Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΚΑΦΡΙΛΑ: Δάγκωσαν το αυτί δημοσιογράφου στο Καραϊσκάκη!

Νέο περιστατικό οπαδικής βίας κατά δημοσιογράφου συνέβη στο “Γ. Καραϊσκάκης”, αυτή τη φορά την επίθεση δέχθηκε ο συντάκτης του Contra.gr, Νίκος Γιαννόπουλος. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Νίκος Γιαννόπουλος απαθανάτιζε κάποιο περιστατικό στις κερκίδες του φαληρικού γηπέδου, όταν τον αντιλήφθηκαν οπαδοί των γηπεδούχων και του ζήτησαν να διαγράψει το video.

Όταν εκείνος επικαλέστηκε την ιδιότητά του, του επιτέθηκαν και τον προπηλάκισαν. Όπως καταγγέλλει, μάλιστα, ένας εκ των οπαδών τού δάγκωσε το αυτί!

Ο Νίκος Γιαννόπουλος μεταφέρθηκε συνοδεία του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστα Καραπαπά στο ιατρείο του γηπέδου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ευτυχώς δεν είχε κάτι σοβαρό και συνέχισε κανονικά τη δουλειά του.

Πηγή: sport.gr

Φάμπρι... the end!

Με προπονητή τον Γιάννη Βονόρτα θα «βγάλει» ο Παναθηναϊκός τη φετινή σεζόν, καθώς ο Γιάννης Αλαφούζος απέλυσε τον Ισπανό Φάμπρι εξαιτίας των δηλώσεων που έκανε μετά την ήττα της ομάδας του από τον Πλατανιά («δε ξέρω αν υπάρχουν παίκτες με αίμα και αρχ..., για να φοράνε την πράσινη φανέλα») και την έντονη αντίδραση των ποδοσφαιριστών που, δια στόματος Ορέστη Καρνέζη, τον ειδοποίησαν πως είναι ανεπιθύμητος στην Παιανία: «Ηταν απαράδεκτη η στάση σου, δε γίνεται να βγάζεις διαρκώς την ουρά σου απ'έξω»!

Και η παράνοια συνεχίζεται στο φετινό Παναθηναϊκό... Μετά τους Φερέϊρα και Ρότσα, ο Γιάννης Αλαφούζος έστειλε "σπίτι" του και τον Φαμπριθιάνο Γκονζάλεθ, τον οποίο ναι μεν είχε εκτιμήσει ως τον καταλληλότερο (!) προπονητή, για τη δεδομένη χρονική περίοδο, ωστόσο πείστηκε πια ότι είχε εξελιχθεί ως τον τελευταίο τροχό της αμάξης!

Στην ουσία, βέβαια, εκείνοι που απομάκρυναν τον Ισπανό τεχνικό από το Τριφύλλι ήταν οι ίδιοι οι παίκτες του, που δεν ανέχτηκαν το χθεσινό ξέσπασμά του, στην αίθουσα συνεντεύξεων του ΟΑΚΑ, και του έστειλαν μήνυμα, μέσω του αρχηγού τους, Ορέστη Καρνέζη, να μην εμφανιστεί τη Δευτέρα στην Παιανία!

"Τα όσα δήλωσες σε βάρος μας ήταν τουλάχιστον απαράδεκτα, για έναν προπονητή! Ολοι μαζί κερδίζουμε, κι όλοι μαζί χάνουμε. Δε γίνεται να βγάζεις εσύ την ουρά σου απ'έξω, στα δύσκολα. Ενώ προσπαθούμε όλοι οι παίκτες να βγάλουμε κάτι καλό, σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για το σύλλογο, εσύ απλώς κάθεσαι, και λες τόσο άσχημα πράγματα για εμάς. Δεν είναι δυνατόν να μας βρίζεις έτσι", τον αποστόμωσε ο διεθνής γκολκίπερ, το μέρος του οποίου πήρε και το τεχνικός διευθυντής, Κώστας Ελευθεράκης: "Εχει δίκιο ο Καρνέζης. Πώς θα πας μετά, στην Παιανία, να τους προπονήσεις; Θα γίνει χαμός"!

Για να μην επαληθευτεί ο Ελευθεράκης, η ΠΑΕ ανακοίνωσε πριν λίγο την απόλυση του Ισπανού τεχνικού, και την αναβάθμιση του Γιάννη Βονόρτα, πρώην στενού συνεργάτη του Ρότσα στις ακαδημίες του Τριφυλλιού, σε πρώτο προπονητή του Παναθηναϊκού, έως τη λήξη της περιόδου.

Α2 μπάσκετ γυναικών: Θαύμα Πρωτέα και με τη Βούλα!

Για πρώτη φορά στα χρονικά των ομαδικών αθλημάτων μία ομάδα από την Α2 κατηγορία κερδίζει το Κύπελλο Ελλάδας μπάσκετ γυναικών. Ο Πρωτέας Βούλας με καλάθι της MVP του φάιναλ φορ, Τούλας Μαγαλιού, 2’’ πριν το φινάλε του αποψινού τελικού, νίκησε 52-50 τον ΠΑΟΚ. Στον ημιτελικό, η ομάδα-θαύμα της χρονιάς νίκησε 79-66 τον Παναθηναϊκό. 

Η πρωτοπόρος ομάδα της φετινής Α2 ολοκλήρωσε με τον ιδανικότερο τρόπο την εκπληκτική της πορεία στη διοργάνωση. Από τη στιγμή που απέκλεισε στον ημιτελικό το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, Παναθηναϊκό (79-66), η ομάδα του Αλέκου Δάγλα βρήκε τη δύναμη να λυγίσει και το «δικέφαλο του βορρά», κατακτώντας πανάξια το Κύπελλο, στο κλειστό της Νέας Ιωνίας του Βόλου. Ο Πρωτέας Βούλας είχε σταθερό προβάδισμα, από την αρχή του αγώνα, φτάνοντας και το +10 (47-37). Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε στην τελευταία περίοδο, μείωσε αρχικά σε 46-43 και προσπέρασε 50-46, τρία λεπτά πριν τη λήξη. Ο Πρωτέας δεν του επέτρεψε να σκοράρει στο χρόνο που απέμενε και με το καλάθι της Μαγαλιού πανηγύρισε έξαλλα την ιστορική επιτυχία του.

ΠΑΟΚ: Σταμολάμπρου 12 (1τρ, 5ρ), Αβτζή 5 (1), Σπανίδου 11 (1τρ, 7ρ), Γιαννοπούλου 6 (7ρ), Βασιλειάδου 14 (1τρ, 7ρ), Ντεσρός 2 (14ρ)

ΠΡΩΤΕΑΣ: Δασκαλοπούλου 14 (2τρ, 9ρ), Μαγαλιού 15(2), Μπαρμπερίδου 3(1τρ, 7ρ), Παυλοπούλου 1, Φασούλα 2, Νικολοπούλου 8, Στυλιάρα, Βλάχου 9, Τετενέ

Στο μικρό τελικό, ο Αθηναϊκός (είχε ηττηθεί 54-69 από τον ΠΑΟΚ, στα ημιτελικά) επικράτησε 75- 64 του Παναθηναϊκού.

VIDEO - Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 0-0

Δίχως νικητή τελείωσε το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης", αφού οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0. Άμυνα για σεμινάριο από τον Δικέφαλο, πρόβλημα στην ανάπτυξη είχαν οι Πειραιώτες. Ποιος ήταν ο MVP και ποιος ο αδύναμος κρίκος.

Τα ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ έχουν συνήθως γκολ και θέαμα. Το σημερινό ήταν η εξαίρεση κι ας ελπίσουμε μια κακή παρένθεση...

Οι δύο ομάδες μονομάχησαν σκληρά επί 90 λεπτά, αλλά κανείς δεν βγήκε νικητής. Ο μεν Ολυμπιακός είχαν τον έλεγχο και την κατοχή αλλά δεν κατάφερε να τα εκμεταλλευτεί, ενώ ο δε ΠΑΟΚ έπαιξε εξαιρετική άμυνα, όμως δεν βρήκε την κατάλληλη στιγμή να χτυπήσει στην αντεπίθεση.

Δίχως εκπλήξεις παρέταξε την ομάδα του ο Μίτσελ Γκονθάλεθ με μοναδική αλλαγή σε σχέση με την ενδεκάδα που προτιμά, τον Πάμπλο Κοντρέρας αντί του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Δώνης επέλεξε ένα σύστημα 4-4-2, με τους Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη μπροστά και τους Ολίσε-Καμαρά στις πτέρυγες. Αναλυτικά πως παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες:

Το "ερυθρόλευκο" ξεκίνημα...

Με την ορμή του κόσμου του και την δύναμη της έδρας, ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά και δεν άργησε να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης. Οι Πειραιώτες είχαν τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, όμως οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη έκλειναν σωστά τους διαδρόμους προς την εστία του Ιτάνζ. Δεν είναι τυχαίο πως η πρώτη φάση του ματς ήταν ένα μακρινό σουτ του Αμπντούν στο 5', το οποίο κατέληξε λίγο άουτ.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη, με τους γηπεδούχους να πιέζουν τον ΠΑΟΚ και να δημιουργούν τρεις καλές ευκαιρίες. Στη μια (9') ο Βλαχοδήμος έκανε διαγώνιο σουτ εντός περιοχής αναγκάζοντας τον Ιτάνζ να διώξει με υπερένταση, ενώ στις άλλες δύο (13', 19') ο πορτιέρο του Δικεφάλου μπλόκαρε τα σουτ των Χολέμπας και Αμπντούν.

... και η απάντηση του ΠΑΟΚ

Από 'κει και πέρα, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς και να βγήκαν πρώτη φορά με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Μέγιερι. Στο 23ο λεπτό, ο Ολίσε βρήκε χώρο εκτός περιοχής και έκανε ένα δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Πρώτη τελική για τον Δικέφαλο, πρώτη φορά που ανησύχησαν οι "ερυθρόλευκοι", όμως υπήρξε και συνέχεια. Συγκεκριμένα, στο 32' ο Σαλπιγγίδης έδωσε για τον Αθανασιάδη αλλά ο Μέγιερι μπλόκαρε, ενώ στο 35' το σουτ του Καμαρά πέρασε άουτ.

Το ματς ήταν αμφίρροπο, καθώς πότε ο Ολυμπιακός απειλούσε με 2-3 φάσεις και πότε ο ΠΑΟΚ απαντούσε. Παράλληλα, οι Πειραιώτες ανέβασαν την απόδοση τους στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους και έφτασαν κοντά στο γκολ, όμως ούτε ο Τζιμπούρ με κεφαλιά (37'), ούτε ο Χολέμπας με απευθείας εκτέλεση φάουλ (39') κατάφεραν να νικήσουν τον Ιτάνζ. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια όπως ήρθαν. Με το 0-0.

Φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη

Στην επανάληψη τα πράγματα δεν διαφοροποιήθηκαν, με τις δύο ομάδες να δίνουν ιδιαίτερα έμφαση στο ανασταλτικό κομμάτι και να ψάχνουν το γκολ αλλά με προσοχή. Ο Γιάννης φοβόταν το θεριό και το θεριό τον Γιάννη, με αποτέλεσμα οι καλύτερες στιγμές στο ματς να είναι κάποια σουτ.

Ο Κάτσε και ο Ολίσε απείλησαν με σουτ που δεν βρήκαν στόχο (57'), ο Ολυμπιακός απάντησε με τον Φέισα δύο λεπτά αργότερα, ενώ στο 61' ο Λόρενς ανάγκασε τον Μέγιερι να διώξει σε κόρνερ. Λίγο νωρίτερα (60'), ο Μίτσελ πέρασε τον Φετφατζίδη στη θέση του Βλαχοδήμου και η εικόνα του Ολυμπιακού βελτιώθηκε κάπως.  Έτσι στο 68' οι Πειραιώτες βγήκαν στην αντεπίθεση και μ' ένα σουτ του Μασάντο έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα αντίπαλα καρέ.

Τα λεπτά λοιπόν περνούσαν, με τον Ολυμπιακό να ψάχνει τρόπο να απειλήσει και τον ΠΑΟΚ να παίζει άμυνα για σεμινάριο και να ψάχνει ευκαιρίες να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Από την πλευρά τους, οι προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές, με τον Δώνη να βάζει τους Φωτάκη και Βούκιτς αντί για Σαλπιγγίδη και Ολίσε και τον Μίτσελ να κλείνει τις αλλαγές του, αντικαθιστώντας τον Αμπντούν με τον Μήτρογλου.

Στα τελευταία λεπτά, οι ομάδες είχαν από μια καλή ευκαιρία, όμως ούτε ο Μήτρογλου με κεφαλιά (85'), ούτε ο Καμαρά με σουτ κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στο πλεκτό και έτσι το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Μέγιερι, Παπάζογλου, Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανιάτης, Φέισα, Μασάντο (70' Φουστέρ), Βλαχοδήμος (60' Φετφατζίδης), Αμπντούν (79' Μήτρογλου), Τζιμπούρ.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Σίλντενφελντ, Κατσουράνης, Λίνο, Λόρενς, Κάτσε, Καμαρά (90+' Ρομπέρ), Ολίσε (76' Βούκιτς), Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (73' Φωτάκης).

ΒΙΝΤΕΟ - Λεβαδειακός - ΑΕΚ 0-0

Άγευστο 0-0 στη Λειβαδιά με τον Λεβαδειακό και την ΑΕΚ να παίρνουν από ένα βαθμό και να πλησιάζουν πιο κοντά στο στόχο της παραμονής στην κατηγορία. Μόλις δύο ευκαιρίες, μία για κάθε ομάδα σε όλο το ματς

Μοιρασμένο ήταν το πρώτο μέρος στο γήπεδο της Λειβαδιάς, μοιρασμένες και οι ευκαιρίες. Δοκάρι οι γηπεδούχοι με τον Χοσέμι, απόκρουση του Κυριακίδη σε φάουλ του Ανάκογλου οι "κιτρινόμαυροι". Και όλα αυτά με περισσότερους από 1500 φίλους της ΑΕΚ να παρακολουθούν την αναμέτρηση από οικοδομές, λόφους και... νεκροταφεία μετά την απόφαση της ΠΑΕ Λεβαδειακός να μη διαθέσει περισσότερα -πέραν του πετάλλου- εισιτήρια για τους "κιτρινόμαυρους".

Το ματς είχε ρυθμό, είχε ένταση, αλλά είχε και σφιχτές άμυνες. Λογικό, αφού διακυβεύονταν πολλά. Είναι χαρακτηριστικό πως πέραν των δύο ευκαιριών που είδαμε στο πρώτο μέρος, η συνέχεια ήταν... δραματικά άγευστη.

Γεμάτο κέντρο, πολλά λάθη και ο Γιάννης να φοβάται το θεριό και το θεριό το Γιάννη με αποτέλεσμα τα λεπτά να κυλούν βασανιστικά και το 0-0 να παραμένει. Απαντες περίμεναν ποια από τις δύο ομάδες θα ρισκάρει. Η ΑΕΚ προσπάθησε να βγει μπροστά και να απειλήσει από το 75' και μετά, ενώ ο Λεβαδειακός πήρε την κατοχή και έψαξε τον τρόπο να απειλήσει την εστία του Κωνσταντόπουλου.

Ο Λίνεν ρίσκαρε, αλλά στις καθυστερήσεις, οπότε έκανε μια τρύπα στο νερό. Εβαλε τους Σταματή και Φουρτάδο στο ματς, ο χρόνος όμως δεν έφτανε για να αλλάξει κάτι. Το τελευταίο σφύριγμα έδωσε από ένα βαθμό σε Λεβαδειακό και ΑΕΚ, ο οποίος όμως δεν δίνει σιγουριά στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Στις καθυστερήσεις, ο Φούντας αποβλήθηκε με δύο κίτρινες και θα χάσει μόνο ένα παιχνίδι από τα υπόλοιπα τρία και όχι δύο, αφού η πρώτη κίτρινη ήταν η έβδομή. Για τον ίδιο λόγο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη δευτερόλεπτα αργότερα και ο Χοσέμι.

ΒΙΝΤΕΟ - Ξάνθη - Ατρόμητος 0-0

Ξάνθη και Ατρόμητος πήραν από έναν βαθμό στα Πηγάδια και έκαναν βήμα παραμονής και πλέι οφ αντίστοιχα. Κακό το ματς στο πρώτο μέρος, λιγοστές οι ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο. Δύο μήνες χωρίς νίκη στα Πηγάδια συμπλήρωσε η Ξάνθη.

Χρειάστηκε να περάσουν 57 λεπτά για να δούμε μια αξιόλογη ενέργεια και μια δημιουργία ευκαιρίας. Ξάνθη και Ατρόμητος έδειχναν να μην είναι δυσαρεστημένοι με το ισόπαλο αποτέλεσμα, ανέλαβαν ελάχιστες πρωτοβουλίες και ενδιαφέρθηκαν κυρίως για τη διατήρηση του μηδέν.

Το πρώτο ημίχρονο το ξεχνάμε... Τίποτα αξιόλογο, καμία δημιουργία, πολλά λάθη.
Η κατάσταση βελτιώθηκε στο δεύτερο μέρος, και κυρίως από το 70ο λεπτό και έπειτα όπου ο Ατρόμητος προσπάθησε να επιτεθεί προκειμένου να νοιώσει ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια για τη συμμετοχή στα πλέι οφ, και αυτό είχε ως συνέπεια να ανοίξουν οι χώροι.

Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου έφτασε κοντά στο γκολ με κοντινό πλασέ του Ναπολεόνι, εκτέλεση φάουλ του Σουμπίνιο και κεφαλιά του Φυτανίδη, αλλά στην πρώτη περίπτωση η μπάλα πέρασε άουτ και στις άλλες δύο σταμάτησε πάνω στον πολύ καλό -για ακόμη μια φορά-, Λοντίγκιν.

Αντίστοιχες επιδόσεις με τον τερματοφύλακα της Ξάνθης είχε και ο γκολκίπερ του Ατρόμητου, με αποκορύφωμα την επέμβαση σε δυνατή εκτέλεση φάουλ από τον Ντιέ.
Το παράλληλο "ξέσπασμα" των δύο ομάδων είχε διάρκεια λίγων λεπτών, δεν έφερε κάποιο γκολ και μετά το τέλος του Ξάνθη και Ατρόμητος επέστρεψαν στη συντηρητική συνταγή προκειμένου να μη χάσουν τον έναν βαθμό.


ΒΙΝΤΕΟ - Βέροια - Κέρκυρα 2-0

Ένα επιθετικό φάουλ που μετατράπηκε σε πέναλτι και αποβολή έδωσε την ευκαιρία στην ανώτερη Βέροια να πάρει τη νίκη - παραμονή 2-0 επί της Κέρκυρας για την 27η αγωνιστική της Super League και να στείλει τους "Φαίακες" με το 1,5 πόδι στη Football League
Ο χαρακτήρας του αγώνα ανάγκασε τις 2 ομάδες να είναι προσεκτικές και ιδίως εκείνη που κινδύνευε περισσότερο. Οι φιλοξενούμενοι, υπό το βλέμμα περίπου 200 φίλων τους, παρουσίασε μία παθητική εικόνα, δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να κρατήσουν την μπάλα και να επιτεθούν περισσότερο. Κάποια μακρινά σουτ και κυρίως κεφαλιές από στημένες φάσεις και βαθιές μπαλιές απείλησαν λίγο ή πολύ την εστία του Νίκου Αναστασόπουλου, ο οποίος βρήκε απάντηση σε κάθε περίπτωση. Στον αντίποδα, η μόνιμη πηγή κινδύνου των φιλοξενουμένων ήταν ο Τάσος Αγρίτης στην 199η αναμέτρηση της καριέρας του.

Η Βέροια είχε το πόδι στο γκάζι και στο 2ο μέρος, με τον Μικαέλ Ολαϊτάν να χάνει τη μεγαλύτερη στιγμή του αγώνα στο 56', όταν με κεραυνό εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Η "βασίλισσα του βορρά" ήταν ακόμα πιο δραστήρια όσο κυλούσε ο χρόνος και με την άμυνα των φιλοξενουμένων να αδυνατεί να αντιδράσει σωστά στις ψηλές μπαλιές, πολιορκούσε με κάθε τρόπο την εστία του Αναστασόπουλου. Σε μία τέτοια φάση, η μπάλα έφτασε στη μεγάλη περιοχή, όπου ο Δημήτρης Στάμου τη διεκδικούσε με τον Κέβιν Κόστλι, ο επιθετικός της Βέροιας έπεσε δίχως παράβαση και ο διαιτητής Αλέξανδρος Δημητρόπουλος καταλόγισε πέναλτι και απέβαλε τον μέσο της Κέρκυρας. Ο Κόστλι ευστόχησε από τη βούλα, οι "Φαίακες" δεν μπορούσαν να αντιδράσουν, ο Ολαϊτάν βρήκε για 4η φορά δίχτυα στα 5 τελευταία ματς και ακολούθησε η ντροπιαστική εικόνα παικτών εκατέρωθεν να ζητούν δεύτερη κίτρινη κάρτα για να ρυθμίσουν τα παιχνίδια που θα χάσουν

Ένταση στο ντέρμπι… μίνι ΑΕΚ-Ολυμπιακού (video)

Ακόμη και σε αγώνες μίνι υπάρχει κίνδυνος… επεισοδίων. Η ομάδα της ΑΕΚ επικράτησε εκείνης του Ολυμπιακού με 11-2 σε αγώνα με παιδιά ηλικίας 6-7 ετών, ωστόσο δεν έλειψε η ένταση.

Άνθρωποι της «Ένωσης» καταγγέλλουν πως κάποιοι γονείς των πιτσιρικάδων των «ερυθρόλευκων» είχαν ανάρμοστη συμπεριφορά.


Μάλιστα εξέδωσαν και σχετική ανακοίνωση.

Ιδρωσε, αλλά νίκησε ο ΠΑΟΚ, 73-69 τον Ηλυσιακό

Χωρίς τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Ηλυσιακού, αλλά τελικά νίκησε με 73-69. 

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αλλά τελικά κατάφερε να κάνει την ανατροπή και με πρωταγωνιστές τους Τσαϊρέλη (18π, 9ρ), Μαργαρίτη (13π, 8ρ), Καλλέ (8π, 8ρ) και Χάτσερ (15π) πέτυχε την 11η νίκη σε 11 αγώνες στην έδρα του.

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 35-40, 51-54, 73-69

ΠΑΟΚ: Χάτσερ 15 (2), Κασελάκης 4 (1), Χαραλαμπίδης 8 (1), Τσαϊρέλης 18, Δέδας 5 (1), Μαργαρίτης 13 (1), Καλλές 8, Χρυσικόπουλος 2

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Καυκής 2, Αράπης, Αναγκόνιε 1, Αποστολίδης 3, Χατζής 20 (3), Σπανός 4, Δορκοφίκης 14 (3), Αντωνάκης, Μόρισον , Γκάρισον 2, Παραγιός 2, Στόγκλιν 21 (3)

Νίκη παραμονής πέτυχε το Περιστέρι με 81-72 κόντρα στην Καβάλα.

Νίκη παραμονής πέτυχε το Περιστέρι με 81-72 κόντρα στην Καβάλα.

 Ο Αντώνης Μάντζαρης πέτυχε 23 πόντους, ενώ οι Πάρκερ και Μίτσελ είχαν 21 και 16 πόντους αντίστοιχα.

 Τα δεκάλεπτα: 22-19, 31-39, 53-54, 81-72.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Κουστένης): Παπαντωνίου 5, Κομποδιέτας 8 (1), Πάρκερ 21 (4), Κανονίδης, Μάντζαρης 23 (5), Μίτσελ 16 (1), Χάινς 2, Πέτρουλας 2, Γαλιώτος 4.

ΚΑΒΑΛΑ (Αλεξανδρής): Πάνος 2, Άρμπετ 18 (3), Καλαμπάκας, Στυλιανού, Σταφανίδης 12 (3), Δεμερτζής 1, Βελισσαρίου, Ταϊρού 6, Κρστέφσκι 2, Κόλεμαν 16, Ατσάρα 15 (2).

Θύμα «μπράβων» του Αρη έπεσε ο Δ.Παπαδόπουλος

Σύμφωνα με επίσημη καταγγελία της ΠΑΕ Πανθρακικός, κάποιοι «μπράβοι» του Αρη κτύπησαν τόσο πολύ τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, στα αποδυτήρια του «Κλεάνθης Βικελίδης», που ο διεθνής ποδοσφαιριστής δε μπόρεσε σήμερα να προπονηθεί! Ως... αλήτες (!) εμφανίζουν τους παίκτες του Αρη οι οργανωμένοι οπαδοί, επειδή δύο απ' αυτούς συνελήφθησαν από την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια συμπλοκών στην είσοδο των αποδυτηρίων του γηπέδου.
 
Τον ξυλοδαρμό του Δημήτρη Παπαδόπουλου από "μπράβους" του Αρη, μετά τη λήξη του χθεσινού αγώνα, στην Θεσσαλονίκη, καταγγέλει σήμερα η ΠΑΕ Πανθρακικός:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά μερίδας υπαλλήλων και οπαδών της ΠΑΕ Άρης. Δυστυχώς αυτά που βιώσαμε στο παιχνίδι που διεξήχθη το Σάββατο 30 Μαρτίου στο Κλεάνθης Βικελίδης, φέρνει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο του 2013 πολλά χρόνια πίσω. Παρά τις φιλότιμες και ειλικρινείς προσπάθειες των φίλων διοικούντων της ΠΑΕ Άρης ώστε να μας φιλοξενήσουν δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στα παρακάτω γεγονότα τα οποία και αποδεικνύουν το τι πραγματικά συνέβη χθες. Συγκεκριμένα καταγγέλλουμε:
Την φραστική επίθεση που δεχόταν από την αρχή του αγώνα ο Πρόεδρος και ο μεγαλομέτοχος της ομάδας μας που παρακολουθούσαν την αναμέτρηση μεταξύ των δυο ομάδων από booth που βρισκόταν στο χώρο των επισήμων.

Τον ξυλοδαρμό που δέχτηκε ο κυπελλούχος Ευρώπης του 2004, ποδοσφαιριστής αναγνωρισμένης αξίας που είχε τιμήσει την φανέλα με το εθνόσημο και ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, Δημήτρης Παπαδόπουλος, από «μεθυσμένους» μπράβους – υπαλλήλους μετά την λήξη του αγώνα κατά την είσοδο των ποδοσφαιριστών στα αποδυτήρια. Τα πισώπλατα χτυπήματα είχαν ως αποτέλεσμα ο ποδοσφαιριστής μας να μην προπονηθεί σήμερα με τους υπόλοιπους συμπαίχτες του.

Τις φραστικές επιθέσεις που δέχτηκαν στο ημίχρονο και μετά την λήξη του αγώνα οι προπονητές και ποδοσφαιριστές μας από διάφορους «περίεργους» που βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο αλλά και στο χώρο των αποδυτηρίων μας. Οι συνθήκες τόσο μέσα όσο και έξω από το γήπεδο που ανάγκασαν την Διοίκηση της ομάδας μας να αναχωρήσει 2 ώρες μετά την λήξη του αγώνα, κλεισμένη σε μπουθ του γηπέδου, παρακολουθώντας τις εξελίξεις.

Ότι ο προπονητής της ομάδας μας, Παύλος Δερμιτζάκης, συνοδεύτηκε από διμοιρία της Ελληνικής Αστυνομίας στο χώρο όπου πραγματοποιείται η συνέντευξη τύπου για να παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη μετά τη λήξη του αγώνα.

Ότι η αποστολή της ομάδας μας αναχώρησε από το γήπεδο μετά από σχέδιο πολεμικής ζώνης που εφάρμοσε η Ελληνική Αστυνομία αρκετές ώρες μετά την λήξη του αγώνα. Γνωρίζαμε εξ αρχής πως το παιχνίδι είναι αρκετό σημαντικό στην προσπάθεια που κάνει αυτός ο ιστορικός σύλλογος για να παραμείνει στην κατηγορία αλλά ποτέ δεν πιστεύαμε πως θα χρησιμοποιούσε αυτούς τους τρόπους, παρά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει. Ο αγώνας ήταν εξίσου σημαντικός και για την ομάδα μας, για την φανέλα μας, για την ιστορία μας. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους ανθρώπους της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και την διοργανώτρια αρχή που με τις προσπάθειες τους καταφέραμε να αποφύγουμε χειρότερα και δυσάρεστα γεγονότα.

Υ.Γ. Ζητάμε συγνώμη από την αποστολή Κ20 του Πανθρακικού που παρακολούθησε την αναμέτρηση μας. Δυστυχώς και οι έφηβοι ποδοσφαιριστές του Πανθρακικού δεν απέφυγαν τα παραπάνω γεγονότα μένοντας για 2 ώρες εγκλωβισμένοι σε μπουθ».

Στο μεταξύ, η Αστυνομία συνέλαβε δύο οπαδούς του Αρη, που επιχείρησαν να εισβάλουν στο χώρο των αποδυτηρίων του γηπέδου. Η σύλληψή τους έγινε αιτία ν' αναρτηθεί σήμερα στο Διαδίκτυο ένα πρωτοφανές "ανάθεμα" των οργανωμένων σε βάρος της ομάδας τους, καθώς αποδίδουν τη σύλληψη των φίλων τους στην... αλητεία των παικτών, εκλαμβάνοντας ως τέτοια την απόδοσή τους στο χθεσινό 0-0!
Enhanced by Zemanta

Δημητρέλος κατά Ψωμιάδη και Αδαμίδη


Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέας Δημητρέλος μίλησε για την δική του δικαστική περιπέτεια καθώς και για τα διοικητικά και οικονομικά λάθη των προκάτοχων του.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην εφημερίδα «Real»:

"Εννοείται πως αν από το πόρισμα της Δικαιοσύνης για τα χρέη της ΑΕΚ αποδειχθούν αξιόποινες πράξεις, σαφώς και θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε όσους και όποιους εμπλέκονται σε αυτές. Τα κατηγορητήρια είναι δύο: το πρώτο αφορά τα 170 εκατ. ευρώ, ως ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο (αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα και αφορά κυρίως την περίοδο Ψωμιάδη) και το δεύτερο -και πιο σοβαρό για μένα- τα 4,5 εκατ. ευρώ, ποσό από παρακρατούμενους φόρους που δεν αποδόθηκαν κατά το εννιάμηνο Μάριος-Δεκέμβριος 2011, επί προεδρίας Αδαμίδη, κατηγορητήριο για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα.

Εισαγγελέας εγώ δεν είμαι και δεν επιρρίπτω ευθύνη σε κανένα, απλά ξεκαθαρίζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι τουλάχιστον η δική μου διοίκηση, ακόμα και με μεγάλο ρίσκο και υπό τον κίνδυνο αποδυνάμωσης της ομάδας, προσπάθησε και πέτυχε να μειώσει τις υποχρεώσεις μας από τα 18 εκατ. ευρώ στα 2,5 εκατ., τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια δεν παρατηρήθηκε η ίδια αυτοσυγκράτηση από τις εκάστοτε διοικήσεις. Βεβαίως κάποιος μπορεί να προβάλει το επιχείρημα ότι άλλοι πρόεδροι έριξαν χρήμα για μεταγραφές, με στόχο να δυναμώσει η ΑΕΚ και να κινηθεί για τον τίτλο, που προφανώς θα έφερνε σημαντικά οφέλη μέσω της Ευρώπης και του Τσάμπιονς Λιγκ. Κάτι που για παράδειγμα συνέβη το 2008, όταν χάσαμε το πρωτάθλημα στα χαρτιά από τον Ολυμπιακό, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη ζημιά στην εταιρία.

Άποψη μου είναι ότι ο καθένας που διοικεί, οφείλει να λειτουργεί με σύνεση και όχι αλόγιστα. Στη δε περίπτωση της δικής μου ομάδας, το 70% των χρεών αφορά οφειλές προς το δημόσιο, τα στελέχη του οποίου, αν δεν προχωρήσουν σε μία γενναία φορολογική διευκόλυνση, φοβάμαι ότι η ΑΕΚ δεν θα καταφέρει να ορθοποδήσει ποτέ".

Όσο για το ποιος πιστεύει ότι φταίει περισσότερο, είπε: "Αναμφίβολα η περίοδος Ψωμιάδη έκανε μεγάλο κακό, ενώ και πιο πρόσφατα άκουσα πράγματα που δεν μου άρεσαν καθόλου, για τα οποία όμως δεν έχω αποδείξεις και συνεπώς, προς το παρόν τα κρατάω για μένα".

Πανιώνιος: Υπέβαλε υποψηφιότητα ο Μισαηλίδης


Ο Άρης Μισαηλίδης πρόλαβε τη σχετική προθεσμία και υπέβαλε την υποψηφιότητά για την προεδρία του Ερασιτέχνη Πανιωνίου και κατ' επέκταση αυτή της κυανέρυθρης ΠΑΕ, καταθέτοντας το ψηφοδέλτιό του.

Ο παλιός γυμναστής της ομάδας έκανε πράξη της δέσμευσή του και στις εκλογές της Τετάρτης θα τεθεί αντιμέτωπος με τον νυν πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Βασίλη Τσάβαλο.

Υπενθυμίζεται πως από τη στιγμή που το 70% των μετοχών της ΠΑΕ ανήκει στον Ερασιτέχνη, ο νικητής των προσεχών εκλογών θα αναλάβει και το τιμόνι της επαγγελματικής ομάδας.

Contra.gr

Ρεκόρ ο Μέσι, ισοπαλία η Μπαρτσελόνα


Το ένα μετά το άλλο καταρρίπτει τα ρεκόρ ο Λιονέλ Μέσι. Ο άσος της Μπαρτσελόνα έχει σημειώσει γκολ σε 19 συνεχόμενα παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Ισπανίας, κόντρα σε όλους τους αντιπάλους της ομάδας του.

Ωστόσο, η Μπαρτσελόνα μάλλον σκεφτόταν την αναμέτρηση με την Παρί στο Παρίσι για το Τσάμπιονς Λιγκ και έτσι έμεινε στο 2-2 απέναντι στη Θέλτα εκτός έδρας.

Στο 37 ' η Θέλτα έκανε το 1-0 και στο 43' ο Τέγιο ισοφάρισε για τη Μπαρτσελόνα (1-1).

Το 1-2 ήρθε από τον Μέσι στο 73' και ο Αργεντινός έγινε ο μοναδικός παίκτης που σημειώνει γκολ κόντρα σε όλους τους αντιπάλους στην Πριμέρα σε συνεχόμενα παιχνίδια.

Το τελικό 2-2 έγινε στο 88' από τον Ομπίνα.

Να τονιστεί πως το κοινό επιφύλαξε θερμή υποδοχή στον Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος ήταν για πρώτη φορά στην αποστολή της Μπαρτσελόνα μετά τη μεταμόσχευση ήπατος.

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΑΛ

Ισοπαλία έφερε και η Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Μουρίνιο «κόλλησε» απέναντι στη Σαραγόσα του Μανόλο Χιμένεθ και το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.Στο 6' ο Ρόντρι έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους και ισοφάρισε ο Ρονάλντο στο 38'. Η Ρεάλ είχε δοκάρι με τον Μαρτσέλο στο 48'.

Να σημειωθεί πως η Μάλαγα επικράτησε με σκορ 3-1 της Ράγιο Βαγιεκάνο εκτός έδρας.

Τελειώνει τον Φάμπρι ο Παναθηναϊκός

Οι υποτιμητικές δηλώσεις του Φάμπρι για τους παίκτες του μετά την ήττα από τον Πλατανιά («οι παίκτες μου δεν έχουν αρχ…»), τον φέρνουν στην πόρτα της εξόδου. 

Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ήταν έξαλλοι, ο Ορέστης Καρνέζης ως αρχηγός του ζήτησε εξηγήσεις με άγριες διαθέσεις ενώ η διοίκηση του Παναθηναϊκού έστειλε μήνυμα ότι «δεν συμφωνεί με τα όσα ανέφερε για το πάθος και τη διάθεση, αφού ως προς αυτά είμαστε ικανοποιημένοι. Στηρίζουμε τους ποδοσφαιριστές μας και πάνω τους θα χτίσουμε τον Παναθηναϊκό του μέλλοντος».

Ετσι αναμένεται η ανακοίνωση για τη διακοπή της συνεργασίας τους.

2 BINTEO: Πως φυγαδεύτηκαν εν μέσω αποδοκιμασιών οι παίκτες του Άρη

Μαινόμενοι οπαδοί του Άρη επιτίθενται με ύβρεις στους ποδοσφαιριστές της ομάδας κατά την αποχώρησή τους από το "Κλ. Βικελίδης", δύο ώρες μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Πανθρακικό.

Μερίδα θερμόαιμων οπαδών που νωρίτερα είχε προκαλέσει επεισόδια στους γύρω δρόμους, αποδοκίμασε έντονα τους παίκτες του Άρη για την ισοπαλία απέναντι στον Πανθρακικό, αποτέλεσμα που φέρνει τους κίτρινους σε πολύ δύσκολη θέση στην διεκδίκηση της παραμονής τους στην κατηγορία.

Οι παίκτες φυγαδεύτηκαν από την αστυνομία προκειμένου να μην πέσουν στα χέρια των οργισμένων οπαδών.

Δύο άτομα συνελήφθησαν σε επεισόδια που ξέσπασαν μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Άρης-Πανθρακικός, το βράδυ του Σαββάτου στο στάδιο Κλεάνθης Βικελίδης.

Συγκεκριμένα οι δύο άντρες ηλικίας 32 και 22 ετών, συνελήφθησαν, όταν μετά τη λήξη αγώνα μια ομάδα περίπου 50 ατόμων συγκεντρώθηκε έξω από τα αποδυτήρια και πέταξε αντικείμενα στους αστυνομικούς, που τους εμπόδισαν να μπουν στο χώρο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έγινε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων.


Apodrasi Aris από vivinamou

Δείτε παρακάτω video από τα επεισόδιο που ξέσπασαν έξω από το "Κλ. Βικελίδης" μετά το τέλος του αγώνα:


episodia Aris από vivinamou

ΒΙΝΤΕΟ-Γκολ και... ξύλο στη Φθιώτιδα


Το ντέρμπι κορυφής της Α1 Φθιώτιδας δεν τελείωσε ποτέ… Στο 75’ οι γηπεδούχοι της Στυλίδας άνοιξαν το σκορ το γκολ όμως έφερε την έκρηξη των παικτών της φιλοξενούμενης Μαλεσίνας.
Αφού οι ποδοσφαιριστές των φιλοξενουμένων, ξέσπασαν στο διαιτητή της συνάντησης για τα σφυρίγματά του ως το συγκεκριμένο σημείο του παιχνιδιού. Ο διαιτητής με τους βοηθούς του έφυγαν για τα αποδυτήρια, διακόπτοντας οριστικά το παιχνίδι.
Δύο παίκτες της Μαλεσίνας αποβλήθηκαν, ενώ η Στυλίδα πλέον είναι «αγκαλιά» με τον τίτλο καθώς χρειάζεται έναν μόλις βαθμό στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια. Δείτε το βίντεο με το γκολ της Στυλίδας και τα επεισόδια που οδήγησαν στη διακοπή του ματς.

Πηγή: starsports.gr

Όλη η... Ευρώπη για Μήτρογλου!

Ο Κώστας Μήτρογλου είναι συνέχεια στην ευρωπαϊκή επικαιρότητα με ομάδες από τουλάχιστον πέντε χώρες να τον παρακολουθούν στενά ενόψει καλοκαιριού. Αυτό θα γίνει και στο ματς με τον ΠΑΟΚ!

Το όνομα του Μήτρογλου είναι μεταξύ των 2-3 Ελλήνων στράικερ που «σκανάρονται» σε πολύ τακτική βάση από ομάδες της Ευρώπης. Οι πέντε χώρες που έχουν συλλόγους οι οποίοι δείχνουν αυτήν την περίοδο το πιο έντονο ενδιαφέρον για τον «Μητρογκόλ» είναι οι Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία και Βέλγιο. Πρόκειται για σωματεία που τσεκάρουν όσο πιο συχνά μπορούν τον διεθνή άσο του Ολυμπιακού είτε όταν παίζει με τους πρωταθλητές είτε όταν αγωνίζεται με την Εθνική ομάδα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ενδεχομένως υπάρχουν και ομάδες και από άλλα κράτη που έχουν στα υπ' όψιν τον Μήτρογλου.

Ωστόσο -αν και ο ένας εκ των δύο ατζέντηδών του βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Γερμανία για υποχρεώσεις που έχουν να κάνουν με την εταιρεία μάνατζμεντ που έχει- δεν προκύπτει από κάπου ούτε κάποια επίσημη προσέγγιση στον Ολυμπιακό ή την πλευρά του παίκτη ούτε κάποια προσφορά για την απόκτησή του. Αυτήν την στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι παραπάνω από απλή διερεύνηση και παρακολούθηση για τον Μήτρογλου. Ο διεθνής άσος των νταμπλούχων Ελλάδας αναμφίβολα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό αγωνιστικό και οικονομικό κεφάλαιο για αυτούς και ένας παίκτης που αρέσει σε αρκετές ομάδες.

Όμως έχει υπογράψει προσφάτως νέο συμβόλαιο, είναι απόλυτα ευχαριστημένος στον Ολυμπιακό και προτεραιότητά του είναι η καθιέρωση στον σύλλογο. Για να μπορέσει να προχωρήσει επί της ουσίας κάτι αναφορικά με τον Μήτρογλου θα πρέπει αφ' ενός μεν η πρόταση που μπορεί να κατατεθεί (σ.σ. με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για πρόθεση δύο με τριών ομάδων για άμεση κρούση) να ικανοποιεί τον Ολυμπιακό και αφ' ετέρου δε να βρεθεί μία ομάδα που να προσφέρει στον παίκτη μία άλλη προοπτική και να τον καλύπτει στο επόμενό του βήμα. Μέχρι να γίνουν όλα αυτά υπάρχει ακόμα δρόμος... Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ωστόσο πηγές από την Γαλλία επισημαίνουν πως η Μαρσέιγ εκτός από τους Αμπντούν και Τζιμπούρ θα δει και τον Μήτρογλου.


www.gazzetta.gr

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Φάμπρι: "Οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν τα αρχ...α"


Ωμές κουβέντες από τον Φάμπρι στις δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Πλατανιά.

"Δεν ήμασταν σε καλή μέρα, όπως δεν ήταν σε καλή μέρα και ο διαιτητής. Οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν τα αρχ...α να πάνε μπροστά τον Παναθηναϊκό και να τον βγάζουν από αυτές τις καταστάσεις", τόνισε χαρακτηριστικά ο Ισπανός προπονητής. Πάντως, ο μεταφραστής μετέφερε την επίμαχη λέξη ως "επίπεδο".

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου όπου "άδειασε" τη διοίκηση και επιτέθηκε σε ποδοσφαιριστές, λέγοντας πως δεν αξίζει να φορούν τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ο Φάμπρι ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου δίχως να δεχθεί ερωτήσεις:

"Είναι μια θλιβερή και δύσκολη κατάσταση τόσο για μένα όσο και για όλο τον κόσμο. Δεν ξέρω εάν όλοι έχουμε συναίσθηση και εάν όλοι γνωρίζουμε τι παίζαμε απόψε. Τι διακυβεύονταν απόψε. Στα πρώτα 10-15 λεπτά είχαμε λανθασμένη συμπεριφορά, ήμασταν σχεδόν υπνωτισμένοι. Μετά περάσαμε όλο τον αγώνα προσπαθώντας να πολεμήσουμε για αυτά τα 10-15 λεπτά.

Στον Παναθηναϊκό υπάρχουν παίκτες που δεν θα έπρεπε να παίζουν στην ομάδα, παίκτες με αίμα και αρχ…α για να φορούν αυτή τη φανέλα. Αυτή τη στιγμή και από εδώ και στο εξής ο Παναθηναϊκός πρέπει να σβήσει τους παλιούς λογαριασμούς και να κάνει νέους. Να δει ποιοι παίκτες μπορούν να συνεχίσουν να φορούν αυτή τη φανέλα γιατί ορισμένοι δεν μπορούν να τη φορούν.

Δεν πήραμε κάτι γιατί δεν πετύχαμε γκολ. Διότι όταν ένας παίκτης έχει μπροστά του το τέρμα και πηγαίνει προς τα πίσω, οπότε δεν ξέρω εάν θέλει να πετύχει γκολ ή να κάνει το αντίθετο.

Προσωπικά είμαι πολύ στεναχωρημένος. Νομίζω ότι διακυβεύονταν πολλά απόψε. Αυτοί που διοικούν πρέπει να δουν καθαρά την κατάσταση, να δουν ποιος αξίζει και ποιος όχι. Να χτυπήσουν γροθιά στο τραπέζι. Αυτή είναι η άποψή μου για τη θέση του συλλόγου και την ιστορία που έχει. Μιλάω για όλα αυτά ενώ έχω σιωπήσει σε προηγούμενες συνεντεύξεις Τύπου. Κοίταξα να είμαι σωστός και ευγενικός. Το έπραξα όταν παίξαμε με τον Άρη και σε άλλα ματς. Έφτασε η ώρα να βγάλουμε τα χέρια μπροστά από το πρόσωπο και να δούμε με σαφήνεια".

Μόνο Μπαρτσελόνα ο Νεϊμάρ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το εξωτερικό, ο μάγος της ντρίμπλας θέλει να αποχωρήσει από την Σάντος μόνο αν είναι να πάρει μεταγραφή στους Μπλαουγκράνα.

Το όνομα του διεθνή επιθετικού έχει ακουστεί για τους Καταλανούς άπειρες φορές τον τελευταίο χρόνο, όμως σενάρια έχουν υπάρξει και για τις Μπάγερν Μονάχου και Τσέλσι. Παρά το γεγονός αυτό, δημοσιεύματα θέλουν τον πατέρα του 21χρονου, ο οποίος είναι και μάνατζέρ του, να έχει προειδοποιήσει την Σάντος ότι ο γιος του θα φύγει μόνο σε περίπτωση που ενταχθεί στο δυναμικό της Μπαρτσελόνα.


www.gazzetta.gr

BINTEO - Παναθηναϊκός - Πλατανιάς 0-1

Αδιόρθωτος απλά! Την ώρα που ο ΟΦΗ έκανε... δώρο στον Παναθηναϊκό τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα, δίνοντας την ευκαιρία στους πράσινους να πιάσουν στην 5η θέση τους Γιαννιώτες, εκείνοι το... χαβά τους! 

Παίζοντας απογοητευτικά ηττήθηκαν με 0-1 από τον... κακό τους δαίμονα φέτος Πλατανιά, που τους έχει αποκλείσει και στο Κύπελλο και βλέπουν τα play off να απομακρύνονται! Το Τριφύλλι έχει δίκιο να διαμαρτύρεται για μια περίπτωση πέναλτι, σε χέρι του Ποτουρίδη στο 22ο λεπτό, ωστόσο δεν ήταν αυτό που έπρεπε για να πάρει τη νίκη. Πολλές τελικές, αλλά ελάχιστες επί της ουσίας ευκαιρίες για γκολ. Γιούχες στο φινάλε...
Με Τοτσέ στην κορυφή

Στο δίλημμα Τοτσέ ή Φιγκερόα, ο Φάμπρι επέλεξε τον Ισπανό για την κορυφή της επίθεσης στο 4-2-3-1 του Τριφυλλιού με τους υπόλοιπους δέκα να είναι οι αναμενόμενοι. Ο Καρνέζης στο τέρμα, με τους Σπυρόπουλο, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλο, Μαρίνο από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, τους Βιτόλο, Ζέκα αμυντικά χαφ, τον Εσπάρθα στο δεξί "φτερό", τον Μαυρία στο αριστερό και τον Καζιγιάμα σε ελεύθερο ρόλο.

Μόλις στο 4ο λεπτό ο Ναζλίδης "πάγωσε" το ΟΑΚΑ. Ο επιθετικός του Πλατανιά μπήκε ολομόναχος στην περιοχή και αξιοποίησε την σέντρα του Κανακούδη, στέλνοντας με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά την μπάλα στην αριστερή γωνία του Καρνέζη που αιφνιδιάστηκε! Ο ίδιος παίκτης μάλιστα, στο 11ο λεπτό βρέθηκε και πάλι σε πλεονεκτική θέση, αλλά σούταρε άουτ.

Μετά το πρώτο τέταρτο οι πράσινοι άρχισαν να ξεπερνούν το σοκ του γρήγορου τέρματος από τον Πλατανιά και έκλεισαν στα καρέ τους τους Χανιώτες, ωστόσο υστερούσαν στην τελική ενέργεια. Παρόλα αυτά είχαν 3-4 καλές φάσεις μπροστά στα καρέ του Κηπουρού, ενώ διαμαρτύρονται -δικαίως, όπως φάνηκε και στο ριπλέι- για πέναλτι σε χέρι-απόκρουση του Ποτουρίδη εντός περιοχής σε σέντρα του Ζέκα, αλλά ο Τριτσώνης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι...

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Φάμπρι προχώρησε σε διπλή αλλαγή, βάζοντας μέσα Φιγκερόα και Κουίνσι, αντί των Τοτσέ και Εσπάρθα. Το σκηνικό δεν άλλαξε. Το Τριφύλλι πίεζε τους Χανιώτες, είχε αρκετές προσπάθειες προς την εστία του Κηπουρού, αλλά δεν μπορούσε να σκοράρει, την ώρα που ο Πλατανιάς "έπαιζε" με τον χρόνο ροκανίζοντας τα λεπτά και πατώντας στο υπέρ του 0-1. Στο 82' η καλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟ, σε σουτ του Κουίνσι που έδιωξε με τα πόδια ο Κηπουρός, με τον Πλατανιά να "απαντάει" στο επόμενο λεπτό με φάουλ του Ποτουρίδη που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Καρνέζης.

sport.gr

Οπαδοί του Άρη έστησαν οδοφράγματα και πυρπόλησαν κάδους


Έκρυθμη είναι αυτή την ώρα η κατάσταση περιμετρικά του γηπέδου του Άρη. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το «Βικελίδης» και έχουν απωθήσει τους οπαδούς των κιτρινόμαυρων. 

Ο κύριος όγκος των εξαγριωμένων οπαδών βρίσκεται στην οδό Παπαναστασίου. Κάποιοι από αυτούς έχουν στήσει οδοφράγματα ενώ κάποιοι άλλοι πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων.

Πηγή: thestival.gr

VOLLEY: Ελπίδες παραμονής για Παναθηναϊκό - ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Ο Παναθηναϊκός γύρισε από την κόλαση (0-2) και με νίκη 3-2 στα σετ μπαίνει στα πλέι άουτ του βόλεϊ με μειωμένη διαφορά από Ηρακλή και Νίκη. Ιστορική νίκη για τον ΠΑΟΚ (3-0 τον Ολυμπιακό).
 
Η ομάδα του Μπακοδήμου έκανε την ανατροπή και νίκησε με 3-2 σετ (έχανε με 2-0), μειώνοντας έτσι κατά ένα πόντο τη διαφορά από Ηρακλή και Νίκη στα πλέι άουτ για την παραμονή στην πρώτη κατηγορία.

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ πέτυχε σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού με 3-0 σετ, κάτι που είχε να συμβεί από το 1998 (με το νέο σύστημα καταγραφής πόντων).

Τα αποτελέσματά της 22ης αγωνιστικής

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 3-0: (25-23, 25-19, 28-26)

ΓΣ Λαμία – Μίλωνας 3-1: (25-16, 25-14, 23-25, 25-21)

Παμβοχαϊκός - Φοίνικας Σύρου: 2-2 (27-25, 22-25, 25-22, 25-27) -σε εξέλιξη-

ΑΟ Κηφισιάς - Εθνικός Αλεξανδρούπολης: 3-2 (25-12, 23-25, 25-22, 15-11)

Παναθηναϊκός - Νίκη Αιγινίου: 3-2 (20-25, 20-25, 25-15, 25-21, 15-13)

Ηρακλής - Άρης: 2-3 (24-26, 25-22, 25-21, 20-25, 11-15)

ΒΙΝΤΕΟ: Άρης- Πανθρακικός 0-0

Ακόμη πιο δύσκολη γίνεται η προσπάθεια του Άρη για να παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα μετά την λευκή ισοπαλία που παραχώρησε στον Πανθρακικό στο Κλεάνθης Βικελίδης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με εννέα παίκτες, καθώς αποβλήθηκαν ο Ζαραδούκας στο 89 και ο Παπαστεριανός στο 93.


Το παιχνίδι είχε μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον όσον αφορά την παραμονή, όμως ουσιαστικά δεν άλλαξε κάτι μετά την ισοπαλία με σκορ 0-0. Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες των δυο ομάδων αναλώθηκαν σε αψιμαχίες, δυνατά μαρκαρίσματα και "τσαμπουκάδες", οπότε οι φάσεις ήταν ελάχιστες.

Το δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, είχε καλό ρυθμό και αρκετές χαμένες ευκαιρίες και για τους δυο. Ο Πανθρακικός βέβαια θα μπορούσε να φύγει με το διπλό αν Βαϊρουά και Μίνγκας ήταν πιο προσεκτικοί στα τελειώματα τους.


Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους ποδοσφαιριστές του Άρη να μπαίνουν δυνατά και ορισμένες φορές να το παρακάνουν με τα μαρκαρίσματα τους. Ο διαιτητής δεν έβγαλε, αρχικά, κάρτες κι άφησε το παιχνίδι να κυλήσει χωρίς πολλές καθυστερήσεις.

Τα νεύρα και οι αψιμαχίες των παικτών, ωστόσο, είχαν ως αποτέλεσμα να μην δούμε πολλές φάσεις στο πρώτο μέρος. Για την ακρίβεια είχαμε τρεις ενέργειες όλες κι όλες. Αρχικά στο 10' ο Διαμαντάκος μόνος, μετά από πάσα του Τάτου, δεν έκανε καλό κοντρόλ και χάθηκε σημαντική ευκαιρία για ένα γκολ.

Δεκαέξι λεπτά αργότερα ο Πανθρακικός απάντησε με τον Βαϊρουά, ο οποίος έπιασε δυνατό σουτ στον αέρα (έκανε το λεγόμενο "ποδήλατο"), όμως η μπάλα πήγε πάνω στον Διούδη.

Ροντέο...

Η αναμέτρηση άναψε για τα καλά στο 39ο λεπτό. Οι παίκτες του Πανθρακικού γύρισαν τη μπάλα σε αυτούς του Άρη (κάνοντας fair play), όμως ο Μπαϊκαρά είχε άλλη άποψη και την πήρε με σκοπό να μπει στην περιοχή των κίτρινων. Αμυντικός του Άρη τον σταμάτησε με φάουλ και αμέσως όλοι οι συμπαίκτες του έπεσαν πάνω στον άσο των "κροκοδείλων".

Σε αυτό το σημείο ο διαιτητής αναγκάστηκε να βγάλει μαζεμένες τέσσερις κίτρινες κάρτες. Το ημίχρονο έκλεισε με ένα σουτ του Πουλίδο που κατέληξε στην αγκαλιά του Κουτσόπουλου.

Επιτέλους ποδόσφαιρο

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο, αφού οι ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων είπαν να παίξουν... ποδόσφαιρο και όχι ξύλο. Ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας και πίεζε συνέχεια προς την εστία του Πανθρακικού, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν κίνδυνος-θάνατος στην αντεπίθεση.

Στο 56ο λεπτό ο Τάτος πάτησε όμορφα στον Διαμαντάκο μέσα στη μεγάλη περιοχή, όμως το σουτ του τελευταίο πέρασε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Βαϊρουά απάντησε με προσωπική ενέργεια και νέο σουτ. Ο Διούδης ήταν σωστά τοποθετημένος και είπε "όχι" στον Γάλλο άσο.

Στο 78ο λεπτό οι "κροκόδειλοι" άγγιξαν το γκολ με τον Μίνγκα. Ο Έλληνας άσος μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά, ξεπέρασε τον αντίπαλο του και σούτερε με τον Διούδη να διώχνει με τα πόδια σε κόρνερ.


Άρης (Παπαδόπουλος): Διούδης, Καζναφέρης, Παπαζαχαρίας (Τριανταφυλλάκος 51'), Πουλίδο, Ζαραδούκας, Κοέλιο, Παπαστεριανός, Γιαννιώτας (Σουνάς 81'), Τάτος, Διαμαντάκος (Αγγελούδης 72'), Αγκάνθο

Πανθρακικός (Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Σκλιοπίδης, Σαρακατσάνος, Σερφά, Χρήστου, Καστσελάν, Μουνάφο, Μπαϊκαρά, Βαϊρουά (Μακρυδημήτρης 85'), Λουσέρο (Μελίσσης 92'), Τζάνης (Μίνγκας 66')


Κάρτες: Παπαστεργιανός (κίτρινη 35'), Κοέλιο (κίτρινη 40'), Ζαραδούκας (κίτρινη 40'), Μουνάφο (κίτρινη 40'), Μπαϊκαρά (κίτρινη 40'), Τζάνης (κίτρινη 40'), Ζαραδούκας (κόκκινη-2η κίτρινη 89'), Μακρυδημήτρης (κίτρινη 90'), Κουτσόπουλος (κίτρινη 91'), Παπαστεργιανός (κόκκινη-2η κίτρινη 93').

<

Αγ. Κοσμάς: Πρωταθλήτρια του στίβου κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης


Η χρυσή Μεσογειονίκης του 2009 στην Πεσκάρα στο άλμα σε μήκος Αθανασία Πέρρα υπέβαλε μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος αλλοδαπού ο οποίος εργάζεται παράνομα στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

Το περιστατικό έγινε έξω από το δωμάτιο της εγκατάστασης που παρέχεται από τον ΣΕΓΑΣ στους επίλεκτους αθλητές στίβου και μάλιστα η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του αλλοδαπού, που φέρεται να βρίσκεται στην Ελλάδα χωρίς άδεια παραμονής.

Κατά τη σύλληψή του, η αστυνομία βρήκε πάνω του σχεδόν όλα τα κλειδιά από τις εγκαταστάσεις.

Όπως γράφει το patrisnews, κι άλλοι αθλητές κατήγγειλαν ότι ο συγκεκριμένος λαθρομετανάστης είναι εκεί και κάνει τις δύσκολες δουλειές των άλλων υπαλλήλων, οι οποίοι για ανταμοιβή του δίνουν λίγα ευρώ. Επίσης σε μια άλλη περίπτωση, ο ίδιος υποδέχθηκε μέχρι και τη διεθνή επιτροπή αντιντόπινγκ.

Πλέον, οι συνθήκες του αδικήματος ερευνώνται επακριβώς και πέρα από το αστυνομικό μέρος, ενώ την τόσο ασυνήθιστη υπόθεση εξετάζει και η διοίκηση των, υπό παραχώρηση σε εταιρία του Κατάρ, αθλητικών εγκαταστάσεων!

ΒΙΝΤΕΟ - ΟΦΗ- ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Παπάζογλου και Κουτσιανικούλης σκόραραν σε κάθε ημίχρονο, ο ΟΦΗ νίκησε 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο "Γεντί Κουλέ" και μπορεί πλέον να αισθάνεται ασφάλεια από τους 31 βαθμούς. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Γιάκο στο 85'. Δείτε τη βαθμολογία της Super League.

Ξεχάστε τον ΟΦΗ των προηγούμενων αγώνων. Ο ΟΦΗ που παρουσιάστηκε απέναντι στον ΠΑΣ ήταν συγκροτημένος, είχε αλληλοκάλυψη, δημιούργησε φάσεις και θύμισε την ομάδα των πρώτων ημερών του Πετράκη.

Το γρήγορο γκολ του Παπάζογλου στο 17' (πέντε λεπτά νωρίτερα είχε ρίξει την προειδοποιητική βολή) ήταν αυτό που άξιζε να πάρουν οι γηπεδούχοι που ήταν καλύτεροι απέναντι σε έναν ΠΑΣ που πήρε την κατοχή της μπάλας μετά το 1-0, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να απειλήσει στην κεφαλιά του Κολοβέτσιου στο 42'.

Ακόμα και στο δεύτερο μέρος, που μπήκε φουριόζος και έψαξε το 1-1, η ομάδα του Χριστόπουλου δεν έδειξε ικανή να απειλήσει απέναντι στους Κρητικούς που με σωστή διαχείριση, ελάχιστα λάθη και δυνατή άμυνα, κρατούσαν το υπέρ τους σκορ. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά στο 59ο λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 με το δοκάρι του Λαμπρόπουλου, το έκαναν όμως λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 64'. Δευτερόλεπτα μετά τη χαμένη ευκαιρία του ΠΑΣ, ο Κουτσιανικούλης έφυγε στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή των φιλοξενούμενων και με σουτ από μέσα δεξιά νίκησε τον Φεγκρούς.

Πλέον, το ματς είχε αποκτήσει χαρακτήρα... τυπικής διαδικασίας για το συγκρότημα του Γιάννη Πετράκη απέναντι σε μία ομάδα που έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει και είχε αποδεχθεί τη μοίρα της. Ο ΟΦΗ δεν το παράτησε το ματς, δεν αρκέστηκε στο 2-0, αλλά έψαξε κι άλλο γκολ. Ο Κουτσιανικούλης ήταν στα... φόρτε του στο δεύτερο μέρος και έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα των φιλοξενούμενων με αποτέλεσμα να χαθούν ευκαιρίες για σκορ θριάμβου.

Η πίεση του ΠΑΣ χτύπησε... κόκκινο στα τελευταία λεπτά όταν έκλεισε τους "μελανόλευκους" στην περιοχή τους και πήρε γκολ από τον Γιάκο στο 85ο λεπτό. Το 2-1 "τσίτωσε" τους Κρητικούς που είδαν να απειλείται όλη τους η προσπάθεια, ωστόσο η καρδάρα δεν χύθηκε και ο ΟΦΗ πήρε αυτό που δικαιούταν.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Πετράκης): Γουναρίδης, Μπούρμπος, Σόουζα, Σαρ, Μονιάκης, Βερόν, Μακρής, Βιτώρος (54' Ιωαννίδης), Λαμπρόπουλος (92' Λαμπρόπουλος), Παπάζογλου, Κουτσιανικούλης (88' Περογαμβράκης).

ΠΑΣ Γιάννινα (Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Πάντος (85' Κειτά), Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος (72' Γιάκος), Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Ντε Βινσέντι, Γεωργίου, Κοροβέσης, Ίλιτς (83' Νικλητσιώτης).

Α1 πόλο των γυναικών - 9η αγ.: Χωρίς πίεση η Βουλιαγμένη, μόνος τέταρτος ο Ηρακλής


Με νίκες των φαβορί συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Α1 πόλο των γυναικών, καθώς Βουλιαγμένη, Ηρακλής και Εθνικός δεν αντιμετώπισαν προβλήματα.

Στο κολυμβητήριο του Λαιμού ο ΝΟΒ αντιμετώπισε τον Τρίτωνα και χωρίς να ιδρώσει έφερε εις πέρας την αποστολή του. Με βάση το 7-1 του πρώτου ημιχρόνου επιβλήθηκε άκοπα των φιλοξενούμενων, οι οποίες στο δεύτερο μισό δεν άφησαν την ψαλίδα ν' ανοίξει πάρα πολύ.

Την ήττα του Τρίτωνα εκμεταλλεύτηκε ο Εθνικός, ο οποίος πριν από τη μεταξύ τους μάχη έμεινε μόνος στην τέταρτη θέση χάρη στο 11-4 επί του Νηρέα Χαλανδρίου στον Πειραιά.

Σταθερά τρίτος είναι ο Ηρακλής, ο οποίος ξεπέρασε το εμπόδιο της ουραγού ΝΕΠ με 11-4.

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής
Εθνικός - Νηρέας Χαλανδρίου 11-4

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 3-2, 1-0, 3-0

Εθνικός: Ζέκου 1, Χαραλαμπίδου 3, Ασουμανάκη 1, Μπίσμπα 2, Κουγιουμτζή Ν. 1, Αντωνάκου 2, Σολανάκη 1

Νηρέας: Σαμαρά 1, Βασιλακοπούλου Μ. 2, Βάσιλα 1

Βουλιαγμένη - Τρίτων Αμαρουσίου 10-3

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 4-1, 2-2, 1-0

Βουλιαγμένη: Λιόση 1, Ασημάκη 4, Ρουμπέση 1, Γερόλυμου 2, Χυδηριώτη 1, Μουλάκη 1

Τρίτων: Παπαγεωργίου 1, Δημητρόκαλη 1, Μπενέκου Ι. 1,

Ηρακλής - ΝΕ Πατρών 11-4

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 3-0, 1-2, 3-1

Ηρακλής: Καριπίδου Η. 3, Σταυροπούλου 1, Τριχοπίδου 4, Καριπίδου Μ. 1, Καραδημήτρη 1, Μπλιάβη 1

ΝΕ Πατρών: Κοντογιαννάτου 3, Κριλή 1

05/04 19:00 Ρέθυμνο - Ολυμπιακός

Η βαθμολογία
1. Ολυμπιακός 24 (122-29)*

2. Βουλιαγμένη 24 (127-46)

3. Ηρακλής 18 (96-65)

4. Εθνικός 15 (86-74)

5. Τρίτων Αμαρουσίου 12 (90-78)

6. Ρέθυμνο 9 (63-85)*

7. Νηρέας Χαλανδρίου 3 (63-94)

8. ΝΕ Πατρών 0 (22-198)

* Ματς λιγότερο

Ξεναγήθηκε στο "Γ. Καραϊσκάκης" ο Καντονά


Ο Ερίκ Καντονά βρίσκεται στην Ελλάδα και το πρωί του Σαββάτου επισκέφτηκε το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και ξεναγήθηκε από τους ανθρώπους της ομάδας στους χώρους του γηπέδου.

Ο παλαίμαχος σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι παραγωγός αλλά και παρουσιαστής μίας σειράς ντοκιμαντέρ που προβάλλεται από το Canal+ με θέμα τα μεγάλα ποδοσφαιρικά ντέρμπι του πλανήτη και στο πλαίσιο αυτό επισκέφτηκε την Αθήνα και ξεναγήθηκε στο γήπεδο των ερυθρόλευκων.

Ο Καντονά θα έχει συναντήσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και τον Γιάννη Αλαφούζο, καθώς και με οπαδούς των δύο ομάδων, προκειμένου να καταγράψει τις εντυπώσεις του από το μεγάλο ελληνικό ντέρμπι των "αιωνίων".

Το επεισόδιο της εκπομπής που θα γυριστεί στην Αθήνα, θα ονομάζεται "Looking for Athens". Έχουν ήδη προβληθεί δε, επεισόδια για τα ντέρμπι Μάντσεστερ Γ. - Μάντσεστερ Σίτι, Ίντερ-Μίλαν, Γαλατάσαραϊ-Φενέρμπαχτσε και Μπόκα Τζούνιορς- Ρίβερ Πλέιτ.

Ο θρύλος του γαλλικού ποδοσφαίρου θα βρεθεί την Κυριακή (31/3, 19:30) στις εξέδρες του "Γεώργιος Καραϊσκάκης", προκειμένου να παρακολουθήσει το ντέρμπι Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ.

Enhanced by Zemanta

Τζεμπούρ, ο εκτελεστής (2 videos)

Ο Ράφικ Τζεμπούρ έχει (απο)δείξει στα χρόνια που αγωνίζεται στην Ελλάδα ότι είναι ο παίκτης των «μεγάλων αγώνων». Ο Αλγερινός σέντερ φορ κάνει αισθητή την παρουσία του στα ντέρμπι και την Κυριακή (31/3) θα «ψάξει» το… 6ο του γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ.
Ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος, έχει πετύχει γκολ και τις τρεις σεζόν (συγκεκριμένα, λιγότερο από 2,5 αφού αποκτήθηκε από τους Πειραιώτες τον Ιανουάριο του 2011) εις βάρος του «δικέφαλου του Βορρά» φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα.


*Στις 13 Μαρτίου 2011, άνοιξε το σκορ στην Τούμπα (12΄), στην ήττα του Ολυμπιακού με 2-1.

*Στις 2 Οκτωβρίου 2011, πέτυχε το νικητήριο γκολ των «ερυθρόλευκων» (2-1, στο 42΄) στο Φάληρο.

*Και στον πρώτο γύρο την τρέχουσα περίοδο (25/11/2012) έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό στο σκορ (28΄) στο ματς στη Θεσσαλονίκη, στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ.

Ο Τζεμπούρ που έχει ισοφαρίσει την περυσινή επίδοση του Μιραλάς (20 γκολ) και έχει βάλει πλώρη για να ξεπεράσει τον Τζιοβάνι (21, το 2004) και τον Αλεξανδρή (23 τέρματα, το 1997), έχει πετύχει άλλα δύο γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ με τη φανέλα της ΑΕΚ, τη σεζόν 2008-09.

*Στις 11 Ιανουαρίου 2009, πέτυχε το μοναδικό γκολ στην αναμέτρηση των δύο «δικεφάλων» στο ΟΑΚΑ (1-0, στο 45΄) και

*Στις 20 Μαϊου 2009 άνοιξε το σκορ (9΄) στο παιχνίδι στη φάση των πλέι οφ με τους «κιτρινόμαυρους» να επικρατούν 3-1 (πάλι) στο ΟΑΚΑ.

Νέο επεισόδιο στην Παιανία μεταξύ Βιτόλο και Τότσε


Βαρύ είναι το κλίμα στον Παναθηναϊκό πριν από το ματς με τον Πλατανιά. Χαρακτηριστικό της κάκιστης ατμόσφαιρας στην ομάδα είναι το επεισόδιο ανάμεσα στον Βιτόλο και τον Τοτσέ που έγινε στην Παιανία, με τους δύο Ισπανούς σχεδόν να πιάνονται στα χέρια. 

Αφορμή του καυγά ήταν μια απόφαση του συνεργάτη του προπονητή της ομάδας Φάμπρι, να διώξει από τον Ουρουγουανό Φορναρόλι, επειδή μιλούσε κατά τη διάρκεια της προβολής βίντεο. Τότε αντέδρασε ο Τοτσέ, που είπε ότι θεωρεί άδικο να τιμωρηθεί ο Φορναρόλι, αφού υπήρχαν κι άλλοι που μιλούσαν.

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο Βιτόλο ο οποίος είπε στον συμπατριώτη του να μιλάει «μόνο για τον εαυτό» του και κουβέντα στην κουβέντα τα αίματα άναψαν. Μετά τις βρισιές στη μητρική τους γλώσσα, οι δύο παίκτες σχεδόν πιάστηκαν και στα χέρια, αφού ο Βιτόλο επιτέθηκε στον...  επιθετικό.

Χωρίς Ιμπαγάσα κόντρα στον ΠΑΟΚ


Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το κυριακάτικο ματς με τον ΠΑΟΚ (31/3, 19:30) και ο Μίτσελ ανακοίνωσε την αποστολή, στην οποία δεν βρίσκεται ο Αριέλ Ιμπαγάσα αλλά και ο Δημήτρης Σιόβας. 

Με το πόδι στο γκάζι ολοκλήρωσαν τις προπονήσεις τους ενόψει ΠΑΟΚ οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Ο Μίτσελ έχει ανεβάσει ρυθμούς για να έχει τους ποδοσφαιριστές του σε ετοιμότητα κι αυτό δεν διαφοροποιήθηκε το Σάββατο.

Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες δούλεψαν εντατικά πάνω σε θέματα τακτικής,  μέσω ασκήσεων ανάπτυξης του παιχνιδιού και αναχαίτισης του αντιπάλου. Επιπλέον έπαιξαν δίτερμα, δουλεύοντας πάνω στην λειτουργία της ομάδας.

Το δυσάρεστο για τον Μίτσελ Γκονθάλεθ είναι πως δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Αριέλ Ιμπαγάσα, καθώς συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα. Ο Αργεντινός άσος δεν κατάφερε να προπονηθεί μαζί με την υπόλοιπη ομάδα και έτσι δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή. Εκτός, έμεινε επίσης και ο Δημήτρης Σιόβας όχι λόγω τραυματισμού, αλλά για αγωνιστικούς λόγους.

Μετά το τέλος της προπόνησης, ο κ. Μίτσελ έκανε γνωστά τα ονόματα των παικτών που απαρτίζουν την αποστολή για το αυριανό ματς. Αναλυτικά: Μέγιερι, Κάρολ, Αμπντούν, Κοντρέρας, Τζιμπούρ, Φέισα, Φετφατζίδης, Φουστέρ, Γκρέκο, Χολέβας, Μασάντο, Μανιάτης, Μανωλάς, Μήτρογλου, Μοδέστο, Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Βλαχοδήμος.

Όσοι έμειναν εκτός αποστολής θα γυμναστούν την Κυριακή το πρωί στις 10:30.

Ο ΠΑΟΚ για νίκη στο "Καραϊσκάκη"

Με τον Ιβάν Σαββίδη στο πλευρό του αναμένεται να παραταχτεί ο ΠΑΟΚ στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από την ασπρόμαυρη ΠΑΕ, ο μεγαλομέτοχος ενημέρωσε τους στενούς συνεργάτες του ότι θα δώσει το «παρών» στο Φάληρο και πλέον αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και το τετ-α-τετ με τον ομόλογο του στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Επίσης, όπως προκύπτει, ο Ιβάν Σαββίδης θα έχει μαζί του και αρκετούς φιλοξενουμένούς του, βάσει των προσκλήσεων στα επίσημα που έδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Εξάλλου, οι «ερυθρόλευκοι» δεσμεύτηκαν να ανταποδώσουν την καλή φιλοξενία που έτυχαν στο ματς του πρώτου γύρου στην Τούμπα και παραχώρησαν σουίτα στον Έλληνα ομογενή επιχειρηματία.

Έτσι, μετά την πρώτη παρουσία του στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Αστέρα στην Τρίπολη, ο Σαββίδης θα παρακολουθήσει για δεύτερη φορά τον «δικέφαλο» αγωνιζόμενο σε εκτός έδρας αναμέτρηση και για πρώτη φορά στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Αξίζει να αναφερθεί δε, ότι αυτή θα είναι η πρώτη φορά, μετά την επίσκεψη του Νικόλα Πατέρα την περίοδο 2008-09 (σ.σ. Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 2-0) που ένας πρόεδρος «μεγάλης» ομάδας θα δώσει το «παρών» στο Καραϊσκάκη.

Κιντής σε Ντέμη: Τα χρέη σου είναι 9,3 εκατ. ευρώ

Ο Γιώργος Κιντής απέστειλε e-mail στον Ντέμη Νικολαΐδη και του απαριθμεί τα χρέη που δημιουργήθηκαν επί των ημερών του στην ΑΕΚ, ενώ τον κατηγορεί και για την υπόθεση της Empire.

Στο e-mail που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Goal», ο Κιντής αναφέρει αναλυτικά στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΑΕΚ επί της προεδρίας Νικολαΐδη, με το συνολικό ποσό των χρεών να φτάνει στα 9,3 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά το e-mail:

«Ντέμη, επειδή, όπως μου είπες χθες, «δεν γουστάρεις να μου μιλάς», σκέφτηκα μπας και γουστάρεις να μου γράφεις (ένα περίεργο πράγμα ρε συ Ντέμη: ενώ όλοι είναι ευγενέστατοι κα φιλικοί μαζί μου, όταν αρχίζω τις ερωτήσεις για τα οικονομικά της ΠΑΕ, ξαφνικά παύουν να μου μιλάνε)! Γι' αυτό και θα επαναλάβω εγγράφως αυτά που σου είπα και προφορικά:

Διάβασα λοιπόν με έκπληξη τη δήλωσή σου «εγώ μπορώ να σας πω για μένα, κάτι που θα πρέπει να αποδειχθεί και στο δικαστήριο γιατί πολλή λάσπη έπεσε ότι δεν πλήρωνα, ότι υπήρχε κακή περίοδος. Μέχρι τη σεζόν που έφυγα ήταν όλα ρυθμισμένα και πληρωμένα στην ώρα τους, χωρίς να χρωστάμε ούτε μισό ευρώ στον ΦΠΑ».



Βάσει των παρατηρήσεων των ορκωτών ελεγκτών στους συνημμένους ισολογισμούς της ΠΑΕ ΑΕΚ της περιόδου 2005-2008 (όλοι φέρουν την υπογραφή σου) οι ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ υποχρεώσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ έναντι του Ελληνικού Δημοσίου είχαν ως εξής: (30/6/2005 μηδέν, 30/6/2006 1.132.000,00 ευρώ, 30/6/2007 €814.300,00 ευρώ, 30/6/2008 2.442.570,67 ευρώ)

Επίσης, η ΠΑΕ ΑΕΚ υπήχθη κατά τη διάρκεια της θητείας σου στη ρύθμιση του άρθρου 86 του ν. 3606/2007 για οφειλές που δημιουργήθηκαν επίσης κατά τη διάρκεια της θητείας σου (εφόσον στις 30/6/2005 η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές). Η ΑΕΚ έχει 6,9 εκ. ευρώ ρυθμισμένα μέχρι το 2017, άρα αυτό το ποσό πρέπει να έβαλες στη ρύθμιση του άρθρου 86 του ν. 3606/2007, που προέβλεπε καταβολή σε 120 μηνιαίες δόσεις

Αντίθετα με αυτά που μου είπες στο τηλέφωνο λοιπόν, στη ρύθμιση αυτή υπήχθη η ΑΕΚ το 2007 (και όχι το 2008), αφού, όπως λέει ο νόμος «για την υπαγωγή στη ρύθμιση [του άρθρου 86 του ν. 3606 του 2007] απαιτείται αίτηση του Προέδρου της ενδιαφερόμενης Π.Α.Ε., Κ.Α.Ε., Τ.Α.Α. ή Αθλητικού Σωματείου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ μέσα σε δύο (2) μήνες από τη δημοσίευση του νόμου αυτού»--ήτοι μέχρι 17/10/2007, αφού ο νόμος δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 195/17.8.2007. Συνεπώς, τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο ύψους 2.442.570,67 ευρώ που εμφανίζει ο ισολογισμός της 30/6/2008 είναι ΜΕΤΑ την υπαγωγή της ΠΑΕ ΑΕΚ στη ρύθμιση αυτή, κι όχι πριν.



Με δυο λόγια, λοιπόν, άφησες στους επόμενους 2,4 εκ. ληξιπρόθεσμα και 6,9 εκ. ευρώ ρυθμισμένα χρέη προς το Δημόσιο που δημιουργήθηκαν ΟΛΑ επί των ημερών σου. Ητοι συνολικά 9,3 εκ. ευρώ. Θα μου επιτρέψεις, συνεπώς, να σου γράψω (επειδή όπως είπαμε δεν γουστάρεις να μου μιλάς) ότι είναι ανακριβή αυτά που δήλωσες χθες στον Τύπο».



Ντέμη, θα προσαχθείς βιαίως».

Παράλληλα, γίνεται αναφορά και στα «χαμένα» 5 εκατ. ευρώ της Empire: «Οπως, προφανώς, δε γουστάρεις να μιλάς και στην Πταισματοδίκη Νέας Ιωνίας. Πώς αλλιώς να εξηγήσω το ότι, παρότι κλητεύθηκες νόμιμα δύο φορές, δεν προσήλθες (παρανόμως) να καταθέσεις ως μάρτυρας για τη μήνυσή μου;

Αν θυμάσαι, μου τηλεφώνησες στις 26 Φεβρουαρίου, μετά από ένα δημοσίευμα στην Ελευθεροτυπία στο οποίο αναφερόταν ότι τόσο εσύ, όσο και οι Βαλασόπουλος, Ορφανίδης (υπάλληλός σου στην Empire), Κωνσταντινίδης και Μερκούρης δεν προσήλθατε να καταθέσετε (εσύ όπως είπαμε γιατί δεν γούσταρες, οι υπόλοιποι ως αγνώστου διαμονής -μήπως ξέρεις πού μένει ο Ορφανίδης επί τη ευκαιρία;).

Ολως τυχαίως, το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας δεν αναδημοσιεύθηκε σχεδόν πουθενά, παρότι τα site της ΑΕΚ αναδημοσιεύουν ακόμη και tweets για φτάρνισμα του Κατίδη Μου είπες (τότε που γούσταρες ακόμη να μου μιλάς) ότι είχες θέμα με τη μετακόμισή σου και δεν πρόλαβες να πας να καταθέσεις.

Μετά από σχετική παράκλησή μου, μού έδωσες την υπόσχεση ότι θα κατέθετες, αν όχι την εβδομάδα εκείνη, το αργότερο την επομένη. Πάνω από ένα μήνα μετά, δεν έχεις ακόμη προλάβει Φοβούμαι, πάντως, Ντέμη, ότι μπορεί να γουστάρει να σου μιλήσει η πταισματοδίκης Νέας Ιωνίας, διατάσσοντας τη βιαία προσαγωγή σου κατ' άρθρο 229 ΚΠΔ. Εκεί να δω πόσο μάγκας είσαι. Γιώργος».


sport.gr

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

"Θύρα 7": "Η σεζόν για εμάς μόλις αρχίζει"


Αιχμηρή ανακοίνωση με αφορμή την κριτική που έχει δεχθεί ο Ολυμπιακός τον τελευταίο καιρό εξέδωσε ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών του συλλόγου, η "Θύρα 7", με την οποία μιλάει για διαιτητική εύνοια του ΠΑΟΚ και σημειώνει ότι πρέπει να εκλείψουν οι πολιτικές διαφωνίες στο γήπεδο και οι αποδοκιμασίες σε παίκτες των "ερυθρολεύκων".

  "Είναι επιλογή μας να μην κάνουμε συχνές τοποθετήσεις μέσω ανακοινώσεων, παρά μόνο όταν έχουμε κάτι σοβαρό να πούμε.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν αντιλαμβανόμαστε ή δεν ασχολούμαστε καθημερινά με τον λυσσαλέο πόλεμο που κάνουν στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΑΣ τα γνωστά κέντρα σπίλωσης και παραγωγής λάσπης από τα ΜΜΕ της ντροπής.

Η απάντηση μας πρέπει να είναι η μαζική μας παρουσία στο γήπεδο! Γεμίζουμε τον ΝΑΟ και μαζί με την ομάδα μας ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!

Όλοι αυτοί που ποτίζουν αυτοί την κατάσταση ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ το σκανδαλώδες διαιτητικό σπρώξιμο του ΠΑΟΚ (είναι οι ίδιοι που ουρλιάζουν σε κάθε σφύριγμα υπέρ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και βάζουν τον κάθε γραφικό «καθηγητή» διαιτησίας να κάνει το άσπρο… μαύρο).

Όλοι αυτοί ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ότι οι μούντζες γίνονται… χαιρετίσματα στην εξουσία!

ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ, ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ.

Και αν κάποιοι θεωρούν ότι η χρονιά για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ έχει τελειώσει, για εμάς ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΖΕΙ. Θέλουμε ΝΙΚΕΣ στα παιχνίδια που απομένουν στο πρωτάθλημα και φυσικά το Κύπελλο.  Και αυτό το ξέρουν καλά και οι ποδοσφαιριστές μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ, θα δώσουμε το 100% των δυνάμεων μας για ένα θριαμβευτικό κλείσιμο της χρονιάς.

Και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα συντρίψουμε όσους προσπαθήσουν να κάνουν κακό στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.

ΥΓ.: Επειδή η οικονομική και πολιτική κρίση έχει οξύνει τις πολιτικές καταστάσεις, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι η ΙΔΕΑ μας και η ΘΡΗΣΚΕΙΑ μας. Για 88 χρόνια, η ερυθρόλευκη σημαία είναι η πιο ιερή. Και δίπλα της δεν θα επιτρέψουμε να στηθεί καμιά πολιτική σημαιούλα.

Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να γίνει το γήπεδο μας και η Θύρα 7 τόπος πολιτικών διαφωνιών και αντιπαραθέσεων. Το λέμε προληπτικά και είναι η τελευταία μας κουβέντα για αυτό.

ΥΓ.2: Η ΘΥΡΑ 7 συνεχίζει να δίνει αίμα και ζωή στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Γεμάτο γήπεδο σημαίνει οικονομική ανάσα για τον ερασιτέχνη. Κοντά μας είναι πάντα, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης και τον ευχαριστούμε γι αυτό. Και όταν έρθει η ώρα θα πούμε περισσότερα και για αυτούς που στέκονται δίπλα μας αλλά και για τους απόντες.

ΥΓ.3: Δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι σε όσους στοχοποιούν συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές με σφυρίγματα και αποδοκιμασίες. Είναι άλλο να ζητάμε καλό θέαμα και άλλο το να κάνουμε κακό στην ομάδα μας. Αυτά τα κάνουν οπαδοί άλλων ομάδων που ακόμα δεν έχουν μάθει ότι η ριγωτή ερυθρόλευκη είναι πάνω από ονόματα".

Δεν μηδενίστηκε ο Μίλωνας


Απέφυγε τον μηδενισμό ο Μίλωνας για την αναμέτρηση με τον Παμβοχαϊκό, μετά την άρνηση των παικτών του να μην κατέβουν στον αγώνα σε ένδειξη πένθους για τον αναπάντεχο χαμό του Νίκου Σαμαρά.

Η αθλητική δικαστής της ΕΣΑΠ, Κωνσταντίνα Γεωργούλια, έκρινε ότι δεν τίθεται ζήτημα περαιτέρω κυρώσεων κατά του συλλόγου της Νέας Σμύρνης.

Ο Μίλωνας έχασε το παιχνίδι με 3-0 σετ όπως γράφτηκε στο φύλλο αγώνα, αλλά δεν θα του επιβληθεί άλλη τιμωρία.

Επιπλέον, επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό απαγόρευση μεταγραφών για όσο χρόνο υφίσταται η τελεσίδικη απόφαση οφειλής στον Ανδρέα Ανδρεάδη.

Μεγάλη νίκη στην Πόλη ο Ολυμπιακός και...φουλ για τη 2η θέση

Ο Ολυμπιακός έπαιξε σαν πρωταθλητής Ευρώπης για 4 λεπτά στο τέλος και πήρε μεγάλη νίκη επί της Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ στην Κωνσταντινούπολη με 78-73, αποτέλεσμα που τον διατηρεί «ζωντανό» στο παιχνίδι της κατάκτησης της 2ης προνομιούχου θέσης στον 6ο όμιλο του top 16 της Ευρωλίγκας.

Ίσως το χειρότερο του εφετινό ματς στη διοργάνωση έκανε για 35 λεπτά ο Ολυμπιακός, ωστόσο, «ξ'ύπνησε» στο τέλος και με οδηγούς τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Περπέρογλου πήρε την τεράστια νίκη, χάρη στην οποία ισοβαθμεί στη 2η θέση με τη Μακάμπι (υστερεί στην ισοβαθμία). Πλέον, την τελευταία αγωνιστική (14η) ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Κίμκι και με νίκη θα σφραγίσει την πρόκρισή του στα πλέι οφ της διοργάνωσης, ενώ θα περιμένει στραβοπατήματα των Μακάμπι και Σιένα (παίζουν εκτός με Μπαρτσελόνα και Κάχα Λαμποράλ), έτσι ώστε να πάρει τη 2η θέση που θα του δώσει το πλεονέκτημα έδρας.

Αν και δεν ξεκίνησε καλά στο ματς ο Ολυμπιακός, κατάφερε στα τελευταία λεπτά της 1ης περιόδου να καλύψει τη διαφορά του -4 (11-7) και να κλείσει το δεκάλεπτο στο +6 (19-13), κυρίως χάρη στην καλή του άμυνα και την αστοχία των Τούρκων έξω από τη γραμμή των 6.75μ.

Με γρήγορο 7-0 η Φενέρ κάλυψε τη διαφορά και προηγήθηκε με 20-19, ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» συνήλθαν γρήγορα και σε συνδυασμό με ένα «δώρο» των διαιτητών (χρέωσαν φάουλ τον Πεκέρ σε καθαρή τάπα στον Χάινς και ταυτόχρονα τεχνική ποινή) ξαναπήραν μικρή διαφορά (28-22) και βάσει της εικόνας του ματς ότι είχαν το «πάνω χέρι».

Η καλή περιφερειακή άμυνα, όμως, έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να φτάσουν σε επί μέρους 17-9, αν και είχαν εκτελέσει μόλις 3 βολές σε αντίθεση με τους Πειραιώτες που βρέθηκαν στο μπόνους 15 φορές! Τελικά με καλάθι του Ερμίς σε «νεκρό χρόνο» η Φενέρ έκλεισε το ημίχρονο στο +1 (34-33).

Τα τρίποντα των Αντιτς (3/4) και του Παπανικολάου κράτησαν «όρθιο» τον Ολυμπιακό στην 3η περίοδο, διάστημα στο οποίο οι Τούρκοι έφτασαν τα 10 επιθετικά ριμπάουντ έναντι κανενός των Πειραιωτών! Ο Παπανικολάου πήρε το ματς επάνω του και με 13 πόντους στην περίοδο αυτή (είχε 3 στο πρώτο μέρος) έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό (56-53) κι όλα κρίθηκαν στο τελευταίο 10λεπτο.

Ο χειρότερος εφετινός Ολυμπιακός, όμως, έδωσε τη δυνατότητα στην αδιάφορη Φενέρ να πάρει διαφορά στο +6 (64-58) και αργότερα 69-61 περίπου 5 λεπτά πριν τη λήξη. Πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Ονάν που πέτυχε 10 πόντους στην κρίσιμη τελευταία περίοδο, απέναντι στους «υπνωτισμένους» πρωταθλητές Ευρώπης. Στα τελευταία λεπτά, όμως, οι Πρίντεζης και Περπέρογλου οδήγησαν τον Ολυμπιακό σε σερί 7-0 (69-68), ενώ με τρίποντα των Σπανούλη και Λο το σερί έφτασε στο 13-0 και η ελληνική ομάδα στο +4 (74-69).

Παναθηναϊκός: Δεν το... πιστεύουν οι Ισπανοί!

Το… φυσάνε και δεν κρυώνει οι Ισπανοί για την πρόκριση του Παναθηναϊκού έναντι της Ουνικάχα Μάλαγα στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας μετά τη νίκη των «πρασίνων» στο Μπάμπεργκ και την επικράτηση χωρίς αντίκρισμα των Ανδαλουσιανών επί της Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη.

Δείτε τι γράφουν τρεις μεγάλες ιστοσελίδες της Ισπανίας:

ACB: «Ο Μάρκους Ουίλιαμς κατέκτησε την Κωνσταντινούπολη, αλλά η νίκη του Παναθηναϊκού απέκλεισε την Ουνικάχα. Ο θρίαμβος στην Κωνσταντινούπολη ήταν χωρίς αποτέλεσμα, αφού ο Παναθηναϊκός νίκησε λίγες ώρες μετά την Μπάμπεργκ. Οι Έλληνες χρειάζονταν τη νίκη για να προκριθούν και το έκαναν με τον… τιμωρό Ματσιούλις από τη γραμμή του τριπόντου (6 συνολικά με 24 πόντους) και την κυριαρχία τους στο ζωγραφιστό με Τζέιμς Γκιστ και Σχορτσανίτη».

Marca: «Η Ουνικάχα είναι εκτός Ευρωλίγκας παρά τον… οίστρο του Ουίλιαμς. Η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπάμπεργκ έσβησε τις πιθανότητες της Μάλαγα για τα προημιτελικά παρά τη νίκη της επί της Εφές. Η Ουνικάχα είναι εκτός Τοπ 8 της Ευρωλίγκας παρά το γεγονός ότι έκανε ακόμη μία έκπληξη».

As: «Η Ουνικάχα αποκλείστηκε παρά τη σπουδαία της νίκη στην Τουρκία. Η Μάλαγα έκανε το καθήκον της στην Κωνσταντινούπολη, παρόλο που έμεινε εκτός επειδή ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μπάμπεργκ. Απίστευτο, αλλά αληθινό. Η Ουνικάχα μπόρεσε να νικήσει σε μεγάλες ευρωπαϊκές έδρες: Σιένα, Μακάμπι Τελ Αβίβ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρεάλ Μαδρίτης και τώρα Αναντολού Εφές, αλλά έμεινε εκτός επειδή δεν έγινε το θαύμα και τελικά ο Παναθηναϊκός νίκησε στην έδρα της Μπάμπεργκ».
Enhanced by Zemanta
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...