσαμε και σήμερα πολλά τρίποντα, όπως με την Κίνα. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει».

Στις απουσίες των Φώτση και Σχορτσανίτη και στο πόσο θα αλλάξει η ομάδα από την Τρίτη, στάθηκε ο Ίαν Βουγιούκας: «Πλήρεις δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Ο Σχορτσανίτης είναι φόβητρο κάτω από τα καλάθια, ενώ ο Φώτσης μπορεί να βοηθήσει με το σουτ, αλλά και στην άμυνα».

   Οι Πουερτορικανοί

Απογοητευμένος που η ομάδα του δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την έκπληξη κόντρα στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο προπονητής του Πουέρτο Ρίκο, Μανόλο Σιντρόν: «Συγχαρητήρια στην Ελλάδα. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Στο τέλος η Ελλάδα εκτέλεσε πολλές βολές. Θα ήθελα να δω τα τελευταία πέντε λεπτά. Δεν θέλω να πω κάτι. Θα θέλαμε να τελειώσουμε με όλους τους παίκτες μας διαθέσιμους στο παρκέ, αλλά δεν έγινε αυτό».

Ο γκαρντ του Πουέρτο Ρίκο, Χουάν Χοσέ Μπαρέα, τόνισε: «Συγχαρητήρια στην Ελλάδα. Είναι σπουδαία ομάδα κι έγινε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι. Στο τέλος της τέταρτης περιόδου δεν παίχτηκε μπάσκετ. Εμείς δεν καταφέραμε να αποφύγουμε κάποια φάουλ και τους στέλναμε συνέχεια στη γραμμή των φάουλ. Ο Ράμος ήταν μεγάλη απώλεια για μας. Όταν χρεώθηκε το πέμπτο φάουλ είναι φυσικό να τρελαθούμε. Πιστεύω πως η αποβολή του ήταν καθοριστικό σημείο στον αγώνα. Τώρα έχουμε μπροστά μας ρεπό και πρέπει να νικήσουμε την Κίνα. Είναι ένα καθοριστικό ματς. Τους έχουμε αντιμετωπίσει σε ένα φιλικό και πιστεύω πως αν έχουμε απόδοση αντίστοιχη με τη σημερινή θα νικήσουμε».ENET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...