Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Αθανασιάδης: «Θέλω τίτλο με τον ΠΑΟΚ»

Ο Στέφανος Αθανασιάδης, σκόρερ του μοναδικού τέρματος της στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΛ, εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα στα χρόνια που θα ακολουθήσουν, δήλωσε αισιόδοξος για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα πλέι οφ, ενώ τόνισε ότι ο ντόρος που γίνεται γύρω από την ενδυνάμωσή του μόνο καλό δεν του κάνει.

Ο νεαρός άσος του "Δικεφάλου του Βορρά" αναφέρθηκε επίσης στη βοήθεια που του έχει προσφέρει ο Μάκης Χάβος και κατέληξε δίνοντας σύνθημα νίκης ενόψει Ηρακλή.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Αθανασιάδη στα "Σπορ του Βορρά":
Αρχικά εκμυστηρεύτηκε τι του είπε ο Μάκης Χάβος πριν περάσει στον αγωνιστικό χώρο στο παιχνίδι με την Λάρισα: "Πριν μπω ως αλλαγή στο παιχνίδι με την Λάρισα, ο προπονητής μου είπε να είμαστε κοντά με τον Σαλπιγγίδη, και να βρισκόμαστε συνεχώς μέσα στην περιοχή".
"Δεμένος με τον ΠΑΟΚ"
Αναφορικά με τις πρώτες συζητήσεις με τη διοίκηση για την ανανέωση του συμβολαίου του, επισήμανε: "Έχω ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο. Η ΠΑΕ θα πάρει την απόφαση. Φυσικά και θέλω να μείνω στην ομάδα, στον ΠΑΟΚ. Εδώ ξεκίνησα την καριέρα μου και εδώ θέλω να συνεχίσω. Και πιστεύω ότι αυτό θα γίνει. Δεν σκέφτομαι κανένα άλλο ενδεχόμενο. Στα χρόνια που ακολουθούν θέλω να πανηγυρίσω έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ. Όπως και να παίξω στην εθνική. Κάθε παίκτης στην ηλικία μου αυτό θέλει".
"Ο Χάβος με πιστεύει"
Ο Στέφανος Αθανασιάδης επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ, έχοντας αγωνιστεί για μια χρονιά ως δανεικός στην ομάδα του Πανσερραϊκού. Κι όπως εξηγεί ο ίδιος, γύρισε με σκοπό να αγωνιστεί σε όσο το δυνατό περισσότερα παιχνίδια. "Το ευχάριστο για μένα είναι ότι ο προπονητής μου με πιστεύει και με χρησιμοποιεί σε αρκετά παιχνίδια" τονίζει στις δηλώσεις του, και συμπληρώνει: “Ο Μάκης Χάβος απέδειξε ότι με πιστεύει, αφού μου έδωσε την ευκαιρία συμμετοχής από το πρώτο παιχνίδι που βρέθηκε στον πάγκο της ομάδας, στον εκτός έδρας αγώνα με τη Βιγιαρεάλ. Και όταν ένας παίκτης τυγχάνει τέτοιας αντιμετώπισης, μπαίνει στο γήπεδο με περισσότερο θετική ενέργεια".
Για τη βοήθεια του Χάβου στο πρόσωπο του, πρόσθεσε: "Ο προπονητής βλέπει τον κάθε παίκτη στις καθημερινές προπονήσεις. Κι αυτός κρίνει πότε είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις βασικός σε ένα παιχνίδι και πότε θα μπεις στον αγώνα ως αλλαγή. Μου τονίζει συχνά να αφήνω τον εαυτό μου ελεύθερο όταν αγωνίζομαι. Με βοηθάει πολύ, ειδικά όταν κάνουμε στις προπονήσεις ασκήσεις με τελειώματα φάσεων".
"Δεν είναι θετικός ο ντόρος για την δύναμή μου"
Ο 22χρονος επιθετικός …βαρέθηκε να ακούει από τους γύρω ότι χρειάζεται να αποκτήσει περισσότερη δύναμη, προκειμένου να εξελιχτεί περαιτέρω. Ο ίδιος σημείωσε: "Χρειάζεται να βελτιωθώ στη δύναμη, όπως λένε σχεδόν όλοι. Από την άλλη, πιστεύω ότι ο ντόρος που γίνεται στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν είναι θετικός για μένα. Σε κάθε περίπτωση, είναι κάτι που βελτιώνεται στην πορεία του χρόνου. Του χρόνου θα έχω βελτιωθεί μέσα από τις προπονήσεις στον συγκεκριμένο τομέα"
"Μπορούμε την πρωτιά"
Όσο για τον στόχο του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ, ήταν σαφής: "Φυσικά και μπορούμε να βγούμε πρώτοι στα πλέι οφ. Αρκεί να το πιστέψουμε εμείς οι ποδοσφαιριστές, όπως ακριβώς συνέβη και την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Αυτός είναι ο στόχος μας. Θα πρέπει να δείξουμε και τη δέουσα σοβαρότητα. Επηρεάστηκε αρνητικά η απόδοση μας από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Στα πλέι οφ θα εμφανιστούμε με περισσότερες φυσικές δυνάμεις και θα παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο".
"Το γκολ είχε και δόση τύχης"
Αναφερόμενος στη φάση του γκολ στο ματς με την Λάρισα, τόνισε: "Με το που βγήκε η σέντρα, πήγα να κάνω το πλασέ. Η μπάλα κόντραρε στον αμυντικό, αυτή γύρισε και στη συνέχεια την βρήκα μπροστά μου. Το γκολ είχε και μια δόση τύχης. Αυτή είναι η δουλειά του επιθετικού. Όταν βρίσκεται στην περιοχή, να καταφέρνει να σκοράρει. Πριν μπω ως αλλαγή στο παιχνίδι, ο προπονητής μου είπε να είμαστε κοντά με τον Σαλπιγγίδη, και να βρισκόμαστε συνεχώς μέσα στην περιοχή. Απ’ ότι φαίνεται, μου πάει η Λάρισα. Είναι θέμα, βέβαια, περισσότερο της τύχης. Πλέον, παίζει ρόλο και η ψυχολογία. Όταν έχω να αντιμετωπίσω την συγκεκριμένη ομάδα, έχω περισσότερο θετική ενέργεια".
"Πιο φρέσκοι στα πλέι-οφ"
Για την κάμψη της απόδοσης του ΠΑΟΚ στα παιχνίδια του τελευταίου μήνα, ο νεαρός επιθετικός εξήγησε: "Επηρεάστηκε αρνητικά η απόδοση μας από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Κάποια στιγμή μας βγήκε το στοιχείο της κούρασης. Στα πλέι οφ θα εμφανιστούμε με περισσότερες φυσικές δυνάμεις και θα παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Μέχρι και πριν από ένα μήνα η ομάδα ήταν μέσα σε όλους τους στόχους της. Σε μερικά παιχνίδια, βέβαια, θα μπορούσαμε να είχαμε αποδώσει καλύτερο ποδόσφαιρο".
Και πρόσθεσε: "Στο τέλος της σεζόν θα φανεί αν η χρονιά ήταν καλή ή όχι. Μπορούσαμε να είχαμε καταφέρει ακόμη περισσότερα στην Ευρώπη, και φυσικά και στο κύπελλο. Η πρόκριση επί της Φενερμπαχτσέ ήταν μια πολύ καλή στιγμή, όπως, αντίστοιχα, ήταν πολύ κακή στιγμή ο αποκλεισμός μας από την ΑΕΚ. Αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο, με τις επιτυχίες και τις χαρές, με τις αποτυχίες και τις λύπες".
Ο 22χρονος φορ κλήθηκε να σχολιάσει την περιορισμένη παραγωγικότητα του ΠΑΟΚ στην επίθεση: "Το γκολ είναι και θέμα τύχης. Δημιουργούμε φάσεις, αλλά δεν πετυχαίνουμε ανάλογο αριθμό τερμάτων. Πιστεύω ότι θα βελτιωθούμε στη συνέχεια σε αυτό το κομμάτι, και θα καταφέρει η ομάδα να πετυχαίνει περισσότερα γκολ".
"Όχι στα άδεια γήπεδα"
Βάσει της απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ, ο ΠΑΟΚ υποχρεούται να φιλοξενήσει στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος την Κέρκυρα κεκλεισμένων των θυρών. "Κανείς παίκτης δεν θέλει να μπαίνει μέσα σε ένα άδειο από κόσμο γήπεδο. Αλλά αυτές είναι αποφάσεις των αρμόδιων αρχών", σχολίασε.
"Νίκη με Ηρακλή για την ουσία και το γόητρο"
Την Κυριακή (10/10, 19.00) ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στο Καυταντζόγλειο τον Ηρακλή για την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και ο "Δικέφαλος" χρειάζεται τη νίκη για εξασφαλίσει και τυπικά τη συμμετοχή του στα πλέι οφ. Αλλά και για έναν επιπλέον λόγο, όπως εξήγησε ο Αθανασιάδης: "Πρόκειται για ένα σημαντικό ματς, σε μια έδρα όπου η ομάδα μας έχει αρκετά χρόνια να πάρει την νίκη. Αυτό που εμείς πρέπει να κάνουμε είναι να παρουσιαστούμε όσο το δυνατό καλύτεροι, να πάρουμε τη νίκη και να εξασφαλίσουμε τα πλέι οφ".
Πηγή: Sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...