Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Τσάμπιονς Λιγκ: Με Μπαρτσελόνα, Κοπεγχάγη και Ρουμπίν Καζάν ο Παναθηναϊκός

Νιόπλιας: Για την 2η θέση με Ρουμπίν
Η Μπαρτσελόνα του Μέσι και του Βίγια, η Κοπεγχάγη και η Ρουμπίν Καζάν, πρωταθλήτρια Ρωσίας τα δυο τελευταία χρόνια, είναι οι τρεις αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στον 4ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Το πρώτο σχόλιο του Νίκου Νιόπλια: “Θα παλέψουμε με την Ρουμπίν για την 2η θέση. Η Μπαρτσελόνα είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου.”

Όπως και δήλωσε και ο προπονητής του Παναθηναϊκού, η Μπαρτσελόνα είναι αντικειμενικά η κορυφαία ομάδα του κόσμου. Όχι μόνο για την πλειάδα των αστέρων που διαθέτει, αλλά κυρίως για το ποιοτικό και άκρως θεαματικό (αλλά συνάμα και αποτελεσματικό) ποδόσφαιρο που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια. Την τελευταία 10ετία οι “πράσινοι” αντιμετώπισαν δυο φορές (2002 και 2006) την “Μπάρτσα” και αποκλείστηκαν.

Η Κοπεγχάγη που κληρώθηκε για τον Παναθηναϊκό από το β' γκρουπ δυναμικότητας είναι στα μέτρα των “πρασίνων”. Πριν από τρία χρόνια ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει 1-0 στη Κοπεγχάγη με γκολ του Εντόϊ. Ο Σενεγαλέζος παίζει εκεί από πέρσι και είναι ο βασικός επιθετικός της ομάδας. Το ευτύχημα για τον Παναθηναϊκό είναι ότι απέφυγε από το β' γκρουπ ομάδες όπως οι Τότεναμ, Σάλκε και Άγιαξ.

Η Ρουμπίν Καζάν με την οποία θεωρητικά θα παλέψει για τη δεύτερη θέση ο Παναθηναϊκός είναι η ανερχόμενη δύναμη του ρωσικού ποδοσφαίρου, καθώς κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2008 και 2009. Την τρέχουσα περίοδο που άρχισε την άνοιξη, η Ρουμπίν ύστερα από 18 αγωνιστικές βρίσκεται στη δεύτερη θέση, 4 βαθμούς πίσω από τη Ζενίτ.

Οι κορυφαίοι
Στο περιθώριο της κλήρωσης η UEFA ανακοίνωσε και βράβευσε τους κορυφαίους της περσινής χρονιάς στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και τα 4 βραβεία πήγαν σε παίκτες της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ίντερ! Πολυτιμότερος παίκτης και καλύτερος επιθετικός αναδείχτηκε ο Ντιέγκο Μιλίτο. Καλύτερος τερματοφύλακας ο Ζούλιο Σέζαρ, αμυντικός ο Μαϊκόν και μέσος ο Γουέσλι Σνάιντερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...