Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Το προφίλ της Ρουμπίν Καζάν

Ομάδα έξι-επτά ετών είναι ουσιαστικά η Ρουμπίν Καζάν που για πρώτη φορά στην ιστορία της ανέβηκε το 2003 στη μεγάλη κατηγορία του ρωσικού πρωταθλήματος.

Κατάφερε πολύ γρήγορα να μπει σφήνα ανάμεσα στις μεγάλες ομάδες της Μόσχας και τη Ζενίτ, να κερδίσει συμμετοχές στο ΟΥΕΦΑ και το 2008 να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου. Με τη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2009-10 έγινε η πιο ανατολική ομάδα που συμμετείχε ποτέ στους ομίλους της διοργάνωσης. Πόλη 1,1 εκατομμυρίων κατοίκων το Καζάν είναι πρωτεύουσα του Ταταρστάν και βρίσκεται στη συμβολή των ποταμών Βόλγα και Καζάνκα. Αξιοσημείωτο είναι ότι η Ρουμπίν κατάφερε πέρσι να κερδίσει μέσα στο Νου Καμπ την Μπαρτσελόνα, σε  μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία της διοργάνωσης.
Έφτασε στους “16” κι εκεί αποκλείστηκε από την Ίντερ. Κατέκτησε και το πρωτάθλημα του 2009 και στην τρέχουσα σεζόν βρίσκεται στη 2η θέση, 4 βαθμούς κάτω από τη Ζενίτ, που έχει όμως δύο παιχνίδια λιγότερα.

Το καλοκαίρι ενισχύθηκε με την απόκτηση του Νιγηριανού Ομπαφέμι Μάρτινς από τη Βόλφσμπουργκ, έναντι 9 εκατ. Ευρώ, ενώ έδωσε 20 εκατομμύρια στην Χόφενχαϊμ για τον Βραζιλιάνο Κάρλος Εδουάρδο! Πήρε επίσης τον πολύ καλό Λιθουανό γκολκίπερ, Γκιέντριους Αρλάουσκις από την Ουνιρέα, καθώς και τους Ρώσους, Ολεγκ Κούζμιν (πλάγιος μπακ) και Αλεξέι Μεντβέντεφ (φορ).

Ο Παναθηναϊκός έχει αντιμετωπίσει μόλις μία φορά ομάδα από τη Ρωσία, τη Λοκομοτίβ (πριν από 3 χρόνια) στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA, επικρατώντας με 2-0 στο ΟΑΚΑ.
ENET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...