Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Europa League: Τα προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ

Η κληρωτίδα του Europa League έστειλε τον ΠΑΟΚ στον 4Ο Όμιλο μαζί με τις Βιγιαρεάλ, Μπριζ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Αναλυτικά τα προφίλ των αντιπάλων του «δικεφάλου».
Βιγιαρεάλ
Ο αποκλεισμός της Μαγιόρκα λόγω υπέρογκων χρεών άνοιξε την πόρτα του Europa στην Βιγιαρεάλ. Ανήκει τα τελευταία χρόνια στις ομάδες που διεκδικούν πάντα θέση σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ η παρουσία της στο Τσάμπιονς Λιγκ 2005-06 αποτελεί την κορυφαία της στιγμή.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ:

Χρώματα: Κίτρινο
Ετος ίδρυσης: 1923
Γήπεδο: «Ελ Μαδριγάλ» (25.000)
Πρόεδρος: Φερνάντο Ρόιγκ Αλφόνσο
Επίσημο site: http://www.villarrealcf.es

Ο ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ: Το αποτυχημένο πέρασμα του Βαλβέρδε από το «Μαδριγάλ» ανάγκασε την Βιγιαρεάλ να απολύσει τον τεχνικό πλέον του Ολυμπιακού και να στραφεί στην λύση του Χουάν Κάρλος Γκαρίδο που προπονούσε επί πολλά χρόνια την δεύτερη ομάδα. Στα 50 του χρόνια, ο τεχνικός της Βιγιαρεάλ στερείται παραστάσεων από μεγάλες ομάδες, καθώς μέχρι τώρα είχε καθήσει στον πάγκο ερασιτεχνικών συλλόγων. Ανέλαβε από τις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου, κατάφερε να συμμαζέψει κάπως την Βιγιαρεάλ ωστόσο δεν παρουσίασε κάτι το ιδιαίτερο και για αυτό δεν τερμάτισε στις θέσεις της Ευρώπης, ασχέτως αν τελικά ο αποκλεισμός της Μαγιόρκα την έφερε στο Europa.

THE SPECIAL ONE: Διαθέτει πλειάδα εξαιρετικών και έμπειρων παικτών όπως ο Σένα, ο Καθόρλα, ο Μαρτσένα, ωστόσο το μεγάλο της αστέρι είναι ο Νιλμάρ. Η Βιγιαρεάλ στηρίζει την επίθεση της στον 26χρονο φορ, ο οποίος πέρυσι πέτυχε 11 γκολ σε 33 παιχνίδια και έδειξε πως αρπάζει την δεύτερη του ευκαιρία στην Ευρώπη μετά τη σεζόν του στην Λιόν πριν πέντε χρόνια (όταν είχε περάσει και δεν είχε ουσιαστικά ακουμπήσει).

ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ: Είχε τερματίσει πέρυσι στην έβδομη θέση της βαθμολογίας, ωστόσο ο αποκλεισμός της Μαγιόρκα για χρέη της άνοιξε το δρόμο για το Europa. Δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα στα play-off με αντίπαλο την Ντνεπρ τη οποία απέκλεισε με συνολικό σκορ 7-1.

ΤΟ... ΤΑΒΑΝΙ: Η απειρία του προπονητή της και η εν γένει αστάθεια που δείχνει τα τελευταία χρόνια, δεν βοηθούν στις προβλέψεις. Ομάδα που μέσα στην έδρα της μπορεί να ανεβάσει τον ρυθμό σε πολύ γρήγορο επίπεδο, όμως σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί το ανυπέρβλητο εμπόδιο. Λογικά θα περάσει από τον όμιλο, όμως πιθανότατα δεν θα συνεχίσει πολύ ψηλά στην διοργάνωση.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ: Έλειψαν οι μεταγραφικές κινήσεις καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των νέων παικτών... προβιβάστηκαν από την δεύτερη ομάδα. Από κει και πέρα, το μεγάλο όνομα και η μόνη ουσιαστικά μεταγραφή είναι ο ερχομός του Μαρτσένα από την Βαλένθια. Παράλληλα, επέστρεψαν από τους δανεισμούς τους οι Βαλέρο και Άλντιντορ. Έφυγαν ο Ιμπαγάσα και ο Φουστέρ για τον Ολυμπιακό, ο Εγκουρέν για την Χιχόν, ο Σιγκάλι για την Γοδόι Κρουζ, ο Γκοντίν για την Ατλέτικο, ο Χοσέμπα Γιορέντε για την Σοσιεδάδ, ο Μαρκάνο για την Χετάφε, ο Εσκουδέρο για την Μπόκα και ο Πιρές ελεύθερος! Με λίγα λόγια, η αποδυνάμωση ήταν τεράστια...

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
Τερματοφύλακες
Χαβιέρ Ολίβα, 34, Ισπανός
Ντιέγκο Λόπεζ, 28, Ισπανός
Χουάν Κάρλος, 23, Ισπανός

Αμυντικοί
Γκονζάλο Ροντρίγκεζ, 26, Αργεντίνος
Χοάν Οριόλ, 23, Ισπανός
Ματέο Μουσάτσιο, 20, Αργεντίνος
Κάρλος Μαρτσένα, 31, Ισπανός
Άνχελ Λόπεζ, 29, Ισπανός
Χοάν Καπντεβίλα, 32, Ισπανός
Χοσέ Μανουέλ Καταλά, 25, Ισπανός
Μάριο Γκασπάρ, 19, Ισπανός

Μέσοι
Σάντι Καθόρλα, 25, Ισπανός
Κάνι, 29, Ισπανός
Χαβιέ Ματίγα, 22, Ισπανός
Κριστομπάλ Μάρκεζ, 26, Ισπανός
Μάρκος Σένα, 34, Ισπανός
Μπόρχα Βαλέρο, 25, Ισπανός
Μπρούνο Σοριάνο, 26, Ισπανός
Τζέφερσον Μοντέρο, 20, Ισημερινός

Επιθετικοί
Νιλμάρ, 26, Βραζιλία
Μάρκο Ρούμπεν, 23, Αργεντίνος
Τζόζι Άλτιντορ, 20, Αμερικανός
Τζουζέπε Ρόσι, 23, Ιταλός
Μπριζ
Στην σκιά της Άντερλεχτ και της Σταντάρ βρίσκεται τα τελευταία χρόνια η Μπριζ, καθώς έχει να πανηγυρίσει πρωτάθλημα από το 2005, ενώ τελευταίος της τίτλος ήταν το Κύπελλο δύο χρόνια μετά. Έμπειρη ομάδα που ωστόσο δεν αποτελεί φόβητρο, ενώ δεν έχει και το μεγάλο όνομα.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ:

Χρώματα: Μπλέ-Μαύρο
Ετος ίδρυσης: 1891
Γήπεδο: «Γιάν Μπρεϊντέλ» (29.042)
Πρόεδρος: Πολ Γκονκχέρ
Επίσημο site: http://www.clubbrugge.be/

Ο ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ: Στον πάγκο της Μπριζ βρίσκεται από πέρυσι ο 55χρονος Άντριε Κόστερ. Έχει περάσει από τις... μισές ομάδες της Ολλανδίας, μεταξύ των οποίων και ο Άγιαξ τον οποίο ανέλαβε μετά την φυγή του Τεν Κάτε για την Τσέλσι. Στην Μπριζ βρέθηκε τον Απρίλιο του 2009, ωστόσο ο σύλλογος δεν κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή, ενώ έχασε τελευταία στιγμή και την δεύτερη θέση που οδηγούσε στα προκριματικά του Champions League

THE SPECIAL ONE: Αστέρι δεν υπάρχει για την Μπριζ. Ούτε παίκτης που να κάνει την μεγάλη διαφορά. Η ομάδα του Κόστερ στηρίζεται περισσότερο στο σύνολο παρά στις ομάδες. Ένας από αυτούς που ξεχωρίζουν, έστω και ελάχιστα από τους υπόλοιπους, είναι ο Γιόναθαν Μπλοντέλ. Ταχύτατος μέσος, έχει και καλά στημένα με το αριστερό και μπορεί να κάνει ζημιά.

ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ: Έχασε την δεύτερη θέση πέρυσι στα πλέι-οφ του βελγικού πρωταθλήματος από την Γάνδη παρότι είχε το πάνω χέρι. Προκρίθηκε στους ομίλους με δύο νίκες επί της Ντιναμό Μινσκ, καθαρίζοντας εύκολα την πρόκριση από την αρχή του δεύτερου αγώνα.

ΤΟ... ΤΑΒΑΝΙ: Δεν τρομάζει η Μπριζ και σίγουρα δεν είναι το φαβορί απέναντι στον ΠΑΟΚ. Μπορεί σαν όνομα να έχει μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία, όμως οι παίκτες της δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Εκ πρώτης όψεως, μάλλον είναι η πιο βατή του ομίλου και η ομάδα του Δερμιτζάκη «την έχει».

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ: Τίποτα το ιδιαίτερο στις μεταγραφές, αντίθετα έχασε σημαντικές μονάδες. Άφησε τον έμπειρο επιθετικό Σονκ, απώλεσε τον Αλκαράζ που έκανε σπουδαίο Μουντιάλ με την Παραγουάη. Από κει και έπειτα, απέκτησε τον Νταλμά, τον αμυντικό Καμοζάτο, ενώ επέστρεφαν οι Κουσέρα και Τζόκιτς από δανεισμό. Παράλληλα αποκτήθηκε και ο 20χρονος φορ Σκέποβιτς.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ:

Τερματοφύλακες
Κόλιν Κόοσεμανς, 18, Βέλγος
Στιν Στίινεν, 29, Βέλγος
Γκέερτ ντε Βλίεγκερ, 38, Βέλγος

Αμυντικοί
Στέπαν Κουσέρα, 25, Τσέχος
Πίτερ Φαν Ντερ Χέιντεν, 34, Βέλγιος
Καρλ Χόεφκενς, 31, Βέλγος
Ζέροεν Σίμαες, 25, Βέλγος
Μάρκος Καμοζάτο, 27, Βραζιλιάνος
Ράιαν Ντονκ, 24, Ολλανδός
Γιορν Βερμέουλεν, 23, Βέλγος
Ντααν Φαν Γκισεχεμ, 22, Βέλγος
Γκέρτχαν ντε Μετς, 23, Βέλγος

Μέσοι
Γουίλφριεντ Νταλμά, 28, Γάλλος
Ναμπίλ Ντιράρ, 24, Μαροκινός
Γιόναθαν Μπλοντέλ, 26, Βέλγος
Μαξίμ Λεστιέν, 18, Βέλγος
Ρόναλντ Βάργκας, 23, Βενεζουέλα
Κάρελ Γκεράερτς, 28, Βέλγος
Βάντις Οφόε, 21, Βέλγος
Ιβάν Πέρισιτς, 21, Κροάτης

Επιθετικοί
Μοχάμεντ Νταμάν, 28, Αλγερινός
Στέφαν Σκέποβιτς, 20, Σέρβος
Τζόζεφ Ακπάλα, 24, Νιγηριανός
Ντορζ Ρόσταντ Κουεμάχα, 27, Καμερουνέζος
Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Απώλεσε τον μεγάλο της στόχο που ήταν η έξοδος στους ομίλους του Champions League, όμως αποκλείστηκε από την Σέριφ και...υποβιβάστηκε στο Europa. Ο λόγος για την Ντιναμό Ζάγκρεμπ που ξεκίνησε με τον Ζάετς στον πάγκο αλλά το αντίο από τους Μολδαβούς έφερε την απόλυση. Στην κροατική ομάδα αγωνίζεται και ο πρώην «πράσινος», Άντε Ρουκάβινα.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ:

Χρώματα: Μπλέ, Άσπρο
Ετος ίδρυσης: 1945
Γήπεδο: «Μάξιμιρ» (37.000)
Πρόεδρος: Μίρκο Μπάρισιτς
Επίσημο site: http://www.nk-dinamo.hr/

Ο ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ: Ο «δικός» μας Βέλιμιρ Ζάετς «πλήρωσε» τον αποκλεισμό της ομάδας από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και μετά την πρώτη «γκέλα» στο πρωτάθλημα αποχώρησε από τον σύλλογο. Η απάντηση της διοίκησης ήταν δυναμική και έφερε στην ομάδα μια «αλεπού» των πάγκων τον Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς. Η ομάδα βρίσκει ρυθμό και ο 58χρονος Βόσνιος δίνει στην ομάδα αυτό που χρειάζεται.

THE SPECIAL ONE: Ο Μάντζουκιτς αποχώρησε για την Βόλφσμπουργκ και την τελευταία στιγμή η Ντιναμό αποφάσισε να εντάξει στο δυναμικό της τον Άντε Ρουκάβινα με κανονική μεταγραφή. Μπορεί ο νεαρός Κροάτης να μην έδειξε τα αναμενόμενα στον Παναθηναϊκό, ωστόσο ήταν αυτός που στα πρώτα ματς πρωταθλήματος έχει δώσει ώθηση και άλλον αέρα στη γραμμή κρούσης.

ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ: Στόχος ήταν η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από μια δεκαετία περίπου και πρώτα μηνύματα ήταν θετικά όταν η ομάδα απέκλεισε Η Σερίφ ωστόσο της έκανε τη ζημιά στην Κροατία και την απέκλεισε στη διαδικασία των πέναλτι. Έτσι, βρέθηκε στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, όπου με δυο νίκες (2-0,2-1) απέκλεισε τη Γκιόρ από την Ουγγαρία και βρέθηκε στους ομίλους της διοργάνωσης.

ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ: Η πίεση μεγάλη, οι στόχοι υψηλοί, ωστόσο τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα. Έτσι, μετά τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ η διοίκηση έθεσε ως σκοπό της ομάδας την πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και την παρουσία… τουλάχιστον ως τους «32» της διοργάνωσης. Όσο για το πρωτάθλημα, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στόχος είναι το νταμπλ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ:Η αποχώρηση του Μάντζουκιτς για τη Βόλφσμπουργκ μπορεί να έβαλε χρήματα στα ταμεία, ωστόσο αποδυνάμωσε και την ομάδα. Ο φορ, Σαμίρ παρέμεινε στην ομάδα, ενώ μετά την έλευση του έμπειρου αμυντικού, Ντάριο Σίμιτς, η διοίκηση αποφάσισε την απόκτηση του Άντε Ρουκάβινα δαπανώντας περίπου 1 εκατ. ευρώ.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
Τερματοφύλακες
Φίλιπ Λόντσαριτς, 23, Κροάτης
Ιγκόρ Βιντάκοβιτς, 27, Κροάτης

Αμυντικοί
Λουίς Ιμπάνιεζ, 22, Αργεντίνος
Λεονάρντ Μέτσαριτς, 27, Κροάτης
Εττό, 29, Βραζιλιάνος
Σίμε Βρσάλικο, 18, Κροάτης
Τόμισλαβ Μπάρμπαριτς, 21, Κροάτης
Ιγκόρ Μπίσκαν, 32, Κροάτης
Λεάντρο Κουφρέ, 32, Αργεντίνος

Μέσοι
Ιβάν Τόμετσακ, 20, Κροάτης
Αντριάν Καλέλο, 23, Αργεντίνος
Άριαν Αντέμι, 19, Κροάτης
Σαμίρ, 23, Βραζιλιάνος
Τσάγκο, 27, Καμερουνέζος
Μίλαν Μπάντελτζ, 21, Κροάτης
Πέδρο Μοράλες, 25, Χιλιανός

Επιθετικοί
Αντρέι Κράμαριτς, 19, Κροάτης
Μίροσλαβ Σλέπιτσκα, 28, Τσέχος
Ντοντό, 22, Βραζιλιάνος
Ίλια Σίβοντζιτς, 23, Κροάτης
Άντε Ρουκάβινα, 24, Κροάτης
Πηγή: www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...