Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Μπουρούσης: «Καλύτερα που χάσαμε τώρα»

Με τον Γιάννη Μπουρούση συναντήθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, ο οποίος αφού παρακολούθησε τον αγώνα βρέθηκε και στα αποδυτήρια της εθνικής ομάδας για χαιρετισμό και ευχές για την συνέχεια. Συνοδευόταν από τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου που και αυτός είπε στον Μπουρούση: "Έπαιξες πολύ καλά, αλλά δυστυχώς χάσατε. Ήμασταν καλύτεροι".

Γιόνας Καζλάουσκας: "Συγχαρητήρια στους αντιπάλους μας. Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι, από ψυχολογικής άποψης. Για να νικήσεις αυτό το ματς πρέπει η μηχανή να μη σταματήσει ποτέ. Η δική μας ομάδα δεν το έκανε αυτό. Επηρεαστήκαμε από την ατμόσφαιρα. Οι δύο παίκτες μας επέστρεψαν, αλλά δεν είχαν την κατάλληλη χημεία με τους υπόλοιπους γιατί είχαν χάσει τα προηγούμενα δύο παιχνίδια".

Αντώνης Φώτσης: "Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία καλή ομάδα που παίζει στην έδρα μας. Ήμασταν κοντά στο σκορ για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά κάποια στιγμή δεν κάναμε κάποια πράγματα που έπρεπε, η Τουρκία ξέφυγε και κατάφερε να φτάσει στη νίκη".

Μπόγκνταν Τάνιεβιτς (προπονητής Τουρκίας): "Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, ανάμεσα σε τζέντλεμεν. Είμαστε τυχεροί που ο Ιλιάσοβα ήταν σε τόσο σπουδαία ημέρα. Οι παίκτες μου έδειξαν την ποιότητά τους και καταφέραμε να πάρουμε μία σημαντική νίκη. Βέβαια ακόμη δεν έχουμε καταφέρει τίποτα, αφού θα πρέπει να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο στα νοκ άουτ παιχνίδια για να πετύχουμε το στόχο μας. Οι παίκτες μου έδωσαν το 100%, όπως για παράδειγμα στην αντιμετώπιση του Σπανούλη από όλη την άμυνά μας. Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν εξαιρετική, αλλά ήσυχη".

Εντέρ Αρσλάν (παίκτης Τουρκίας): "Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν φανταστική. Ο κόσμος δεν σταμάτησε να τραγουδά. Ξέραμε πως με καλή άμυνα θα μπορούσαμε να νικήσουμε και προσπαθήσαμε πολύ σε αυτόν τον τομέα. Ήταν η πιο όμορφη μέρα της καριέρας μου. Η νίκη αυτή μας δίνει ένα πλεονέκτημα, αλλά έχουμε δρόμο ακόμη".

Κώστας Καϊμακόγλου: "Πρέπει απόψε να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Όλοι μαζί και ξεχωριστά ο καθένας. Και να ξεκουραστούμε γιατί μας περιμένει δύσκολη συνέχεια. Χάθηκε μία μάχη, δεν χάθηκε ο πόλεμος... Ούτε μετράει αν έπαιξα καλά εγώ.  Μετράει να κερδίζει η ομάδα. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Η Τουρκία ήταν καλύτερη και κέρδισε. Παρ΄ ότι ως τώρα έχουν γίνει εκπλήξεις στο Μουντομπάσκετ, η ήττα μας δεν ήταν έκπληξη. Είχανε ένα πλεονέκτημα στην ρακέτα, αλλά βρέθηκε και σε φανταστική μέρα ο Ιλιασόβα. Μας σκότωσε. Όταν τον αφήναμε ελεύθερο από μακριά μας εκτελούσε με πολύ καλά ποσοστά. Κι όταν κλείναμε πάνω του, ρισκάραμε με τους ψηλούς των Τούρκων κι αυτοί τελείωναν τις φάσεις. Δεν είχαμε αντίδοτο σ΄ αυτό. Η Τουρκία αγωνίστηκε με ένα περίεργο σχήμα, με τέσσερα 3-4άρια. Και δεν μας επηρέασε η έδρα των Τούρκων. Όλα τα παιδιά της ομάδας μας άλλωστε παίζουν σε ψηλό επίπεδο και έχουν συνηθίσει σε τέτοιες δυνατές έδρες. Δεν χάσαμε από αυτό. Για να προχωρήσουμε πρέπει να συνεχίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι, σε άμυνα κι επίθεση. Είμαστε η Ελλάδα και δεν φοβόμαστε κανέναν. Πρέπει να κάνουμε τώρα το καθήκον μας και να πάρουμε νίκες στα δύο επόμενα παιχνίδια. Κι αν μετά αντιμετωπίσουμε τους Ισπανούς, πρέπει να ξέρουμε ότι δεν είναι άτρωτοι.

Μάθαμε για τη νέα ήττα της Ισπανίας. Έκαναν δύο ήττες συνολικά και πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε με το σκεπτικό ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε κι όχι με εκείνο που είχαμε μέχρι τώρα με το οποίο μπαίναμε και χάναμε... Το θέμα είναι να τερματίσουμε δεύτεροι στον όμιλο κι όχι να κάνουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια. Είναι άλλωστε θέμα ψυχολογίας και πόσο πολύ το θέλουμε. Δεν είναι φόβητρο η Ισπανία. Από την άλλη, πρέπει να καθαρίσουμε τα μυαλά μας και να σκεφτόμαστε ότι και πέρσι η Τουρκία είχε πάει αήττητη από τον όμιλο στους "χιαστί" κι εκεί αποκλείστηκε από μας. Μία καλή εμφάνιση εκεί σε πάει για τα καλά στην διάκριση. Μία κακή εμφάνιση σε πετάει έξω. Θα δούμε λοιπόν το βίντεο των Ισπανών και θα ξέρουμε πως θα τους αντιμετωπίσουμε". 

Για τον αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού (18:30, ΕΤ1) ο Γιάννης Μπουρούσης είπε: "Το θέμα είναι πλέον να μην μας επηρεάσει το ψυχολογικό, γιατί μπορεί η αντίπαλος να είναι μικρής δυναμικότητας, αλλά αν δεν την σεβαστείς μπορεί να σου κάνει ζημιά. Θέλουμε να έχουμε ένα εύκολο απόγευμα και να μαζέψουμε δυνάμεις για το μεθαυριανό παιχνίδι με τους Ρώσους".
Ο Γιάννης Μπουρούσης είχε 15 πόντους, αλλά η Εθνική Ομάδα είχε ανάγκη πολλά περισσότερα απ' όλους απέναντι στην Τουρκία. Κακή συνολικά η εμφάνιση, όπως παραδέχθηκε κι ο Καρδιτσιώτης σέντερ.
«Τι να πούμε. Κάναμε κακό δεύτερο ημίχρονο. Ήταν δύσκολο να γυρίσει το παιχνίδι, το προσπαθήσαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Χάσαμε. Είναι μία ήττα. Προχωράμε» είπε αρχικά ο 28χρονος σέντερ, πριν αναφερθεί και στην εμφάνιση του Ερσάν Ιλιασόβα, που με 26 πόντους με 6/6 τρίποντα «σκότωσε» την ελληνική ομάδα: «Έκανε μεγάλο παιχνίδι ο Ιλιασόβα».
Όσο για τη «ζώνη», που κλήθηκε να αντιμετωπίσει και πάλι η «γαλανόλευκη», πρόσθεσε: «Όλες οι ομάδες μάς παίζουν "ζώνη" και δεν έχουμε καλές επιθέσεις», ενώ για τη συνέχεια υπογράμμισε: «Καλύτερα που χάσαμε τώρα. Να μη κάνουμε ήττα στην Κωνσταντινούπολη».
Τέλος, αναφορικά με τους υπολογισμούς και το ενδεχόμενο ηθελημένης ήττας, ώστε να αποφευχθεί το «χιαστί» με την Ισπανία (σ.σ. ηττήθηκε κι από τη Λιθουανία), κατέληξε: «Δεν ξέρω αν πρέπει να κερδίσουμε ή να χάσουμε. Με τη Γαλλία πέρυσι όλοι ξέρατε ότι θέλαμε να χάσουμε και μας δικαίωσε αυτή η επιλογή. Ίσως το ίδιο πρέπει να κάνουμε και με τους Ρώσους για να αποφύγουμε τους Ισπανούς στους "16". Θα δούμε... Θα τα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε. Δεν υπάρχει αήττητη ομάδα πάντως. Μπορούμε να τους κερδίσουμε όλους, αν είμαστε σοβαροί επί 40 λεπτά».
«Έφυγε» ο Ανδρέας Μιαούλης
Πένθος στο ελληνικό μπάσκετ, καθώς ο πρόεδρος της ΕΟΚ Ανδρέας Μιαούλης, απεβίωσε την ώρα που η Ελλάδα αντιμετώπιζε την Τουρκία στην Άγκυρα.
O Ανδρέας Μιαούλης δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη με την επάρατη νόσο κι έφυγε από τη ζωή...
Mε ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ «εκφράζει την βαθειά του θλίψη και οδύνη για τον αδόκητο χαμό του προέδρου της Ομοσπονδίας Ανδρέα Μιαούλη, ο οποίος υπηρέτησε για δεκαετίες την Ελληνική Καλαθοσφαίριση, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ανάπτυξη του αθλήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...