Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Ν. Ιβκοβιτς: «Δεν παίζουν μπάσκετ τα μπάτζετ»

Πανευτυχής ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μετά την ανάδειξη της ομάδας του ως πρωταθλήτριας Ελλάδας, συνεχάρη τους πάντες ενώ δεν ξέχασε να αφιερώσει την επιτυχία και στον αείμνηστο Δημήτρη Μητροπάνο.

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια σε όλους της εργάτες αυτής της επιτυχίας. Όλη η δόξα ανήκει στους παίκτες. Μετά στο προπονητικό τιμ και όλους όσοι βρίσκονται στην ομάδα, που ήταν ενωμένοι και δούλεψαν σκληρά. Ακόμη και σε πολύ δύσκολες στιγμές μαζί με την διοίκηση και την οικογένεια Αγγελόπουλου τα ξεπεράσαμε όλα. Ασφαλώς να μην ξεχάσουμε τους φιλάθλους. Το πρωτάθλημα είναι αφιερωμένο και σε αυτούς. Και στο φίλο μου τον Δημήτρη Μητροπάνο, που ήταν μεγάλος Ολυμπιακός και δυστυχώς δεν πρόλαβε να το πανηγυρίσει», είπε ο Σέρβος τεχνικός.
Ο κ. Ίβκοβιτς αναφέρθηκε στον έντονο ανταγωνισμό με τον Παναθηναϊκό, που ωφέλησε και τις δύο ομάδες: «Μετά το ευρωπαϊκό η ομάδα συνέχισε να βελτιώνεται, ακόμη και απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως ο Παναθηναϊκός, με τον οποίο δεν μπορείς να χαλαρώσεις ούτε δευτερόλεπτο. Δίκαια κερδίσαμε. Ήμασταν καλύτεροι. Ωστόσο δεν θέλω να ξεχάσω τον Παναθηναϊκό, αυτή τη μεγάλη ομάδα που έχει προσφέρει στο ελληνικό και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Χωρίς αυτόν δεν θα είχαμε βελτιωθεί τόσο. Νομίζω ότι ο ένας βοήθησε τον άλλο».

Για τη θεαματική βελτίωση που παρουσίασε στη διάρκεια της περιόδου ο Ολυμπιακός, εξήγησε ότι «δουλέψαμε σκληρά και είχαμε τρομερή βελτίωση. Ο χρόνος δούλεψε για μας. Δεν είναι εύκολο να βρεις χημεία. Επίσης, δεν κερδίζει το μπάτζετ. Συστήνω να δείχνουμε παραπάνω εμπιστοσύνη στους μικρούς, ιδιαίτερα με την κρίση που υπάρχει τώρα. Είμαι ευτυχισμένος που είχα την ευκαιρία να δουλέψω μαζί τους».

Για το συμβόλαιό του που λήγει, απάντησε εμμέσως: «Αυτή τη στιγμή το θέμα δεν είναι αν θα μείνω ή όχι, ούτε αν θέλω να μείνω ή όχι. Εγώ ξέρω από την πλευρά μου ότι μήνες πριν, είχα πει αυτή η ομάδα πρέπει να δουλέψει χρόνια μαζί. Η διοίκηση ξέρει την δουλειά της».

Ερωτηθείς για τη συνολική προσπάθεια που καταβλήθηκε, απάντησε: «Είναι πολύ καλό για τον ελληνικό αθλητισμό, ότι τουλάχιστον το 1/3 είναι νεαροί Έλληνες ταλαντούχοι παίκτες. Ήμουν τυχερός που διέθετα τόσο καλούς παίκτες. Όμως δεν υπάρχουν Έλληνες και ξένοι αλλά ένα σύνολο, μια πολύ καλή ομάδα. Θυμηθείτε ότι αρχίσαμε να ρολάρουμε όταν ήρθαν οι Ντόρσεϊ και Λο, που ήταν έμπειροι. Είμαι περήφανος που είχα ένα τέτοιο σύνολο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...