Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Νταμπλούχος ο Παναθηναϊκός


Ο Παναθηναϊκός με σκόρερ τον Σεμπάστιαν Λέτο επικράτησε του Άρη με 1-0 στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ και κατέκτησε το νταμπλ για τη σεζόν 2009/10.
Ο Αργεντινός άσος των πρασίνων με ένα εκπληκτικό σουτ από τα 50 μέτρα αιφνιδίασε και νίκησε τον τερματοφύλακα του Άρη, Μιχάλη Σηφάκη, στο 63ο λεπτό, πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.
Με αυτή τη νίκη ο Παναθηναϊκός διπλασίασε τα φετινά του τρόπαια στο ποδόσφαιρο, αφού μετά το πρωτάθλημα πρόσθεσε και το κύπελλο στη συλλογή του. Αντίθετα ο Άρης έμεινε για άλλη μια φορά μακριά από έναν τίτλο και πλέον συμπληρώνει 41 χρόνια από τότε που κατέκτησε το τελευταίο του Κύπελλο.
Στο αγωνιστικό μέρος του τελικού, οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια εμφανίστηκαν εμφανώς πιο έτοιμοι από τους αντιπάλους τους και σταδιακά κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο της αναμέτρησης και να φτάσουν στο γκολ της νίκης.
Εκτός του πρώτου εικοσαλέπτου ο Άρης δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα και έτσι ο Παναθηναϊκός με πολλές δεύτερες επιθέσεις, που κέρδισε χάρη στη καλή λειτουργία των χαφ του, πίεσε τους κίτρινους και τους έβαλε στα καρέ τους.
Παρόλα αυτά, το ματς ήταν μάλλον φτωχό σε φάσεις. Εκτός του γκολ ξεχωρίζει μόνο ένα πολύ δυνατό σουτ του Σαλπιγγίδη πάνω στον εξουδετερωμένο Σηφάκη στο 22', καθώς και μια προβολή του Νασούτι στο 26' μετά από κόρνερ, που μπόρεσε και έβγαλε ο Τζόρβας.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως παρότι ο Άρης πίεσε μετά το 1-0 δεν έβγαλε ούτε μια φάση, στην οποία θα έπρεπε να επέμβει ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού.
Κορυφαίοι για τους νικητές οι Λέτο και Ζιλμπέρτο Σίλβα, αλλά στο ύψος τους στάθηκαν σχεδόν όλοι από την ομάδα του Παναθηναϊκού, εκτός ίσως του Σισέ που δεν μπόρεσε να τροφοδοτηθεί και φάνηκε να βρίσκεται έξω από τα νερά του.
Για τον Άρη ο Ναφτί έτρεξε πάλι πολλά χιλιόμετρα, αλλά έχασε τη μάχη στο χώρο του κέντρου, αφού δεν πήρε τις απαραίτητες βοήθειες από τον Πρίττα. Καλός στην αρχή ο Κόκε, έπεσε όμως στη συνέχεια, ενώ ο Κάμπορα δεν φάνηκε καθόλου.
Οι συνθέσεις:
Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Καντέ, Κατσουράνης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Νίνης (65' Μαρίνο), Σαλπιγγίδης (62' Καραγκούνης), Λέτο (79' Χριστοδουλόπουλος), Σισέ
Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Γκιάρο, Νασούτι, Νέτο, Βανγκέλι, Μεριέμ (66' Χαβίτο), Ναφτί (74' Φερνάντες), Πρίττας, Κάλβο (83' Αντού), Κάμπορα, Κόκε
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...