Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Το απίθανο ρεκόρ του Μέσι

Barcelona's Lionel Messi was voted as man of t...Image via Wikipedia
Ιστορία έγραψε χτες ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ σκόραρε στη ...νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Οσασούνα με 2-0 για την 33η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν και έγινε ο πρώτος παίκτης που έφτασε τα 50 τέρματα σε μία σεζόν στην Ισπανία.
Ο διεθνής επιθετικός βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης και ξεπέρασε τον Φέρεντς Πούσκας, καθώς τη σεζόν 1959-60 ο θρυλικός «καλπάζων συνταγματάρχης» είχε σημειώσει 49 τέρματα με τη Ρεάλ Μαδρίτης σε όλες τις διοργανώσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μέσι, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή ο πρώτος σκόρερ στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με 31 τέρματα, μπορεί να βελτιώσει κι άλλο τον φετινό απολογισμό του, καθώς απομένουν πέντε αγωνιστικές για τη λήξη του ισπανικού πρωταθλήματος.
Επίσης, η Μπαρτσελόνα συνεχίζει και στο Champions League, στην ημιτελική φάση του οποίου θα αντιμετωπίσει την -«αιώνια» αντίπαλο- Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Μέσι είναι πρώτος σκόρερ και στην κορυφαία διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση, με εννέα τέρματα, ενώ τελείωσε το Κύπελλο Ισπανίας στην πρώτη θέση των σκόρερ με επτά γκολ, όσα σημείωσε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία κατέκτησε πριν από λίγες ημέρες το τρόπαιο στον τελικό που διεξήχθη στο «Μεστάγια» της Βαλένθια.
Τα 50 γκολ του Λιονέλ Αντρές Μέσι για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011:
Champions League (σε 10 αγώνες): 9 τέρματα
Πρωτάθλημα Ισπανίας (σε 30 αγώνες): 31 τέρματα
Κύπελλο Ισπανίας (σε 7 αγώνες): 7 τέρματα
Σούπερ Καπ Ισπανίας (σε 2 αγώνες): 3 τέρματα
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...