Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Το δάκρυ του Νίνη για ένα αγγελούδι!

Μια ιστορία ζωής που μόλις έφτασε στο -θλιβερό- τέλος της ταξιδεύοντας ένα παιδί 9 ετών στη «γειτονιά των αγγέλων», μονοπωλεί τις τελευταίες μέρες τη σκέψη του Σωτήρη Νίνη αλλά και ολόκληρο το «στρατόπεδο» του Παναθηναϊκού, λίγα μόλις 24ωρα πριν από τον τελικό του Κυπέλλου με τον Αρη.

Ο νεαρός σταρ του «τριφυλλιού», που ταξίδεψε μέχρι την Κύπρο για να επισκεφτεί τον μικρούλη Ανδρέα Καραπίττα από την Ορόκλινη της Λάρνακας, ο οποίος ήταν βαριά άρρωστος, δάκρυσε στο άκουσμα του θλιβερού μαντάτου του θανάτου του. Ολοι στην Παιανία είχαν έναν καλό λόγο να πουν για τον ευαίσθητο νεαρό συμπαίκτη τους, ενώ μια διάφανη λύπη επικρατούσε για την παιδική ψυχούλα που έσβησε τόσο νωρίς, τόσο άδικα.

Ενας όγκος στο κεφάλι του εννιάχρονου, που εμφανίστηκε τον Οκτώβριο του 2007, δεν αφαίρεσε ποτέ το παιδικό χαμόγελο από τα χείλη του, μέχρι την τελευταία στιγμή, έστω κι αν μέρα με τη μέρα έσβηνε... Ο Ανδρέας αγαπούσε με πάθος τον Παναθηναϊκό και κυρίως τον Νίνη. Οι φωτογραφίες του κοσμούσαν το δωμάτιό του. Πριν από περίπου δύο μήνες, κι ενώ δεν είχε χάσει ποτέ το κουράγιο του, έστω κι αν καθημερινά υποβαλλόταν σε χημειοθεραπεία, αποκάλυψε το μεγάλο του όνειρο: «Θέλω να δω από κοντά τον Νίνη. Θα προλάβω να τον δω;». Οι γονείς του του απάντησαν: «Γιατί να μην προλάβεις;», αλλά ο μικρούλης πρόλαβε να τους αφοπλίσει: «Και αν δεν προλάβω, θα τον ονειρευτώ». Από την ημέρα εκείνη, με μεσολαβητή τον ξάδελφό του Κυριάκο Παύλου, ποδοσφαιριστή του Διαγόρα, ενημερώθηκαν αρχικά οι Γρηγόρης Παπαβασιλείου και Κώστας Αντωνίου για την επιθυμία του μικρού.

Η κινητοποίηση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού ήταν μεγάλη. Δύο μέρες πριν από το ταξίδι στη Ρώμη για τον επαναληπτικό του Γιουρόπα Λίγκ με τη Ρόμα ο Νίνης πέταξε για τη Λάρνακα. Πήγε αμέσως στο σπίτι του Ανδρέα που μόλις τον είδε δάκρυσε από τη χαρά του. Πέρασαν μαζί μια ολόκληρη μέρα. Ο Νίνης χάρισε στον μικρό φίλο του μια φανέλα του Παναθηναϊκού υπογεγραμμένη απ’ όλους τους συμπαίκτες του και μετά έπαιξαν ποδόσφαιρο στην αυλή του σπιτιού. Οταν γνωρίστηκαν καλά, ο μικρός ζήτησε από τον άσο του Παναθηναϊκού ακόμη μία χάρη: να πάνε στο ξενοδοχείο για να δουν τον φίλο του Χριστόφορο που είχε το ίδιο πρόβλημα υγείας. Οπερ κι εγένετο...

Ο Νίνης επέστρεψε το ίδιο βράδυ στην Αθήνα και υποσχέθηκε στον Ανδρέα ότι θα παίζει και γι’ αυτόν, όπως κι έγινε στη Ρώμη. Ο μικρός Ανδρέας λύγισε στις αρχές της εβδομάδας. Ταξίδεψε για πάντα στην αυλή του παραδείσου. Ο Σωτήρης όμως θα τον θυμάται για πάντα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...