Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Κροάτες, Τσέχοι και Ιρλανδοί με το ένα πόδι στο EURO 2012

Στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας πρέπει να ταξιδεύει από τώρα ο νους Κροατών και Ιρλανδών. Οι «λεπίδες» και τα «αγόρια στα πράσινα» πέρασαν σαν οδοστρωτήρες από Τουρκία (0-3) και Εσθονία (0-4) και οι ρεβάνς αποκτούν διαδικαστικό χαρακτήρα. Ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης πήρε η Τσεχία (2-0 το Μαυροβούνιο στην Πράγα), ενώ στη ρεβάνς της Λισαβόνας θα λύσουν τις διαφορές τους Πορτογαλία και Βοσνία (0-0 στη Ζένιτσα).
Αναλυτικά:
Τουρκία-Κροατία 0-3: Το πιο αμφίρροπο ζευγάρι ήταν θεωρητικά αυτό της Τουρκίας με την Κροατία. Ωστόσο, οι παίκτες του Σλάβεν Μπίλιτς έκαναν τους 50.000 Τούρκους στο "Turk Telecom Arena" της Κωνσταντινούπολης να σιγήσουν. Με κορυφαίους τους δύο πλάγιους μπακ, Τσόρλουκα και Σρνα, οι Κροάτες πέρασαν με 3-0 και την Τρίτη θα κάνουν απλά φιέστα στο Ζάγκρεμπ.
Εσθονία-Ιρλανδία 0-4: Στον όμιλο οι Εσθονοί εντυπωσίασαν, βάζοντας από κάτω τους Σέρβους, όμως κόντρα στους Ιρλανδούς του Τζοβάνι Τραπατόνι τα βρήκαν σκούρα και το όνειρο πρόκρισης σε μεγάλη διοργάνωση για πρώτη φορά πέταξε. Παίζοντας με 10 παίκτες από το 35' (δεύτερη κίτρινη ο Στεπάνοφ) και με 9 από το 77' (δεύτερη κίτρινη ο Πιρόγια) οι Εσθονοί παραδόθηκαν στις ορέξεις της παρέας του Ρόμπι Κιν.
Τσεχία-Μαυροβούνιο 2-0: Με όπλο την καταπληκτική της άμυνα, η Τσεχία νίκησε 2-0 το Μαυροβούνιο στο "Λετνά Παρκ" και πήρε προβάδισμα πρόκρισης. Πλέον θέλουν ακόμα μία τέτοια αμυντική εμφάνιση στην Ποντγκόριτσα, μία σκληρή έδρα, για να ταξιδέψουν στο EURO.
Βοσνία-Πορτογαλία 0-0: Την άμυνά τους πρόσεχαν περισσότερο Βόσνιοι και Πορτογάλοι στο "Μπίλινο Πόλιε" της Ζένιτσα. Πλέον, όλα θα κριθούν στο "Ντα Λουζ" την Τρίτη, όταν θα κριθεί το τελευταίο καθώς φαίνεται εισιτήριο για την πρόκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...