Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Η ξεχωριστή στιγμή του Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία ξεχωριστή στιγμή για την ιστορία του αγώνα ήταν η εκκίνηση του 45ου Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Ανδρου, αφού δόθηκε από τον εμπνευστή του Ιωάννη Β. Γουλανδρή.

O Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου ξεκίνησε το 1967 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα έχοντας στο ενεργητικό του συμμετοχές από σημαντικά ονόματα και αποτελεί την ετήσια αγωνιστική και μη, γιορτή του νησιού. Κάθε χρόνο συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας, διακεκριμένους ιστιοπλόους από την Ελλάδα και το εξωτερικό και πλήθος κόσμου που γεύονται την ανδριώτικη φιλοξενία.

Η εκκίνηση της 1ης ιστιοδρομίας δόθηκε στη Βουλιαγμένη το Σάββατο το πρωί και τα πληρώματα που συμμετέχουν θα περάσουν από το Σούνιο, το Ακ. Καμπανό για να καταλήξουν στη Χώρα της Ανδρου διανύοντας απόσταση 72 ΝΜ.

Κατά την εκκίνηση μίλησε ο έφορος του ΝΟΑ, Βασίλης Σπηλιώπουλος: "Ευτυχώς σήμερα είχε μια ωραία μέρα από πλευράς καιρού για τους ιστιοπλόους, δείχνει να είναι 3-4 μποφόρ νότιος - νοτιοδυτικός.  Μην ξεχνάμε ότι για πρώτη φορά η εκκίνηση δόθηκε πρωί και έχουν τα πληρώματα να διανύσουν 72 μίλια, σε έναν από τους μεγαλύτερους αγώνες της χώρας.

Οσοι συμμετέχουν θα έχουν μια απολαυστική εμπειρία.

Την Κυριακή στην Ανδρο θα έχουμε μια επίδειξη match race μέσα στον όρμο της Χώρας από δύο σκάφη και το θέαμα θα είναι πρωτόγνωρο. Πρόκειται για έναν πολύ τεχνικό αγώνα και μάλιστα έχουμε φέρει και έναν ειδικό κριτή.

Το αγωνιστικό κομμάτι κλείνει τη Δευτέρα με τη διαδρομή Ανδρος-Βουλιαγμένη.

Η εκκίνηση του 45ου Ιστιοπλοϊκού Αγώνα της Άνδρου από N_O_ANDROU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...