Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Ο ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα 69-48 τον Κολοσσό και του... πήρε την πέμπτη θέση


Γερά θεμέλια για κατάκτηση της πέμπτης θέσης έβαλε ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας 69-48 του Κολοσσού για την προτελευταία αγωνιστική της Α1. Οι παίκτες του «Δικεφάλου» όχι μόνο ισοπέδωσαν τους νησιώτες, αλλά εξασφάλισαν και διαφορά μεγαλύτερη των τριών πόντων που χρειάζονταν σε περίπτωση ισοβαθμίας με το συγκρότημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, δίνοντας ηχηρό μήνυμα πως... είναι ακόμα εδώ.
Όντες ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου με ηγέτη τον Πρέντρακ Ντρόμπνιακ, δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους αντιπάλους τους και με κεκτημένη ταχύτητα από τα προηγούμενα παιχνίδια πραγματοποίησαν την έκτη συνεχόμενη νίκη τους, βάζοντας τις βάσεις για κατάκτηση της πέμπτης θέσης.
Διαβασμένος ο ΠΑΟΚ
Με την ολοκληρωτική κυριαρχία του ΠΑΟΚ ξεκίνησε η αναμέτρηση, αφού οι παίκτες του «Δικεφάλου» μετατρέποντας σε... πάρτυ το παιχνίδι έκαναν ότι ήθελαν μέσα στο γήπεδο. Κλείνοντας όλους τους διαδρόμους στους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, οι γηπεδούχοι με μπροστάρη τον Πρέντρακ Ντρόμπνιακ, ο οποίος έλυνε και έδενε στον αγωνιστικό χώρο, έγραψαν στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου το εντυπωσιακό 22-7!
Βελτιωμένος Κολοσσός, μέτριο παιχνίδι
Τελείως διαφορετική ήταν η εικόνα του δεύτερου δεκαλέπτου, αφού τα ποσοστά αστοχίας και των δυο ομάδων έφτασαν... σε πολύ υψηλά επίπεδα. Με πολλά λάθη στη συνεννόηση, αλλά και λάθος επιλογές κάτω από τη ρακέτα, γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι παρουσίασαν ένα πολύ άσχημο θέαμα μέχρι τα μισά του δεκαλέπτου.

Από ένα σημείο και μετά όμως οι ροδίτες βελτιώνοντας αρκετά την άμυνα ζώνης τους, περιόρισαν τους αντιπάλους τους, μειώνοντας τη διαφορά και πηγάινοντας στην ανάπαυλα με 33-22.   
Ξύπνησε ο Κολοσσός... αλλά και ο ΠΑΟΚΑπο έναν τραυματισμό για κάθε ομάδα σημαδεύτηκε η τρίτη περίοδος, με Μονρό και Βασίλιεβιτς να αποχωρούν από το παιχνίδι. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ τραυματίστηκε από ακούσια αγκωνιά του συμπαίκτη του, Τοντόρ Κετσέφσκι, ενώ ο Βόσνιος γκαρντ αντιμετώπισε πρόβλημα στον αστράγαλο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι νησιώτες μπήκαν ορεξάτοι στο παιχνίδι και μπόρεσαν να μειώσουν τη διαφορά στους πέντε πόντους (35-30), ο Δικέφαλος όμως πήρε μπρος και συνέχισε τον μονόλογό του.

Με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο να πυροβολεί από όπου βρίσκει, αλλά και τον Κετσέφσκι να δίνει σημαντικές ανάσες στην ομάδα του, ο ΠΑΟΚ έκλεισε την περίοδο με 14 πόντους διαφορά (50-34).
Τον αποτέλειωσε...
Με τον Μονρό να επιστρέφει δυναμικά, οι θεσσαλονικείς συνέχισαν με κεκτημένη ταχύτητα αυξάνοντας κι άλλο την διαφορά τους από τους αντιπάλους τους.

Βλέποντας την ομάδα του να λειτουργεί άριστα, ο Σούλης Μαρκόπουλος ανανέωσε σε μεγάλο βαθμό την πεντάδα του, βάζοντας στο παιχνίδι τους Δεμερτζή, Καλαϊτζίδη, Ταπούτο, οι οποίοι συνέχισαν το επιθετικό κρεσέντο των συμπαικτών τους, γράφοντας το τελικό 69-48.
Τα δεκάλεπτα: 22-7, 33-22, 50-34, 69-48.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σχινάς-Φούφης-Σταματόπουλος.
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μονρό 12 (1), Καυκης, Γκρέγκορι 8, Ταπούτος 2, Χέλιγουελ, Ντιλινινκάιτις 2, Δεμερτζής 3 (1), Καλαϊτζίδης, Παπαδόπουλος 14, Γιαννακίδης 3 (1), Ντρόμπνιακ 15 (2), Γκετσέφσκι 10.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Χάρις 9, Παντελειάδης 2, Βασίλιεβιτς 10, Ζάρας 5 (1), Μανωλόπουλος, Ασημακόπουλος 5, Ντόζιερ 8, Δανάς, Τσάμης 2, Παππάς 3 (1), Μοντς 4, Αυγενικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...