Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Νίκησε την ουραγό και παραμένει στην πρώτη θέση η Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος, μετά τη νίκη της με 3-1 επί της τελευταίας της βαθμολογίας Χερέθ, η οποία ολοκλήρωσε το παιχνίδι με εννέα παίκτες. Με το τρίποντο αυτό, οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα αύξησαν στο +4 από τη 2η της βαθμολογίας Ρεάλ Μαδρίτης, που αντιμετωπίζει αυτήν την ώρα τη Σαραγόσα.

Μπαρτσελόνα – Χερέθ 3-1

Από τα πρώτα λεπτά η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε στον αγωνιστικό χώρο και άνοιξε το σκορ πριν συμπληρωθούν τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά. Συγκεκριμένα στο 14' ο Τσάβι έβγαλε μια ωραία μπαλιά για τον Χεφρέν, που αγωνίστηκε στη θέση του Μέσι, και ο νεαρός άσος έκανε το κοντρόλ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0.

Δέκα λεπτά αργότερα, σε μία καλά οργανωμένη επίθεση των γηπεδούχων, ο Τουρέ πάσαρε για τον Ιμπραΐμοβιτς και αυτός με τη σειρά του στον Ανρί που από κοντά έκανε το 2-0.

Πριν προλάβουν, όμως, να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των μπλαουγκράνα, ο Μπερμέχο βγήκε στην αντεπίθεση, εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Μάξγουελ και μείωσε σε 2-1, βάζοντας τη Χερέθ ξανά στο παιχνίδι.
Η συνέχεια του πρώτου μέρους κύλησε χωρίς τη μεγάλη φάση, με την Μπαρτσελόνα να έχει την υπεροχή, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά τα καρέ του Ρενάν.

Με την έναρξη της επανάληψης, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Βαλντές είπε όχι στον Μπερμέχο στο 47' και στο 48'. Βλέποντας την πίεση αυτή, ο Γκουαρντιόλα αποφάσισε να ρίξει στον αγωνιστικό χώρο τους Μέσι και Πικέ, προκειμένου να ενισχύσει την επιθετική γραμμή και να κλειδώσουν τη νίκη.

Στο 56ο λεπτό, σε μία φάση όμοια με εκείνη του δεύτερου τέρματος των γηπεδούχων, ο Τουρέ πέρασε την άμυνα των φιλοξενουμένων, που αδράνησε, και άφησε για τον Ιμπραΐμοβιτς, που ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-1. Το γκολ αυτό βοήθησε τους Καταλανούς να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο, ενώ άγγιξαν και το τέταρτο γκολ στο 81', όταν ο Μέσι νίκησε τον Ρενάν, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και το τέρμα δεν μέτρησε ποτέ.

Η Χερέθ δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι περισσότερο, ενώ ολοκλήρωσε με δέκα, μετά τις αποβολές των Αλουστίθα και Ορεγιάνα στο 89' με απευθείας κόκκινη κάρτα και στο 92' με δεύτερη κίτρινη αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...