Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Νιούκαστλ -Ατρόμητος 1-0

Ο Ατρόμητος έκανε πολύ καλή εμφάνιση στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ" αλλά ηττήθηκε με 1-0 από τη Νιούκαστλ έχοντας όμως πολλά παράπονα για τα σφυρίγματα του διαιτητή Στάντερ. Ο Ελβετός ρέφερι δεν έδωσε καθαρό πέναλτι στο Σουμπίνιο στο 45' 
 
 Ο Ελβετός ρέφερι δεν σεβάστηκε την μεγάλη προσπάθεια της ομάδας του Περιστερίου απέναντι στην Νιούκαστλ των αστεριών και αντί για δύο πέναλτι, έδωσε δύο κίτρινες κάρτες για θέατρο στις συγκεκριμένες φάσεις!
 
Το ματς δεν είχε καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά, με τους γηπεδούχους να παίρνουν από νωρίς τα ηνία της αναμέτρησης και τον Ατρόμητο να έχει τον ρόλο του κομπάρσου. Οι παίκτες του Μπάγεβιτς, ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στην άμυνα, δεν περνούσαν συχνά τη σέντρα και είχαν ως πρώτο μέλημα να θωρακίσουν τα μετόπισθεν.

Ατυχία (1-0)...

Οι Άγγλοι λοιπόν είχαν τον πρώτο λόγο και δεν άργησαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Ατρομήτου. Στο 5' το σουτ του Περτς δεν βρήκε στόχο, ενώ 8' ο Ιτάνζ έδιωξε σουτ του Μαρβόλ. Κι ενώ η πίεση της Νιούκαστλ είχε μειωθεί και ο Ατρόμητος έδειχνε πως άντεχε, ήρθε ένα τυχερό γκολ να βάλει την ομάδα του Μπάγεβιτς πίσω στο σκορ. Ο Βούσκιτς σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε και οι "ανθρακωρύχοι" έκαναν το 1-0 στο 22ο λεπτό.

Οι παίκτες της ομάδας των Δυτικών Προαστίων δεν το έβαλαν κάτω παρά το γκολ και τρία λεπτά αργότερα (25') λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν, όταν ο Σουμπίνιο βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του έδιωξε ο Κρουλ. Οι Άγγλοι απάντησαν άμεσα με τον Βούσκιτς να κοντράρει στον Ιγκλέσιας και έτσι ο κίνδυνος για τον Ατρόμητο πέρασε.


... και αδικία

Κι ενώ όλα έδειχναν πως δύσκολα θα αλλάξει κάτι, οι παίκτες του Ντούσκο έφτασαν στο γκολ, αλλά ο διαιτητής δεν τους έκανε τη χάρη. Ο Κρουλ δεν μπλόκαρε την μπάλα σωστά, ο Σουμπίνιο την τσίμπησε και αντί για να δοθεί πέναλτι και αποβολή του τερματοφύλακα στην ανατροπή του Βραζιλιάνου, ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα για θέατρο! Άδικη απόφαση για τον Ατρόμητο που πήγε στα αποδυτήρια με το άδικο 1-0.

Στην επανάληψη το παιχνίδι ήταν πιο ισορροπημένο, με τους παίκτες του Ατρομήτου να κρατούν την μπάλα στα πόδια τους, να έχουν περισσότερη κατοχή από το πρώτο μέρος, δίχως όμως να δημιουργούν φάσεις. Ούτε βέβαια και η Νιούκαστλ απείλησε ιδιαίτερα και χρειάστηκε να περάσουν πολλά λεπτά για να παρέμβει ο Ιτάνζ.

Άλλη μια... (διαιτητική) σφαγή

Συγκεκριμένα, στο 71' ο Ομπερτάν έκανε ένα το σουτ εντός περιοχής και ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου έδιωξε σωτήρια, διατηρώντας τις ελπίδες της ομάδας του για το θαύμα. Οκτώ λεπτά αργότερα (79') οι Περιστεριώτες, έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, αλλά το σουτ του Δημούτσου από κοντά, πέρασε ελάχιστα έξω από το δοκάρι των Άγγλων.

Το παιχνίδι πλησίαζε προς τη λήξη, ο Ατρόμητος έκανε τις τελευταίες του προσπάθειες και στο 86' δέχτηκε ακόμη μια αδικία από τον διαιτητή. Ο Μπέλιτς έπεσε εντός περιοχής και δέχτηκε κίτρινη κάρτα για θέατρο, ενώ φάνηκε ξεκάθαρα πως υπήρχε επαφή. Με τέτοια διαιτησία και την Νιούκαστλ απέναντί σου δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα.

Στα τελευταία λεπτά ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ρίσκαρε βάζοντας τον Κούτσι στην θέση του Μπρίτο, όμως πλέον ήταν αργά και η υπερπροσπάθεια δεν απέφερε καρπούς, αφού ο Ελβετός διαιτητής είχε αντίθετη άποψη.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...