Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Πως ο Μουρίνιο "προκρίθηκε" στον... τελικό !


H Ίντερ επιστρέφει στον κορυφαίο ευρωπαϊκό τελικό μετά από 38 χρόνια. Αν και έπαιζε με 10 παίκτες από το 29ο λεπτό (αποβολή Μότα), η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο άντεξε στο καμίνι του «Καμπ Νου» (98.000 κόσμος) και με άμυνα για σεμινάριο έκανε την πιο γλυκιά ήττα της ιστορίας της: 1-0 από την Μπαρτσελόνα με σκόρερ στο 83’ τον Πικέ, σκορ που της έδωσε την πρόκριση αφού είχε κερδίσει με 3-1 στο Μιλάνο. Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ θα αντιμετωπίσει στις 22 Μαΐου στη Μαδρίτη την Μπάγερν Μονάχου.

Με χαρακτηριστικό τρόπο πανηγύρισε μετά τη λήξη πηγαίνοντας στους οπαδούς της Ίντερ ο Μουρίνιο
Η Ίντερ επιστρέφει στον κορυφαίο ευρωπαϊκό τελικό μετά από 38 χρόνια. Αν και έπαιζε με 10 παίκτες από το 29ο λεπτό (αποβολή Μότα), η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο άντεξε στο καμίνι του «Καμπ Νου» (98.000 κόσμος) και με άμυνα για σεμινάριο έκανε την πιο γλυκιά ήττα της ιστορίας της: 1-0 από την Μπαρτσελόνα με σκόρερ στο 83’ τον Πικέ, σκορ που της έδωσε την πρόκριση αφού είχε κερδίσει με 3-1 στο Μιλάνο. Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ θα αντιμετωπίσει στις 22 Μαΐου στη Μαδρίτη την Μπάγερν Μονάχου.

Η Ίντερ των 17 Πρωταθλημάτων και 5 Κυπέλλων Ιταλίας, η Ίντερ που έχει παίξει σε 4 τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ – Πρωταθλητριών και έχει κατακτήσει δυο τρόπαια (1964 και 1965 με τη μεγάλη ομάδα του «μάγου» Χερέρα), ενώ μετράει και 3 κατακτήσεις Κυπέλλων UEFA, πέταξε έξω από τη διοργάνωση την ομάδα που κατέκτησε πέρσι 6 τίτλους!

Η Μπαρτσελόνα μπορεί να είχε σε όλο το ματς την απόλυτη υπεροχή με κατοχή μπάλας πάνω από 70%, αλλά απέναντι της υπήρχε μια Ίντερ άψογα στημένη από τον Μουρίνιο. Οι "νερατζούρι" με άμυνα ζώνης για σεμινάριο έκλεισαν όλους τους διαδρόμους και δεν επέτρεψαν στον Μέσι και στον Πέδρο να δημιουργήσουν ρήγματα από τα πλάγια, ενώ στον άξονα ο Τσάβι δεν μπόρεσε να βγάλει τις κάθετες πάσες, καθώς όλοι οι συμπαίκτες του ήταν καλά κλεισμένοι.

Στο 29’ μια ανόητη ενέργεια του Τιάγκο Μότα πάνω στον Μπούσκετς ανάγκασε τον Ντε Μπλέεκερε να βγάλει απευθείας κόκκινη κάρτα στον
Βραζιλιάνο μέσο, ο οποίος νωρίτερα είχε τιμωρηθεί και με κίτρινη. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Μπαρτσελόνα στο πρώτο μέρος χάθηκε στο 31΄. Ο Μέσι μετά από ατομική προσπάθεια έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή και υποχρέωσε τον Ζούλιο Σέζαρ σε μεγάλη απόκρουση σε κόρνερ.

Σχεδόν ίδια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο με την Μπαρτσελόνα να έχει συντριπτική κατοχή μπάλας, αλλά να μην μπορεί με τίποτα να διασπάσει την άμυνα της Ίντερ που σ’ ένα ακόμα ματς δεν είχε ούτε έναν Ιταλό παίκτη στην ενδεκάδα! Οι αλλαγές του Γκουαρντιόλα (Μπόγιαν και Γκέφρεν αντί Ιμπραΐμοβιτς και Μπούσκετς) δεν βοήθησαν, ενώ Μέσι και Τσάβι φάνηκαν ελάχιστα. Οκτώ λεπτά πριν το τέλος ο Μπόγιαν έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει με κεφαλιά, μετά από σέντρα ακριβείας του Μέσι αλλά ένα λεπτό αργότερα, ο Πικέ με εξαιρετική προσπάθεια και πλασέ, μετά από πάσα του Τσάβι, άνοιξε το σκορ (1-0). Στα λεπτά που απέμεναν η Ιντερ άντεξε στην ασφυκτική πίεση και στο τέλος ο Μουρίνιο και οι παίκτες του πανηγύρισαν έξαλλα την πρόκριση.

ΣΚΟΡΕΡ: 83’ Πικέ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φρανκ ντε Μπλεεκερε (Βέλγιο)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πέδρο - Μότα, Ζούλιο Σέζαρ, Κίβου, Μουντάρι
ΚΟΚΚΙΝΗ: 29΄ Μότα

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Αλβες, Πικέ, Γκ. Μιλίτο (46΄ Μάξουελ), Κεϊτά, Τσάβι, Γιάγια Τουρέ, Μπούσκετς (63΄ Γκέφρεν), Πέδρο, Ιμπραϊμοβιτς (63΄ Μπόγιαν), Μέσι
ΙΝΤΕΡ (Ζοζέ Μουρίνιο): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Σάμουελ, Λούσιο, Ζανέτι, Καμπιάσο, Μότα, Ετό (85΄ Μαριγκά), Σνάιντερ (66΄ Μουντάρι), Κίβου, Ντ. Μιλίτο (82’ Κόρντομπα)

Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...