Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Champions League: Στους «4» Γιουνάιτεντ και Μπαρτσελόνα

Barcelona's Lionel Messi was voted as man of t...Image via WikipediaΗ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε και τον δεύτερο αγγλικό «εμφύλιο» με την Τσέλσι -με σκορ 2-1 αυτή τη φορά- και μετά από ένα χρόνο αποχής επιστρέφει στα ημιτελικά του Champions League Το εισιτήριο για τους «4» σφράγισε και η Μπαρτσελόνα, που μετά το 5-1 στο Καμπ Νου, επιβλήθηκε και στην Ουκρανία της Σαχτάρ με 1-0.
«Κόκκινα» όνειρα για Γουέμπλεϊ
Το 1-0 από τον πρώτο προημιτελικό στο Στάμφορντ Μπριτζ της έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα, όμως ο επαναληπτικός του Ολντ Τράφορντ κάθε παρά εύκολος αποδείχθηκε για τη Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» ναι μεν επικράτησαν και στη δεύτερη κόντρα τους με την Τσέλσι, με τη διαφορά, όμως, πως οι «μπλε» αρνήθηκαν να πουλήσουν ξανά εύκολα το τομάρι τους.
Παρόλο που, είδαν για μια ακόμα φορά τον αειθαλή Ράιαν Γκιγκς να κάνει φύλο και φτερό την άμυνά τους, δημιουργώντας και τα δυο γκολ της ομάδας του, το πάλεψαν, αλλά στο τέλος εγκατέλειψαν την προσπάθεια, νικημένοι από την τύχη και την κακή τους μοίρα στις λεπτομέρειες.
Ατυχοι γιατί βρέθηκαν πίσω στο σκορ με ένα τέρμα που δεν έπρεπε να μετρήσει (ο σκόρερ Τσιτσαρίτο ήταν οφσάιντ στο 43' όταν έσπρωξε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα) και γιατί έμειναν με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Ραμίρεζ με δεύτερη κίτρινη στο 70', αλλά κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Ντρογμπα και σίγουρα θα καρδιοχτυπούσαν για τα καλά τους γηπεδούχους, αν δεν δεχόντουσαν στο καπάκι και δεύτερο γκολ. Λίγα δευτερόλεπτα, όμως, αφότου είχε γίνει το 1-1 Ρούνεϊ και Γγιγκς συνδυάστηκαν άψογα με τον τελευταίο να βγάζει για τον Παρκ. Ο Νοτιοκορεάτης με δυνατό αριστερό σουτ νίκησε τον Τσεχ και κάπου εκεί η παράσταση έλαβε τέλος.
Οι συνθέσεις:
Μάντσεστερ Γ. (Αλεξ Φέργκιουσον): Φαν Ντερ Σαρ, Ο' Σέι, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Κάρικ, Νάνι (75' Βαλένσια), Γκιγκς, Παρκ, Ερνάντες, Ρούνεϊ
Τσέλσι (Κάρλο Αντσελότι): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Αλεξ (82' Αλεξ), Κόουλ, Εσιέν, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μαλουντά, Τόρες (46' Ντρογκμπά), Ανελκά (61' Καλού)
Μέσι ο ασταμάτητος
Μόνο οι κανονισμοί καθιστούσαν αναγκαστική τη διεξαγωγή και του δεύτερου προημιτελικού μεταξύ της Μπαρτσελόνα με τη Σαχτάρ. Γιατί άλλος λόγος μετά το 5-1 στο Καμπ Νου δεν υπήρχε.
Οι Καταλανοί πήγαν στην Ουκρανία περισσότερο με το μυαλό στα προσεχή ντέρμπι με τη Ρεάλ, παρά στους αντιπάλους. Και αυτό αποτυπώνεται εύγλωττα στο σκορ, που έμεινε στο φτωχό για τα δικά τους δεδομένα 1-0.
Μάλιστα, οι γηπεδούχοι δικαιούνται να λένε πως άξιζαν κάτι καλύτερο, μια νίκη ή έστω ένα γκολ της τιμής, αλλά έπεσαν πάνω σε έναν εξαιρετικό Βαλδές, που σταμάτησε κάθε τους ενέργεια.
Έτσι, η Μπαρτσελόνα τους τιμώρησε με τον συνήθη ύποπτο Μέσι πάλι σε ρόλο εκτελεστή. Στο 43' ο Αργεντινός βρήκε τον τρόπο ανάμεσα από δυο αντιπάλους του να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να φτάσει έτσι τα 48 γκολ, σπάζοντας το περσινό του απίστευτο ρεκόρ, που άγνωστο είναι φέτος που θα σταματήσει.
Οι συνθέσεις:
Σαχτάρ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιάτοφ, Χούμπσκμαν (75' Φερναντίνιο), Ρατσίτσκι, Σέφτσουκ, Κομπίν, Ιαστσένκο, Μκιταριάν, Ντάγκλας Κόστα (58' Εντουάρντο), Ζάντσον, Βίλιαν, Λουίζ Αντριάνο (66' Μορένο)
Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρδιόλα): Βίκτορ Βαλδές, Ντάνι ’λβες, Πικέ (70' Μιλίτο), Μούσκετς, Αντριάνο, Κεϊτά, Μασκεράνο, Τσάβι (66' Πέδρο), Αφελάι, Μέσι, Βίγια
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...