Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Θριαμβευτική επιστροφή του Ολυμπιακού Βόλου

Ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε ύστερα από 38 χρόνια νίκησε στη Ν.Σμύρνη τον Πανιώνιο και έκανε θριαμβευτική επανεμφάνιση στη μεγάλη κατηγορία μετά από είκοσι χρόνια. Ο Σλοβάκος Μάριο Μπρέσκα (ΦΩΤΟ) που την τριετία 2002-2007 αγωνίστηκε στον Πανιώνιο πέτυχε το “χρυσό” γκολ της ομάδας του Σάκη Τσιώλη. Περίπου 500 εκδρομείς οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου στη Ν.Σμύρνη.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ανοιχτό, οι δυο ομάδες ήταν αρκετά δραστήριες και δημιούργησαν ευκαιρίες με κορυφαία το δοκάρι του Μπάλαμπαν στο 21'. Όσο περνούσε η ώρα ήταν εμφανής η αδυναμία του Πανιώνιου στη μεσαία γραμμή καθώς δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά απέναντι σε μια εξαιρετικά οργανωμένη ομάδα του Βόλου.

Πριν από την έναρξη του αγώνα ο Μπρέσκα τιμήθηκε από τον Πανιώνιο για την προσφορά του στην ομάδα και, όταν πέρασε στο παιχνίδι για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο 46΄, χειροκροτήθηκε από τους «κυανέρυθρους» φιλάθλους. Ο 31χρονος Σλοβάκος ήταν τελικά αυτός που “χτύπησε” τους Νεοσμυρνιώτες, χαρίζοντας με το γκολ που σημείωσε μια μεγάλη νίκη στον Ολυμπιακό Βόλου. Η ομάδα του Τσιώλη κυριάρχησε πλήρως μετά το 0-1 και δημιούργησε ευκαιρίες να σημειώσει και δεύτερο γκολ.

Το ματς είδαν από την εξέδρα των επισήμων ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής, Φερνάντο Σάντος, μαζί με τον βοηθό του, Ζήση Βρύζα. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση, μετά τα έκτροπα που συνέβησαν την Τρίτη το βράδυ. Πάντως σε ορισμένα σημεία του γηπέδου διακρίνονταν τα μπαλώματα στο χορτάρι.

Το φιλμ του αγώνα

1' Καλή κεφαλιά από τον Σανκαρέ, ο Μάχο έδιωξε σε κόρνερ
19' Οργανωμένη επίθεση των φιλοξενουμένων και σουτ του Καπετάνου λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Μάχο
21' Μετά από σέντρα του Σιόβα, ο Μπάλαμπαν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Γιακούποβιτς
36' Μπαλιά από τον Μανιάτη, ο Γουνδουλάκης τετ α τετ με τον Γιακούποβιτς, αλλά το σουτ είναι κακό, η μπάλα άουτ.
59' 0-1: Ο Μόνχε μπήκε από τα αριστερά, έβγαλε την κατάλληλη στιγμή συρτή σέντρα και ο Μπρέσκα που ακολουθούσε τη φάση σκόραρε σε κενή εστία.
60' Φάση διαρκείας στην εστία του Γιακούποβιτς, ο Λάτκα με γυριστό σουτ από δύσκολη θέση έστειλε την μπάλα άουτ
71' Σέντρα του Αλβάρες, κεφαλιά του Μαρτίν, ο Μάχο έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
72' Νέα επέμβαση του Μάχο, σε σουτ του Ούμπιντες.
ΣΚΟΡΕΡ: 59' Μπρέσκα.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά).
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 88' Κούκετς - 21' Σανκαρέ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μάχο, Γιόνσον (64' Χίκα), Φουνκγουάγιο, Λάτκα, Σιόβας, Μανιάτης, Κουμορτζί, Τσότσαλιτς, Γουνδουλάκης (73' Κούκετς), Βαζ Τε (57' Ριέρα), Μπάλαμπαν
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακούποβιτς, Σέλεσι, Ρόκας, Σανκαρέ, Τομάς, Ρίκκα, Άλβαρες, Μόνχε, Ούμπιντες (92' Καμπάνταης), Καπετάνος (46' Μπρέσκα), Μαρτίν (88' Ζαραδούκας)
Eίπαν

Μίκαελ Στόρε: “Κάναμε ένα αρκετά καλό πρώτο ημίχρονο. Είχαμε τον έλεγχο και ήμασταν σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε έτσι και στο δεύτεροι 45λεπτο. Οι αντίπαλοί μας, όμως, ήταν πολύ πιο δυνατοί στο δεύτερο 45λεπτο. Εμείς, δεν ακλουθήσαμε το ρυθμό που είχαμε και χάσαμε”

Σάκης Τσιώλης: “Είναι μία πολύ μεγάλη νίκη μετά από τόσα χρόνια απουσίας από την πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε έτσι. Μετά από μία τέτοια νίκη, η αυτοπεποίθηση μας βρίσκεται στα ύψη. Ήταν μια δίκαιη νίκη. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα στη συνέχεια, ειδικά όταν έχουμε τον Αχιλλέα Μπέο να καθοδηγεί την ομάδα. Ο λόγος που δεν πανικοβαλλόμαστε ή αγχωνόμαστε είναι ο κόσμος μας. Είναι εκπληκτικός και ειδικά στην έδρα μας μας βοηθάει πάρα πολύ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...