Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-1

Το γκολ του Λουκά Βύντρα υπήρξε αρκετό προκειμένου ο Παναθηναϊκός να νικήσει 1-0 στην έδρα του Λεβαδειακού και να καλύψει από την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος το -2 που "κουβαλούσε" από την περυσινή σεζόν. Πίεσαν στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι, χωρίς αποτέλεσμα.
Ο Φερέιρα ρίσκαρε. Απέναντι στον συμπαγή, με τις ελάχιστες αλλαγές από την περυσινή περίοδο, Λεβαδειακό δοκίμασε μια πειραματική ενδεκάδα. Λογικό ήταν οι παίκτες του Πορτογάλου να χρειαστούν χρόνο για να βρουν τους ρόλους τους στο γήπεδο. Έως ότου συμβεί αυτό, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους και να απειλήσουν. Όπως από τη σέντρα - σουτ του Ναπολεόνι, η οποία στο 14' κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Καρνέζη.
Από τη στιγμή που ο Λεβαδειακός δεν προηγήθηκε, ο Παναθηναϊκός άρχισε να κερδίζει μέτρα. Η δεξιά πλευρά με Σεϊταρίδη - Μπαρμπαρούση είχε καλή χημεία - συνεργασία, ενώ οι Μαυρίας και Χριστοδουλόπουλος βοήθησαν στη σωστή κυκλοφορία και ενίσχυαν ενίοτε τον μοναδικό προωθημένο Πετρόπουλο. Ο τελευταίος έχασε αυτό που δεν χάνεται στο 26', όχι όμως και ο Βύντρα που βρέθηκε σε θέση βολής στο 34' και "εκτέλεσε" με το αριστερό τον Κυριακίδη μετά από εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου.
Ο ίδιος ο σκόρερ έσωσε σίγουρο γκολ του Κόρμπου στο 39', διώχνοντας την μπάλα πάνω στη γραμμή, και ουσιαστικά έκρινε την τύχη του αγώνα στη Λιβαδειά. Ιδίως από τη στιγμή που η κεφαλιά του Πετρόπουλου στο 40' έφυγε ελάχιστα άουτ και δεν άλλαξε το σκορ πριν από την ανάπαυλα.
Βέβαια ο Λεβαδειακός, αν και δέχθηκε πρώτος γκολ, δεν έπαψε να πιστεύει στο θετικό αποτέλεσμα. Ήταν μάλιστα σαφώς πιο επιθετικός στο υπόλοιπο του αγώνα από τον Παναθηναϊκό, από τον οποίο φάνηκε να του λείπει η φρεσκάδα παρά τις αλλαγές του Φερέιρα (Σισοκό και Φορναρόλι), και προσπάθησε κυρίως με πλαγιοκοπήσεις από τα δεξιά να απειλήσει τον Καρνέζη. Πάντως το δίδυμο των στόπερ του "τριφυλλιού", Πίντο και Βύντρα, άντεξαν στην πίεση κι απέφυγαν τα λάθη, ενώ ο διεθνής γκολκίπερ έκανε την απόκρουση του αγώνα στο σουτ του Πόι στο 80', κρατώντας το μηδέν.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...