Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Η εκστρατεία «One Goal» στον τελικό κυπέλλου

Μία διαφορετική νότα στον τελικό του Κυπέλλου έδωσε το μήνυμα της διεθνούς καμπάνιας «OneGoal», που στόχο έχει να πάνε στο σχολείο 72 εκατομμύρια παιδιά, τα οποία στερούνται την εκπαίδευση. Φέτος το Μουντιάλ θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά σε αφρικανική χώρα και αυτό αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία να στρέψουν την προσοχή τους οι πολίτες αλλά και οι ηγέτες του κόσμου σε αυτό το παγκόσμιο πρόβλημα.

Μία συμμαχία δεκάδων οργανώσεων, που ονομάζεται «Παγκόσμια Εκστρατεία για την Εκπαίδευση», στην οποία ανήκει η ActionAidκαι η UNESCO, βρίσκεται πίσω από την αξιοθαύμαστη αυτή πρωτοβουλία, την οποία έχει  αγκαλιάσει και η Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αλλά καιηγέτες πολλών χωρών, διάσημοι καλλιτέχνες και οι σούπερ σταρς του ποδοσφαίρου.

Στην Ελλάδα η εκστρατεία υλοποιείται από την ActionAid Ελλάς, υπό την αιγίδα της UNESCO και την στήριξη της ΠρέσβεωςΚαλής Θελήσεως της UNESCO κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, την υποστήριξη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της Super League.

Η εκστρατεία «1GOAL- Εκπαίδευση για Όλους» έχει ως στόχο να συγκεντρώσει εκατομμύρια υπογραφές από ολόκληρο τον κόσμο και τον Σεπτέμβριο να παραδοθούν στον ΟΗΕ με στόχο να ασκηθεί πίεση για να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στη βασική εκπαίδευση για όλα τα παιδιά μέχρι το 2015.

Χάρη στη διεθνή συμμαχία για την εκπαίδευση περισσότερα από 40 εκατομμύρια παιδιά έχουν πάει στο σχολείο. Αν υπάρξει η πολιτική βούληση και η εκπαίδευση γίνει προτεραιότητα, έστω και με την αφορμή του ποδοσφαίρου, τα 72 εκατομμύρια παιδιά που σήμερα δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο, θα έχουν την ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...