Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΒΙΝΤΕΟ: Η Ξάνθη επικράτησε της Κέρκυρας με 1-0

Με γκολ του Μαρκόφσκι στο 48', η Ξάνθη επικράτησε της Κέρκυρας με 1-0 στα Πηγάδια, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε την υπεροχή στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έφτασε στην δεύτερη νίκη της στην φετινή Super League. Παρά το αριθμητικό τους πλεονέκτημα από το 63', λόγω αποβολής του Ντάνι, οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να νικήσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των ακριτών και να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την πέμπτη φετινή τους ήττα, σε επτά αγώνες στο πρωτάθλημα.

Καλό θέαμα παρουσίασαν οι δύο ομάδες στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα, δημιουργώντας καλές φάσεις για γκολ μπροστά στις δύο εστίες. Το πρώτο 10λεπτο άνηκε στην Ξάνθη, η οποία έφτασε σε τρεις περιπτώσεις πολύ κοντά στο 1-0.

Στο 6' και μετά από σύγχυση στην άμυνα της Κέρκυρας, ο Μαρκόφσκι έγινε κάτοχος της μπάλας σε πολύ καλό σημείο, έκανε το σουτ, αλλά ο Γκαλίνοβιτς έσωσε τους φιλοοξενούμενους. Δευτερόλεπτα μετά, ο Μαρσελίνιο μπήκε στην περιοχή και δοκίμασε το πλασέ από πλάγια θέση, με τον κροάτη τερματοφύλακα να παραχωρεί κόρνερ.

Στο 9', ο Πόι έκανε ωραία ατομική ενέργεια, έβγαλε τον Βλαχοδήμο τετ α τετ με τον Γκαλίνοβιτς, αλλά το σουτ του μέσου της Ξάνθης ήταν κακό και πέρασε άουτ. Μετά τα πρώτα 10 λεπτά, η Κέρκυρα ισορρόπησε το ματς στο χώρο του κέντρου και έβγαινε με αξιώσεις στην επίθεση.

Στο 12', ο Ιωάννου δεν μπόρεσε με το κεφάλι να εκμεταλλευτεί την ωραία σέντρα του Γκουστάβο, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Βιβιανί έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Γκουστάβο.

Από το κόρνερ, οι κερκυραίοι έχασαν άλλη μία ευκιαρία, με το σουτ του Οσμάν να απομακρύνεται τελευταία στιγμή από τον Κομεσίδη. Μετά το 20', ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, χωρίς να υπάρχει σκορ.

Οι ακρίτες ξεκίνησαν πολύ δυνατά στην επανάληψη και κατάφεραν πολύ νωρίς να ανοίξουν το σκορ. Στο 48', ο Μπέρτος βρήκε πολύ ωραία τον Πόι, ο οποίος έκανε την παράλληλη σέντρα, ο Μαρκόφσκι κέρδισε την κόντρα από τον Γκαλίνοβιτς και έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Στο 63', οι νησιώτες απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα, αφού ο Ντάνι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στην συνέχεια, οι παίκτες του Μπάντοβιτς αύξησαν την πίεση τους, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την οπισθοχώρηση της Ξάνθης και να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο η άμυνα των γηπεδούχων ήταν καλά οργανωμένη και κράτησε το 1-0 μέχρι το τέλος του αγώνα.
                                    

sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...