Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΠΑΟΚ - Ραπίντ Βιέννης 2-1

Ο "Δικέφαλος" ξεπέρασε το σοκ του 0-1, την απερίσκεπτη αποβολή του Λάζαρ και την γκίνια του Κλάους και πήρε νίκη με 2-1 απέναντι στην Ραπίντ Βιέννης και μαζί το προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους. Γκολάρα ο Κλάους, εξιλέωση για τον Κατσικά που είχε ευθύνη στο πρώτο γκολ το 2-1 και ελπιδοφόρα εμφάνιση από τον Λόρενς. Ο σοβαρός και πιο έτοιμος ΠΑΟΚ θα περάσει και από την Βιέννη

Σπουδαία νίκη  επί της Ραπίντ Βιέννης με 2-1 στην Τούμπα πέτυχε την Πέμπτη (23/8) ο ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι του για τα πλέι οφ του Europa League και, πλέον, απέκτησε σημαντικό προβάδισμα εν όψει του επαναληπτικού στην Αυστρία.

Σκόρερ χρίστηκαν οι Αλάρ στο 25', Αθανασιάδης στο 69' και Κατσικάς στο 83'.

Προκλητικοί οι Αυστριακοί οπαδοί
Πριν την έναρξη του αγώνα σημειώθηκαν επεισόδια. Οι οπαδοί της Ραπίντ άρχισαν να εκτοξεύουν φωτοβολίδες με πιστόλια και οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Λίγο αργότερα η κατάσταση ηρέμησε, ωστόσο, οι ευθύνες της Αστυνομίας για τον ελλιπή -όπως αποδείχτηκε- έλεγχο στους Αυστριακούς οπαδούς είναι τεράστιες.
Πίεση ο ΠΑΟΚ, γκολ η Ραπίντ
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πίεσαν την Ραπίντ από το πρώτο λεπτό. Από την πλευρά τους οι Αυστριακοί προσπαθούσαν με σπασμοδικές κινήσεις να φτάσουν στην περιοχή του "Δικεφάλου", αλλά οι "ασπρόμαυροι" ήταν αυτοί που δημιούργησαν με το καλημέρα επικίνδυνες καταστάσεις.
Η πρώτη καλή φάση άνηκε στους γηπεδούχους, όταν στο 2' μετά από κόρνερ του Λίνο ο Κουμάλο έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 4' ο Γεωργιάδης προσπάθησε να απειλήσει με μακρινό σουτ, όμως, η μπάλα έφυγε ψηλά πάνω από την αντίπαλη εστία, ενώ στο 6' ήρθε η πρώτη μεγάλη φάση του ματς, με τον Ετο να μπαίνει στην περιοχή, να σουτάρει από πλάγια θέση, αλλά να βλέπει την μπάλα να περνάει μόλις άουτ.
Στο 11' η μπάλα στρώθηκε στον Λάζαρ στο ύψος της περιοχής, ο Ρουμάνος σούταρε και ο Κένιγκσχοφερ έδιωξε με υπερένταση, ενώ στο 21' ο Κάτσερ σούταρε από πλάγια αριστερά, όμως, δεν απείλησε τον Γλύκο. Στο 22ο λεπτό ο Αθανασιάδης απέφυγε όμορφα τον προσωπικό του αντίπαλο μέσα στην περιοχή, βρέθηκε απέναντι από τον γκολκίπερ της Ραπίντ, αλλά προτίμησε να πασάρει και η μπάλα κατέληξε σε πόδια αμυντικών των φιλοξενούμενων.
Στο 25' ήρθε η ψυχρολουσία. Η μπάλα έφτασε στον Αλαρ στο σημείο του πέναλτι, αυτός ντρίπλαρε τον Κατσικά και με πλασέ στην γωνία της εστίας του Γλύκου άνοιξε το σκορ. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ξεπεράσει γρήγορα το σοκ και στο 31' μετά από σέντρα "ξυράφι" του Λίνο έδιωξαν τελευταία στιγμή οι αντίπαλοι αμυντικοί, ενώ στο 38' ο Βραζιλιάνος μπακ του "Δικεφάλου" επιχείρησε ένα φιλόδοξο σουτ από μακρινή απόσταση χωρίς, όμως, να καταφέρει να απειλήσει ιδιαίτερα. Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου έγινε από τον ΠΑΟΚ. Ο Αθανασιάδης έχασε μία ευκαιρία από αυτές που λέμε ότι δεν χάνονται. Βρέθηκε μόνος στην μικρή περιοχή της Ραπίντ, αλλά το πλασέ του πέρασε δίπλα από την εστία του Κένιγκσχοφερ.
Έφερε τα πάνω κάτω
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δύο αλλαγές για τον ΠΑΟΚ. Οι Σαλπιγγίδης και Φωτάκης πέρασαν στο ματς στην θέση των Γιάννου και Ρομπέρ και ο Γιώργος Δώνης γύρισε το 4-4-2 σε ρόμβο. Στο 49' ο Χόφμαν εκτέλεσε ψηλοκρεμαστά φάουλ που κέρδισε η Ραπίντ, ο Γλύκος, όμως, ήλεγχε την πορεία της μπάλας, η οποία πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 52' ο Μπουργκστάλερ σούταρε άστοχα από πλάγια δεξιά. Μετά από ένα διάστημα που ο ΠΑΟΚ έδειξε να παρασύρεται στον αργό ρυθμό της Ραπίντ η ατυχία ξαναχτύπησε την πόρτα του "Δικεφάλου". Στο 62' ο Σαλπιγγίδης σέντραρε, ο Αθανασιάδης έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και απομακρύνθηκε.
Ο Λόρενς πέρασε στο παιχνίδι στο 68', στο 69' σέντραρε από τα αριστερά, ο Κλάους πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και μετά το κάθετο δοκάρι η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1. Στο 74', ωστόσο, τα πράγματα δυσκόλεψαν για τον ΠΑΟΚ όταν ο Λάζαρ αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα μετά από δυνατό μαρκάρισμα και αποβλήθηκε. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 79', ο Ιλντίζ μπήκε στην περιοχή του "Δικεφάλου", σούταρε, αλλά δεν βρήκε στόχο και στο 83' και πάλι μετά από σέντρα του Λόρενς, προκλήθηκε αναταραχή στην άμυνα της Ραπίντ, η μπάλα στρώθηκε στον Κατσικά, ο οποίος με ξερό μονοκόματο σουτ έγραψε το 2-1.
Εως το τέλος δεν έγινε κάτι αξιοσημείωτο και έτσι ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε μεγάλη νίκη επί της Ραπίντ.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Ετο, Κουμάλο, Κατσικάς, Λίνο, Κάτσε, Λάζαρ, Γεωργιάδης (68' Λόρενς), Ρομπέρ (46' Φωτάκης), Γιάννου (46' Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης.
Ραπίντ Βιέννης: Κένιγκσχοφερ, Σονλάιτνερ, Χάικινεν, Χόφμαν (77' Κούλοβιτς), Κάτζερ, Ιλντίζ, Γκροζούρεκ (65' Σράμελ), Μπουργκστάλερ, Αλαρ (82' Μπόιντ), Γκέρσον, Σίμπελσμπέργκερ.

 sport24.gr

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...