Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Η µάχη των θρύλων : Ραούλ εναντίον Γκιγκς στον αποψινό ηµιτελικό του Τσάµπιονς Λιγκ

Αν το Τσάµπιονς Λιγκ είχε ονοµατεπώνυµο αυτό θα ήταν του Ραούλ Γκονθάλεθ. Ή του Ράιαν Γκιγκς. Οι δύο Μαθουσάλες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, που συµπληρώνουν µαζί 70 χρόνια ζωής, 276 παιχνίδια στην κορυφαία διοργάνωση και 48 συνολικά τίτλους, θα έρθουν απόψε πρόσωπο µε πρόσωπο στον πρώτο ηµιτελικό του Τσάµπιονς Λιγκ στο Γκελζενκίρχεν.

Ασφαλώς ο Ραούλ δεν περίµενε πέρυσι τέτοιο καιρό πως 12 µήνες αργότερα θα ηγείτο της Σάλκε στην πρώτη της παρουσία σε ηµιτελικό της κορυφαίας διοργάνωσης, έχοντας µάλιστα θέσει νοκ άουτ την κάτοχο του τίτλου Ιντερ µεσυνολικό σκορ 7-3.

Ο Ισπανός, για χάρη του οποίου στα µέσα της προηγούµενης δεκαετίας αποκαλούσαν τους Μερένγκες «Ραούλ Μαδρίτης», περιµένει µε ανυποµονησία να αναµετρηθεί µε τους «παππούδες» Γκιγκς και Σκόουλς.

«Είναι δύο παίκτες τουςοποίους εκτιµώ απεριόριστα. Αυτό που µας ενώνει είναι ηαγάπη µας για το ποδόσφαιρο. Είναι η ζωή µας. Είναι απίστευτοπου στα 37 του οΓκιγκς παίζει σ’ αυτό το επίπεδο. Θα ήθελα να ανταλλάξω φανέλα µαζί του. Θα ήταν µεγάλη µου τιµή», δηλώνει ο Ραούλ ο οποίος φέτος πέτυχε δύο από τους στόχους του. Να σκοράρει εναντίον της Μπάγερν (στον ηµιτελικό του γερµανικού Κυπέλλου) και της Ιντερ (δύο φορές στον προηγούµενο γύρο του ΤσάµπιονςΛιγκ). Τώρα θέλει να παίξει στο µοναδικό µεγάλο γήπεδο της Ευρώπης που δεν έχει πατήσει ποτέ το χορτάρι του: στο Γουέµπλεϊ το οποίο θα φιλοξενήσει τον τελικό στις 28 Μαΐου.

Οσοι είναι καλοίστο µάθηµα της Ιστορίας γνωρίζουν πως ο Ραούλ έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί, καθώς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει καταφέρει ποτέ να προκριθεί εις βάρος γερµανικής οµάδας σε διπλούς αγώνες!

Για να επιστρέψουν λοιπόν οι Κόκκινοι ∆ιάβολοιστο Γουέµπλεϊ 43 χρόνιαµετά την κατάκτηση του πρώτου τους «τροπαίου µε τα µεγάλα αυτιά» θα πρέπει να σπάσουν αυτή την κατάρα.

Το 2001 καιπέρυσι αποκλείστηκαν στα προηµιτελικά από την Μπάγερν, ενώ στα ηµιτελικά τέθηκαν νοκ άουτ το1997 και το 2002 από τις Ντόρτµουντ και Λεβερκούζεν αντίστοιχα!

Εντονο θαείναι τοελληνικό χρώµα στον ηµιτελικό µετη συµµετοχή του Κυριάκου Παπαδόπουλου που ξεπέρασε έναν µικροτραυµατισµό που τον ταλαιπωρούσε. Ο νεαρός άσος πιθανότατα θα αντικαταστήσει στην άµυνατον Χεβέντες που τραυµατίστηκε και είναι πιθανό να τεθεί αντιµέτωπος της σπουδαιότερης µεταγραφής του αιώνα,που σύµφωνα µε τον ΓουέινΡούνι είναι ο ΜεξικανόςΕρνάντες. ∆εν πρέπει να αποκλειστεί και η συµµετοχή του Αγγελου Χαριστέα που δείχνει να τον εµπιστεύεται ο Ραλφ Ράνγκνικ. Στη Γερµανία δεν ταξίδεψε ο Μπερµπάτοφ που ταλαιπωρείται από τραυµατισµό στους προσαγωγούς. ΤΑ ΝΕΑ
ΠΑΡΑ∆ΟΣΗ
Οσοι είναι καλοί στην Ιστορία γνωρίζουν ότι ο Ραούλ έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί ως παίκτης της Σάλκε, καθώς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει ποτέ προκριθεί εις βάρος γερµανικής οµάδας σε διπλούς αγώνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...