Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Το κοντέρ σταμάτησε στους... 13! Φιέστα με «εξάρα» του Ολυμπιακού

Το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο «σπάει» ο φετινός Ολυμπιακός του Ερνέστο Βαλβέρδε που κατέρριψε και αυτό της μεγαλύτερης διαφοράς πόντων από τον δεύτερο.

Έτοιμος να «σπάσει» όλα τα κοντέρ είναι ο φετινός Ολυμπιακός. Η αρμάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, μετά τη νίκη της επί της Λάρισας και το «ξεγύμνωμα» του Παναθηναϊκό στο Βόλο από τον τοπικό Ολυμπιακό, εκτόξευσε τη διαφορά στους 13 πόντους, στο ρίξιμο της αυλαίας του φετινού πρωταθλήματος.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά που έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα οι «ερυθρόλευκοι» τα τελευταία 15 χρόνια, καθώς η προηγούμενη μεγαλύτερη ήταν με 12 πόντους να τον χωρίζουν από τη δεύτερη ομάδα της βαθμολογίας.

Συγκεκριμένα, τη σεζόν 1996-1997 οι Πειραιώτες είχαν πάρει την κούπα συγκεντρώνοντας 84 πόντους, έναντι 72 της δεύτερης ΑΕΚ, σε ένα πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών, ενώ τη σεζόν 2000-2001πήραν το πρωτάθλημα και πάλι με 12 πόντους διαφορά (78-66) από τον Παναθηναϊκό.

Η φετινή επίδοση είναι καλύτερη για τον Ολυμπιακό, μέχρι του χρόνου…

Ο Νικοπολίδης αντικατασταθηκε και πνίγηκε στις αγκαλιές των συμπαικτών του Φιέστα με τα όλα της έστησε ο Ολυμπιακός στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για να γιορτάσει την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» διέλυσαν με 6-0 (8' Τζιμπούρ, 15', 17' Φουστέρ, 63' Μέλμπεργκ, 65' Πάντελιτς, 76' Φετφατζίδης) τη Λάρισα και τελείωσαν τη σεζόν με το απόλυτο των 45 βαθμών στα εντός έδρας παιχνίδια! Αντίθετα, οι «βυσσινί» αποχαιρέτησαν τη Σούπερ Λίγκα, όπως άλλωστε και ο Αντώνης Νικοπολίδης, που αποθεώθηκε και ξέσπασε σε δάκρυα στο τελευταίο του ματς μετά από 25 χρόνια στα γήπεδα.
Ο Νικοπολίδης αντικατασταθηκε και πνίγηκε στις αγκαλιές των συμπαικτών του Οι παίκτες του Ολυμπιακού θέλησαν να γιορτάσουν μαζί με τους φίλους τους την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και το έκαναν, με μία από τις καλύτερες εμφανίσεις τους φέτος, που συγκρίνεται μονάχα με την άλλη "εξάρα" αυτή επί της ΑΕΚ. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν λυπήθηκαν την υποβιβασμένη Λάρισα, την οποία φιλοδώρησαν με έξι γκολ, ενώ θα μπορούσαν να έχουν πετύχει ακόμα περισσότερα!

Το χορό άνοιξε ο Ράφικ Τζιμπούρ, που έφτασε τα 12 γκολ φέτος, όπως άλλωστε και ο Νταβίντ Φουστέρ, που πέτυχε δύο τέρματα, το δεύτερο εκ των οποίων πραγματικά αξιοθαύμαστο. Οι Μέλμπεργκ, Πάντελιτς και Φετφατζίδης ολοκλήρωσαν το "ερυθρόλευκο" πάρτι.
Το φιλμ του αγώνα

8' ΓΚΟΛ (1-0): Σέντρα του Ριέρα από αριστερά, ο Τζιμπούρ με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ
11' Σέντρα του Ριέρα από δεξιά, το σουτ του Τζιμπούρ έφυγε λίγο άουτ
15' ΓΚΟΛ (2-0): Ο Μανιάτης βρήκε τον Φουστέρ μέσα στην περιοχή και ο Ισπανός νίκησε τον Αμπάρη
17' ΓΚΟΛ (3-0): Μοναδικής ομορφιάς γκολ του Φουστέρ που στόπαρε με το στήθος έξω από την περιοχή και με "κεραυνό" έστειλε την μπάλα στο αριστερό "παράθυρο" του Αμπάρη
36' Ατομική ενέργεια του Μιραλάς, που όμως έκανε κακό πλασέ, στέλνοντας την μπάλα άουτ από καλή θέση
54' ΔΟΚΑΡΙ: Ατομική προσπάθεια του Φετφατζίδη, έπιασε το σουτ, που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι
63' ΓΚΟΛ (4-0): Σέντρα του Μανιάτη, ο Μέλμπεργκ με κοντινή κεφαλιά έδωσε "αέρα" τεσσάρων γκολ στον Ολυμπιακό
65' ΓΚΟΛ (5-0): Σέντρα του Μοντέστο, ο Πάντελιτς πρόλαβε τον Αμπάρη και έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ
68' Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αντικατέστησε τον Νικοπολίδη με τον Μέγερι. Οι οπαδοί αποθέωσαν τον αρχηγό της ομάδας που ξέσπασε σε δάκρυα, ενώ ένας μετά τον άλλο οι συμπαίκτες του τον φιλούσαν, τιμώντας τον για τη μεγάλη του καριέρα
76' ΓΚΟΛ (6-0): Ο Μιραλάς βρήκε τον Φετφατζίδη, εκείνος κοντρόλαρε με το δεξί και κεραυνοβόλησε με το αριστερό τον Αμπάρη
80' ΑΚΥΡΩΘΕΝ ΓΚΟΛ: Ο Κουζέν πέτυχε γκολ, αλλά ακυρώθηκε καθώς είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ
86' ΑΚΥΡΩΘΕΝ ΓΚΟΛ: Ο Φετφατζίδης έστειλε και πάλι την μπάλα στα δίχτυα του Αμπάρη, αλλά όταν δέχθηκε την πάσα από τον Μοντέστο ήταν σε θέση οφσάιντ
88' Σε κόρνερ έδιωξε ο Αμπάρης το σουτ του Φετφατζίδη
89' Νέα απόκρουση του Αμπάρη σε κοντινό σουτ του Πάντελιτς

ΣΚΟΡΕΡ: 8' Τζιμπούρ, 15', 17' Φουστέρ, 63' Μέλμπεργκ, 65' Πάντελιτς, 76' Φετφατζίδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Π.Ζαχαριάδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης (68' Μέγερι), Μανιάτης, Ραούλ Μπράβο, Μέλμπεργκ. Αβρ.Παπαδόπουλος, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Ριέρα (37' Φετφατζίδης), Μιραλάς, Φουστέρ, Τζιμπούρ (61' Πάντελιτς)
ΛΑΡΙΣΑ (Νίκος Κωστένογλου): Αμπάρης, Κατσιαρός, Ταλ, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης (46' Μελίσσης), Αμπουμπακάρι (65' Σιατραβάνης), Μετίν, Ρέντζας, Πλιάγκας (46' Βελάσκο), Πανκράτ, Κουζέν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...