Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Βέροια - Ολυμπιακός 1-2

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε κόντρα στην εξαιρετική Βέροια, αλλά τελικά πήρε τη νίκη (2-1) στο καλύτερο και πιο θεαματικό ματς της 1ης αγωνιστικής. Τζιμπούρ, Μοδέστο τα γκολ για τους Πειραιώτες, ενώ είχε ισοφαρίσει ο Ιωάννου. Δείτε ποιος ήταν ο MVP, ποιος ο αδύναμος κρίκος και τα στατιστικά της αναμέτρησης.

Με νίκη ξεκίνησε τις φετινές του αγωνιστικές υποχρεώσεις ο Ολυμπιακός, έστω κι αν η επιτυχία δεν ήρθε τόσο εύκολα και ανώδυνα. Οι Πειραιώτες, με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ στο πάγκο τους για πρώτη φορά, δεν ξεκίνησαν καλά, παραλίγο να το πληρώσουν, όμως τελικά έφυγαν από την Βέροια με το πολυπόθητο τρίποντο.

Το σκορ άνοιξε για τους "ερυθρολεύκους" ο Ραφίκ Τζιμπούρ με εντυπωσιακό τρόπο, ο Ιωάννου ισοφάρισε, αλλά τελικά πριν τελειώσει το ημίχρονο ο Μοδέστο έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
 
Οι Πρωταθλητές Ελλάδας έδειξαν και καλά στοιχεία και κάποιες αδυναμίες, όμως αυτή η νίκη δεν ήταν και κάτι απλό. Αν αναλογιστεί κανείς πως ήρθε σε μια δύσκολη έδρα, μιας ομάδας που έχει αρκετές φιλοδοξίες και καλό ρόστερ, τότε καταλαβαίνει πως είναι ένα σημαντικό τρίποντο.

Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ έδειξε πολύ καλό πρόσωπο στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά υστέρησε στην άμυνα και ειδικά στις στημένες φάσεις. Οι παίκτες που ξεχώρισαν ήταν ο Μασάδο, ο Ιμπαγάσα και ο Μοδέστο.

Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έφταναν με ευκολία στην "ερυθρόλευκη" περιοχή. Κάπως έτσι, φτάσαμε στο 11ο λεπτό, όπου ο Ιωάννου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κάρολ, όμως ο επόπτης σήκωσε το σημαιάκι ως οφσάιντ. Λάθος απόφαση του επόπτη, αφού ο επιθετικός της Βέροιας καλυπτόταν όταν ο Μπαργκάν επιχειρούσε το σουτ και ο Κάρολ έδιωχνε την μπάλα πάνω του.
Το ακυρωθέν γκολ της Βέροιας, αφύπνισε τους παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ, που... εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο και βγήκαν μαζικά στην επίθεση. Ένα μόλις λεπτό αργότερα (12'), ο Χολέμπας μπήκε στην περιοχή, έκανε δυνατό σουτ και ανάγκασε τον Δασκαλάκη να διώξει σε κόρνερ.  Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Τζιμπούρ στο 19', όμως λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Αλγερινός άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Ο Χολέμπας έκανε σέντρα πέφτοντας από τα αριστερά, ο Τζιμπούρ έκανε τακουνάκι στην κίνηση και το 0-1 ήταν γεγονός.
Γκάφα Κάρολ... (1-1)
Παρά το γκολ του Ολυμπιακού, οι παίκτες της Βέροιας δεν το έβαλαν κάτω και τα επόμενα λεπτά επιτέθηκαν και έψαξαν την ισοφάριση. Την κεφαλιά του Μπαργκάν στο 23' έδιωξε εντυπωσιακά ο Κάρολ,  ενώ το ίδιο συνέβη και στο 27' με τους ίδιους πρωταγωνιστές, όμως στο 30' ο πορτιέρο του Ολυμπιακού έκανε ένα ολέθριο λάθος. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπαργκάν, ο Βορειοϊρλανδος γκολκίπερ έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Ιωάννου σε άδεια εστία έγραψε το 1-1.
Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό και θέαμα και ήταν δίχως αμφιβολία το καλύτερο της πρώτης αγωνιστικής, αφού και οι δύο ομάδες, είχαν διάθεση να δημιουργήσουν και να παίξουν ποδόσφαιρο. Ήταν λοιπόν σειρά των Πειραιωτών να περάσουν στην επίθεση και να ψάξουν το γκολ, με αποτέλεσμα να δημιουργούν ευκαιρίες.

... και γκάφα Δασκαλάκη (1-2)

Στο 34' ο Τζιμπούρ δεν πρόλαβε τη σέντρα του Τοροσίδη, στο 41' το σουτ του Μοδέστο ήταν άστοχο, όμως στο 42' ο Κορσικανός έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Ο Δασκαλάκης έκανε λανθασμένη έξοδο σε κόρνερ του Ιμπαγάσα, έχασε την εναέρια μάχη με τον Σιόβα και ο Μοδέστο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με σουτ. Τίποτα δεν άλλαξε τα επόμενα λεπτά και οι "ερυθρόλευκοι" πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός γκολ και χωρίς να έχουν κάνει ούτε ένα φάουλ!

Στην επανάληψη, ο καλός ρυθμός του αγώνα συνεχίστηκε κι αυτό βοήθησε να δούμε ένα ωραίο ματς με αρκετές ευκαιρίες και τον κόσμο στις εξέδρες να μην σταματά να τραγουδά. Μια ωραία ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα. Η πρώτη ομάδα που απείλησε στο δεύτερο μέρος ήταν ο Ολυμπιακός, με τον εξαιρετικό Μασάδο να κάνει ένα δυνατό μακρινό σουτ, αναγκάζοντας τον Δασκαλάκη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Τους ίδιους πρωταγωνιστές είχε και η δεύτερη ευκαιρία των Πειραιωτών, με τον Πορτογάλο να κάνει ωραία ατομική ενέργεια, όμως το πλασέ του έδιωξε και πάλι ο Έλληνας πορτιέρο. Οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν να απειλούν από τα πλάγια, με τον Αμπντούν από τα αριστερά να είναι σε καλή κατάσταση και τον Μασάδο από τα δεξιά να είναι ακόμη καλύτερος!

Έγινε του... δοκαριού!

Και ενώ ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και δεν έδειχνε να απειλείται, ο Ολαϊτάν με μια όμορφη ατομική ενέργεια λίγο έλειψε να ισοφαρίσει το ματς. Ο άσος της Βέροιας έκανε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής και τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ρόι Κάρολ (58'). Οι Πειραιώτες απάντησαν άμεσα, όταν ο Ιμπαγάσα με εκπληκτική ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή, τσίμπησε την μπάλα, όμως εκείνη χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Δασκαλάκη.

Τα λεπτά περνούσαν και οι γηπεδούχοι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να επιτεθούν και να κάνουν τις τελευταίες τους προσπάθειες για να μην φύγουν ηττημένοι από το παιχνίδι. Στο 72' ο Μπαργκάν σούταρε και ο Κάρολ δεν έδιωξε σταθερά, δείχνοντας πως δεν είναι σε καλή μέρα, ενώ στο 76' ο Μοδέστο προσπάθησε να διώξει, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Ολαϊτάν και ο Ιωάννου ελεύθερος στην μικρή περιοχή σούταρε άουτ και έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-2.
 
Βέροια (Μάκης Χάβος): Δασκαλάκης, Σνάουτσνερ, Τόμας, Καλί (48' Τζημογιάννης), Γεωργέας, Καλογέρης, Γεωργιάδης (46' Καλτσάς), Ολαϊτάν (77' Πέρεθ), Ζε Βιτόρ, Μπάργκαν, Ιωάννου.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Χολέμπας, Κοντρέρας, Σιόβας, Τοροσίδης, Μανιάτης, Μοδέστο (87' Γκρέκο), Ιμπαγάσα, Μασάδο, Αμπντούν (72' Φουστέρ), Τζιμπούρ (82' Μήτρογλου).
Κίτρινες κάρτες: 43' Γεωργέας, 74' Ζε Βιτόρ

Σκόρερ: 30' Ιωάννου / 19' Τζιμπούρ, 42' Μοδέστο

sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...