Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Νιόπλιας: «Να συνεχίσουμε στο δρόμο των επιτυχιών»


Στις προσωπικές του εμπειρίες από τον Παναθηναϊκό στους μήνες που βρέθηκε στον πάγκο του και τον οδήγησε στο νταμπλ στράφηκε το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης Τύπου του Νίκου Νιόπλια μετά το τέλος του τελικού του Κυπέλλου.
Ο Έλληνας τεχνικός αρχικά χαρακτήρισε δίκαια την επικράτηση της ομάδας του επί του Άρη, ενώ τόνισε πως τον εξέπληξε το γεγονός πως οι «κίτρινοι» πίεσαν στην αρχή τους παίκτες τους ψηλά.
Στην ερώτηση το τι σημαίνει γι' αυτόν το Κύπελλο, ο Νιόπλιας δεν θέλησε να το χαρακτηρίσει ως μια προσωπική του δικαίωση, αλλά στάθηκε σε ορισμένη κακοπροαίρετη -όπως τη χαρακτήρισε- κριτική που δέχθηκε τους προηγούμενους μήνες.
Ακόμα, υποστήριξε πως ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε κορυφαίο επίπεδο, από πλευράς οργάνωσης ομάδας και χαρακτήρισε μεγάλη ευκαιρία να εδραιώσει την κυριαρχία του μετά την κατάκτηση του νταμπλ.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Έχω την εντύπωση ότι ήταν μια δίκαια νίκη. Ιδρώσαμε πολύ για να φτάσουμε όμως στη νίκη, καθώς είχαμε έναν αξιόλογο αντίπαλο απέναντι μας. Ο Άρης μας πίεσε ψηλά και εμείς προσπαθούσαμε από πίσω να δημιουργήσουμε φάσεις, άλλες φορές επιτυχημένα και άλλες όχι. Η πίεση ψηλά τους κούρασε γρήγορα όμως και το εκμεταλλευτήκαμε.
Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλύτεροι και δεν χωρά αμφιβολία σε αυτό. Ο αντίπαλός μας το ήθελε πολύ, όμως έπεσε πάνω στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας».
Για το αν περίμενε έτσι τον Άρη:
«Όχι. Τον είχα δει με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, όπου έδινε χώρους. Μας πίεσε ψηλά και μας δημιούργησε προβλήματα, όμως ταυτόχρονα δημιούργησε και στους ίδιους διότι κουράστηκαν».
Για το αν το κύπελλο αποτελεί προσωπική δικαίωση:
«Ένα τρόπαιο δεν κάνει τη διαφορά. Έχω παραστάσεις από τις μικρές Εθνικές, όπου έφτασα μακριά. Φέτος κατέκτησα το νταμπλ με την ομάδα και θέλω να συνεχίσω στο δρόμο των επιτυχιών».
Για το αν έμαθε από τον Παναθηναϊκό:
«Όταν στις 8 Δεκεμβρίου ανέλαβα την ομάδα, δεν πίστευα πως είχε κάνει τόσο μεγάλη βελτίωση σε όλα τα επίπεδα. Για να επιτύχεις πρέπει αν βρίσκεσαι και σε μεγάλο σύλλογο».
Για το που κρίθηκε το ματς:
«Είναι ένας τελικός. Τα λάθη παίζουν ρόλο. Είχαμε πρωτοβουλία, όπως και ο Άρης σε πολλές περιπτώσεις. Ήμασταν καλύτεροι και κάναμε λιγότερα λάθη».
Για το αν το νταμπλ του εξασφαλίζει την παραμονή του:
«Με ρωτάτε συνέχεια. Θα σας απαντήσω πως και να μην μείνω δεν με ενδιαφέρει».
Αν η νίκη του Παναθηναϊκού είναι νίκη Νιόπλια επί Κούπερ:
«Οι προπονητές συμβάλουν, όμως δεν παίζουν μπάλα. Βοηθάνε, αλλά οι παίκτες κάνουν τη διαφορά. Άκουγα στα ραδιόφωνα πως ο Άρης θα κερδίσει γιατί έχει προπονητή. Δηλαδή ο Παναθηναϊκός τι έχει; Καρέκλα; Εγώ τι κάνω εδώ; Ο Κούπερ είναι καταξιωμένος, με εμπειρίες σε ομάδες όπως η Ίντερ».
Για το που το αφιερώνει:
«Οι παίκτες το πήραν και εκεί πρέπει να γίνει η ερώτηση. Προσωπικά το αφιερώνω σε κοντινούς μου φίλους, την οικογένεια μου και ανθρώπους που με αγαπάνε, επειδή ξέρω ότι χαρήκαν».
Για το αν θα επαναληφθεί η «ξηρασίỨ, όπως το 2004:
«Κάθε χρόνο χρειάζεσαι βελτίωση. Έτσι πας μπροστά. Ο Παναθηναϊκός είναι στην κορυφή και πρέπει να παλέψει για να μείνει εκεί. Έχει και ομίλους Champions League που του δίνει έξτρα κίνητρο».
Ένα σχόλιο για τον Λέτο:
«Κέρδισε πάρα πολλά από την ημέρα που ήρθαμε σε ρήξη. Του είχα πει ότι μπορεί αν είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης, αλλά θα παίζει όπως θέλω εγώ. Και όχι μόνο το έκανε, αλλά προσπάθησε και με το παραπάνω».
«Έχουμε πολύ σημαντικούς παίκτες. Νέους, έμπειρους, όλους καλούς. Ο Σισέ βοήθησε, οι μικροί βοήθησαν και θα πω κάτι χωρίς παρεξήγηση. Παίζουν 22 παίκτες και στο τέλος το παίρνει ο Ζιλμπέρτο! Πρόσθεσε ακόμα ένα τρόπαιο στη συλλογή του έπειτα από αυτά με την Άρσεναλ και τη Βραζιλία».
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ  - ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...