Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Ολυμπιακός: Μία συν τρεις σούπερ μεταγραφές

Η μεταγραφή ολοκληρώθηκε. Η πρόσληψη του Εντουάρντο Μαθία ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και οι «ερυθρόλευκοι» μπαίνουν σιγά-σιγά στην τελική ευθεία για να δημιουργήσουν την ομάδα του 2011-‘12.

Ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής είναι η πρώτη ενίσχυση. Και για την περίπτωσή του δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Ο ρόλος του, άλλωστε, (θα) είναι κομβικός.

Μπορεί να μην είναι εκείνος που θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο –καλώς κατά τη γνώμη μου-, είναι, όμως, ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών. Εκείνος που θα αναλάβει να «σπρώξει» όσους αποφασιστεί να μπαρκάρουν από το Λιμάνι και αυτός που θα σαρώνει την αγορά για να φέρει νέο «υγιές» αίμα.

Από τα «χέρια» του, άλλωστε, θα περνούν σε πρώτο στάδιο όλοι οι υποψήφιοι πρωταθλητές. Τούτο και μόνο δείχνει την κρισιμότητα της θέσης του. Αν μας «βγει», τότε ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα αποκτήσει έναν πολύτιμο συνεργάτη, έναν «συνάδελφο» που θα βοηθήσει να μπουν γερά θεμέλια για τον Ολυμπιακό που θα σταθεί με αξιώσεις στην Ευρώπη, από τη στιγμή που αποφάσισε να επιστρέψει στο μοντέλο προπονητής-τεχνικός διευθυντής.

Είπαμε Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός θα κινηθεί, όπως δείχνουν τα πράγματα, για την απόκτηση 6-7 ποδοσφαιριστών, για να μην πούμε 8. Παρόλα αυτά, για να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ και να παρουσιαστεί τουλάχιστον αξιοπρεπής –άσχετο με το αν περάσει στους «16»- πρέπει να προχωρήσει σε τρεις πολύ καλές μεταγραφές.

Όταν λέμε «πολύ καλές» δεν εννοούμε πανάκριβες με το συνηθισμένο ραντεβού στο αεροδρόμιο. Στόχος θα πρέπει να είναι ο εντοπισμός και η αγορά τριών παικτών, οι οποίοι θα πάρουν το παιχνίδι της ομάδας στα πόδια τους και δεν θα… κρυώσουν σε Νορβηγία ή Ουκρανία και πολύ περισσότερο δεν θα ιδρώσουν στη θέα «Θεών» και «ημίθεων».

Οι ποδοσφαιριστές αυτοί πρέπει να αγωνίζονται στον άξονα. Τερματοφύλακας, στόπερ και (ένας τουλάχιστον) αμυντικός χαφ. Ενας σίγουρος πορτιέρο, δηλαδή, στη μικρή περιοχή, ένας κεντρικός αμυντικός-μυαλό που να συμπληρώσει το δίδυμο Αβραάμ-Μέλμπεργκ και ένα «σκυλί» πίσω από τον Ιμπαγάσα. Ναι, χρειάζεται και ο νεότερος «Κάνιο», όπως και στις πτέρυγες ενδεχομένως να υπάρξει ανάγκη βελτίωσης.

Ο Μέλμπεργκ, όμως, θα χρειαστεί ανάσες και για τα χαφ μην τα συζητάμε πάλι. Αν δοθεί το βάρος στα τρία πόστα που προαναφέρθηκαν, τα… πόδια της ομάδας θα είναι πιο ελαφριά. Μην ξεχνάτε ότι στην Ευρώπη η «βαριά» ομάδα εισπράττει τεσσαροπεντάρες.

ΥΓ. Μεγάλος προπονητής ο Ζοσέ Μουρίνιο. Από αυτούς που θα φύγουν και θα ασχοληθούν μαζί τους οι ιστορικοί του μέλλοντος. Επειτα, όμως, από μια τέτοια ήττα, είναι κάπως άκομψος και μειωτικός για την αξία του Πορτογάλου ο τρόπος που αντέδρασε και όσα είπε στη συνέντευξη τύπου μετά το clasico. Και εκείνος έχει ευνοηθεί κατ’ επανάληψη. Του τα έβγαλαν στη φόρα οι Ιταλοί.


www.katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...