Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Με αποκλεισμό δυο αγώνων τιμωρήθηκαν Σχορτσανίτης και Φώτσης

Η FIBA τιμώρησε με αποκλεισμό δυο αγώνων τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη και τον Αντώνη Φώτση για τα επεισόδια στο πρόσφατο ματς Ελλάδος-Σερβίας στο ΟΑΚΑ. Αντιθέτως δεν τιμωρήθηκε ο Κώστας Τσαρτσαρής. Παράλληλα επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ στην ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης.
Ο Νέναντ Κρστιτς που τραυμάτισε με καρέκλα στο κεφάλι τον Μπουρούση τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τριών αγώνων, ενώ ο Μίλος Τεόντοσιτς “έφαγε” δυο αγωνιστικές.

Οι δυο Έλληνες διεθνείς θα χάσουν τα ματς:
►Με Κίνα το Σάββατο 28 Αυγούστου, και
►Με Πουέρτο Ρίκο την Κυριακή 29 Αυγούστου

Αντίστοιχα, οι δυο Σέρβοι θα χάσουν τα παιχνίδια των «πλάβι» με Ανγκόλα (28/08) και Γερμανία (29/08), ενώ ο Κρίστιτς θα μείνει εκτός και στην αναμέτρηση με την Ιορδανία (30/08).
Αν και δεν μιλάμε για ποινές εξοντωτικές, η απόφαση της FIBA δεν έγινε δεκτή με ικανοποίηση από την ομοσπονδία. Σε λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε, σημειώνει ότι η FIBA “προχώρησε πολύ γρήγορα στην απόφαση”. Στελέχη της ΕΟΚ υποστήριζαν ότι από τη στιγμή που το ματς δεν συγκαταλεγόταν στο επίσημο καλαντάρι της FIBA, δεν υπήρχε καμιά δικαιοδοσία από την πλευρά της παγκόσμιας ομοσπονδίας στην επιβολή ποινών. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν η ελληνική ομοσπονδία θα προσφύγει κατά της απόφασης της FIBA. Έχει πάντως τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση μέχρι το πρωί της Παρασκευής.
"Πρωτοφανής απόφαση"

O ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ, Γιώργος Βασιλακόπουλος δήλωσε για την ποινή δύο αγωνιστικών: "Είναι μια πρωτοφανής απόφαση για την ταχύτητα, τη μεθόδευση και την αντιδημοκρατική διαδικασία που ακολουθήθηκε. Αποδεικνύει ότι το σύστημα της FIBA είναι μονοκρατορία και πρέπει να αλλάξει και να εκδημοκρατιστεί. Είχα καταθέσει πλήρες σχέδιο για το διαχωρισμό της εκτελεστικής εξουσίας και ήταν ένας από τους λόγους που αντέδρασαν στη δική μου υποψηφιότητα. Εύχομαι αυτή η απόφαση να μην προδιαγράφει και άλλες προθέσεις".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...