Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ντελγκ(ολ)άδο για Ολυμπιακό

Το «πράσινο φως» για την απόκτηση του Σέζαρ Ντελγκάδο φέρεται να έχει ανάψει ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη διοίκηση του Ολυμπιακού και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τον Αργεντινό άσο της Λιόν.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής της γαλλικής ομάδας μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις από το χώρο της μεσαίας γραμμής και της επίθεσης και θεωρείται εξαιρετική περίπτωση παρόλο που δεν είχε την εξέλιξη που περίμεναν πολλοί στην αρχή της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Ο Σέζαρ Φαμπιάν Ντελγκάδο γεννήθηκε στις 18 Αυγούστου του 1981 στο Ροζάριο της Αργεντινής. Στην πατρίδα του όλοι τον ξέρουν με το παρατσούκλι «Ελ Τσελίτο». Από πού προήλθε αυτό; Από τον συμπατριώτη του και πρώην παίκτη της Μπόκα Τζούνιορς, Μαρτσέλο Ντελγκάδο, με τον οποίον τον σύγκριναν κατά τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Σε αρκετούς πάντως, το στυλ παιχνιδιού του θυμίζει έντονα το αντίστοιχο του Αντρές Ινιέστα αφού πρόκειται για έναν πολυσύνθετο παίκτη, με το χάρισμα να χρησιμοποιεί εξίσου καλά και τα δύο του πόδια.

Τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα τα έκανε στην ομάδα της γενέτειράς του, τη Ροζάριο Σεντράλ το 2001. Έμεινε δύο σεζόν εκεί και πρόλαβε να δείξει το σπάνιο ποδοσφαιρικό του ταλέντο πετυχαίνοντας 14 γκολ σε 65 ματς. Με τις εμφανίσεις του κίνησε το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, όμως εκείνος προτίμησε να αποδεχθεί την πρόταση της μεξικανικής Κλουζ Αζούλ.

Στο Μεξικό τελικά δεν κατάφερε να στεριώσει. Αγωνίστηκε για πέντε σεζόν παίζοντας συνολικά 151 αγώνες με 61 τέρματα, ενώ δούλεψε και υπό τις οδηγίες του Σέρχιο Μαρκαριάν. Γρήγορα έγινε το μεγάλο αστέρι της Κλουζ και έγινε ο αγαπημένος της εξέδρας, ξεσηκώνοντας τον κόσμο με τις εντυπωσιακές ντρίμπλες του.

Στις 11 Ιανουαρίου του 2008 αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, το οποίο δεν ήταν άλλο από το να αγωνιστεί στην Ευρώπη. Έτσι αποδέχθηκε την πρόταση της Λιόν που έβγαλε από τα ταμεία της το ποσό των 7,25 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αποκτήσει από την Κλουζ. Στην πρώτη του χρονιά με την γαλλική ομάδα κατάφερε να πανηγυρίσει το νταμπλ.

Στις 20 Οκτωβρίου του 2009 πέτυχε το νικητήριο γκολ της ομάδας του στη νίκη επί της Λίβερπουλ μέσα στο «Άνφιλντ» με 2-1 για το Τσάμπιονς Λιγκ. Το καλύτερο παιχνίδι του πάντως, το έκανε στις 16 Φεβρουαρίου του 2010 απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Φέτος τα πράγματα δεν έχουν εξελιχθεί ιδανικά γι αυτόν αφού τον Αύγουστο τραυματίστηκε στον μηρό που τον ταλαιπώρησε για αρκετό διάστημα.
http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...