Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Στις αρχές Νοεμβρίου η ιδρυτική συνέλευση του «Θεμέλιο 21»

Με ανακοίνωσή του, το «Θεμέλιο 21» που αποτελεί πρωτοβουλία του τέως προέδρου της ΑΕΚ, Μιχάλη Τροχανά, ενημερώνει τους φίλους της Ενωσης πως η ιδρυτική συνέλευση του φορέα θα γίνει στις αρχές Νοεμβρίου, ενώ τονίζει πως φιλοδοξεί να «αποτελέσει ρεαλιστική θεσμική επανάσταση».
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Με πρωτοβουλία του τέως Προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μιχάλη Τροχανά, Ενωσίτες Φίλαθλοι με δημιουργική, κοινωνική και επαγγελματική παρουσία και δράση, πραγματοποίησαν συναντήσεις εργασίας με στόχο τη συγκρότηση φορέα ενεργειών, ικανών να παρέχουν συγκεκριμένη και αποτελεσματική συμβολή σε μια μεθοδική και διαρκή προσπάθεια διαμόρφωσης όρων Αναγέννησης του Ιστορικού και έντονα Συμβολικού Συλλόγου της χώρας, της ΑΕΚ.
Οι συναντήσεις, γόνιμες, κατέληξαν στη λεπτομερή επεξεργασία των όρων λειτουργίας, παρεμβάσεων και δράσης ενός νέου φορέα που θα έχει την επωνυμία «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» Ένωση Φιλάθλων ΑΕΚ. Το διακριτό λειτουργικό χαρακτηριστικό του «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» είναι η εξασφάλιση δυνατότητας σε κάθε Ενωσίτισσα και Ενωσίτη φίλαθλο που το επιλέγει, να έχει συμμετοχή στην οικοδόμηση της δράσης και την διοίκηση ενός νέου σύγχρονου και παραγωγικού φίλαθλου οργανισμού ικανού να βγάλει την ΑΕΚ από το τέλμα, το οποίο την καθήλωσε στα επίπεδα ενός πολύχρονου αγωνιστικού νανισμού. Να απαλλάξει την ΑΕΚ από τον ορατό εφιάλτη ενός ταπεινωτικού αφανισμού. Να δημιουργήσει όρους σταθερής και διαχρονικής εγκατάστασής της στο φυσικό και Ιστορικό χώρο της, αυτής της ηγετικής, αθλητικής φίλαθλης και κοινωνικής Οντότητας.
Το «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» φιλοδοξεί να αποτελέσει ρεαλιστική θεσμική επανάσταση σε όλα όσα αφορούν τους στόχους, την οργάνωση, τη λειτουργία και συνολικά τη δράση ενός φίλαθλου αθλητικού οργανισμού.
Το «ΘΕΜΕΛΙΟ 21», Ένωση Φιλάθλων ΑΕΚ θα παρουσιάσει την Ιδρυτική του Διακήρυξη και το Οργανόγραμμα στην Ιδρυτική Συνέλευσή του, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου 2012. Σ΄ αυτή την Ιδρυτική Συνέλευση προσκαλούνται να συμμετάσχουν όσοι Ενωσίτες το επιθυμούν.
Το «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» ιδρύεται για να προσφέρει οργανωμένη υποστήριξη στο φίλαθλο σωματείο «Αθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως». Ιδρύεται για να προσφέρει οργανωμένη και ρεαλιστική υποστήριξη σε όποιον επενδυτή αποφασίσει να επενδύσει χρήματα στην ΠΑΕ. Ειδικότερα σε όποιον επενδυτή, ο οποίος εμφορούμενος από σεβασμό στη μεγάλη Ιστορία του Συλλόγου, έχει τη δυνατότητα και την πρόθεση να οδηγήσει την επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα πολύ ψηλά, δεδομένου ότι αυτή είναι η βασική ελκτική δύναμη ενεργοποίησης των Ενωσιτών φιλάθλων και στήριξης του Φίλαθλου Σωματείου το οποίο από την Ίδρυσή του έκφραζε, εκφράζει και πάντοτε θα εκφράζει την Ιδέα ΑΕΚ.
Με συνέπεια σ΄ αυτές τις αρχές, το «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» χαιρετίζει τη διαπραγμάτευση που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και παρέχει την αμέριστη ηθική και όχι μόνον υποστήριξή του στους πρωταγωνιστές της.
Το «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» με βαθιά επίγνωση της κρισιμότητας των καταστάσεων και της σκληρότητας των συνθηκών μέσα στις οποίες υποχρεούνται να λειτουργούν ΠΑΕ και Φίλαθλο Σωματείο προγραμμάτισε ήδη ενέργειες ικανές να προσελκύσουν το ενδιαφέρον στρατηγικού επενδυτή. Επεξεργάστηκε, επίσης, σύγχρονες μεθόδους προσέγγισης διεθνών επενδυτών με την αυστηρή τεκμηρίωση σε αυτούς των ελκυστικών προοπτικών που τους παρέχει μια σύγχρονη ΠΑΕ όταν διαθέτει την υποστήριξη ενός σύγχρονου Φίλαθλου Σωματείου και των εκατοντάδων χιλιάδων ενεργών συνιδιοκτητών του φιλάθλων του με το γνωστό πάθος και τη διακριτή ιδεολογία των Ενωσιτών.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επισημάνουμε και να επιβεβαιώσουμε το δεδομένο της ύπαρξης και παρουσίας σοβαρών επενδυτών οι οποίοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον αποδοχής αντιστοίχως σοβαρών προτάσεων, όμως με συγκροτημένη τεχνοκρατική τεκμηρίωση? προτάσεις που αφορούν στην επιχειρηματική αξιοποίηση της αθλητικής, οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής οντότητας ιδιαίτερα μεγάλης επιρροής όπως αντικειμενικά και παραδοσιακά είναι η ΑΕΚ.
Με την αυτοσυγκράτηση και τη φειδώ που επιβάλλουν οι εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στις οποίες έχει περιέλθει η ΑΕΚ στο σύνολό της, ΔΕΝ θα επιχειρήσουμε να δημιουργήσουμε ελπίδες με την προβολή των προθέσεών μας. Όμως, επιλέξαμε να αποδείξουμε με προσφορά έργου ουσίας και μετρήσιμη αποτελεσματικότητα, σε κάθε Ενωσίτη Φίλαθλο, ότι το «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» είναι γνήσιος εκφραστής των πόθων και των προσδοκιών του για την Αναγέννηση της ΑΕΚ. Είναι χώρος συνάντησης και συνεργασίας όλων των δημιουργικών δυνάμεων της μεγάλης Ενωσίτικης οικογένειας. Είναι φορέας που αξιοκρατικά δικαιούται τη συμμετοχή του στις πρωτοβουλίες, τις παρεμβάσεις και τις δράσεις, τις οποίες θα εκδηλώνει και θα πραγματοποιεί με Όραμα και στόχο μια ΑΕΚ πρωταγωνίστρια παντού και αέναα. Η κατάκτηση του μόνιμου αυτού πλεονεκτήματος για την ΑΕΚ συνιστά και το στρατηγικό στόχο μας.
Μέχρι την Ιδρυτική Συνέλευση, τις ενέργειες του «ΘΕΜΕΛΙΟ 21», Ένωση Φιλάθλων ΑΕΚ συντονίζει η ομάδα εργασίας η οποία πλαισιώνει τον Μιχάλη Τροχανά.
«ΘΕΜΕΛΙΟ 21», Ένωση Φιλάθλων ΑΕΚ
Η Ομάδα Εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...