Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Δέσμευση Σγουρού για το γήπεδο της ΑΕΚ

Εδώ και αρκετούς μήνες ο βουλευτής Β’ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Βούρος υψώνει το λάβαρο για την επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια με την κατασκευή γηπέδου, που θα πληροί τις χωροταξικές και περιβαλλοντολογικές προϋποθέσεις.

Στη συνεδρίαση της Τρίτης (22/22) με αντικείμενο συζήτησης «Περιβάλλον και Ανάπτυξη», ο γνωστός ηθοποιός επανέφερε το γηπεδικό θέμα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής και για πρώτη φορά δημοσίως _ και όχι σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ _ υπήρξε δέσμευση από την πλευρά της Πολιτείας για την υλοποίηση του σχεδίου, αρκεί να γίνει με βάση τους κανόνες και τους νόμους.

Το θέμα τέθηκε στον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό και αυτός επανέλαβε ότι είναι υπέρ της επιστροφής της ΑΕΚ στην ιστορική της έδρα της Νέας Φιλαδέλφειας, τόνισε πως είναι ανεπίτρεπτο για μία τόσο ιστορική ομάδα να μην έχει το δικό της γήπεδο και δεσμεύτηκε να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για την πραγματοποίηση του σχεδίου.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βούρος συγκεντρώνει υπογραφές και από άλλους βουλευτές, ώστε το εγχείρημα της επιστροφής της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια να αποκτήσει μεγαλύτερη ισχύ.

Αυτό που δεν μπορεί ο κ. Βούρος να μειώσει είναι τα… λάθη των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, οι οποίοι «τα άκουσαν» ξανά από τον προπονητή τους κ. Μανόλο Χιμένεθ μετά την ισοπαλία (1-1) με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ. Ο ισπανός τεχνικός δεν μπορούσε να πιστέψει πώς χάθηκε η νίκη στο φινάλε της αναμέτρησης και έκανε έντονες παρατηρήσεις στους ποδοσφαιριστές του υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων: «Αμυντικά είχαμε σωστές καλύψεις και γενικά είμαι ευχαριστημένος από όσα κάνατε συνολικά στο παιχνίδι. Ελέγχαμε το ματς και θα μπορούσαμε να σκοράρουμε και άλλο γκολ. Όλα αυτά όμως μέχρι το 1-1… Δεν γίνεται να τρώμε πάλι τέτοιο γκολ. Στηθήκαμε λάθος σε αυτήν τη φάση και έγιναν λάθη από παίκτες μας. Πάλι τα ίδια λάθη… Όπως τα λέμε κάθε φορά. Δεν μπορώ να το πιστέψω», τους είπε, αλλά δεν στάθηκε μόνο σε αυτό.

«Ακόμα και σε αυτό το ματς που δεν κινδυνεύσαμε καθόλου, στο τέλος μας ισοφάρισαν. Πάλι δεχθήκαμε ένα αστείο γκολ. Εώς πότε θα συνεχιστεί αυτό; Πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα, τέρμα πια τα δώρα! Φαντάζεστε πόσους περισσότερους βαθμούς θα είχαμε αν δεν κάναμε τόσα δώρα;», αναρωτήθηκε ο κόουτς Μανόλο ενώπιον των παικτών, οι οποίοι άκουγαν προσεκτικά.

Εν κατακλείδι, ο κ. Χιμένεθ επεσήμανε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να παρουσιαστούμε καλύτεροι στα επόμενα ματς. Έρχονται δύσκολα και σκληρά παιχνίδια. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Δεν συγχωρούνται τα λάθη. Δεν έχουμε πολύ χρόνο. Πρέπει να δουλεύουμε όλοι μας σωστά, αλλά να τα εφαρμόζουμε σωστά και στους αγώνες»…

Την Κυριακή (27/2) η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Εργοτέλη για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Το πρόβλημα, όμως, εντοπίζεται κυρίως στην έδρα της, όπου αν δεν καταφέρει να επικρατήσει του ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος (2/3), θα πραγματοποιήσει ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου με επτά ματς χωρίς νίκη.

Οι 6 «αμαρτίες» της ΑΕΚ
Αγώνας Διοργάνωση Ημερομηνία
ΑΕΚ - Ζενίτ 0-3 Γιουρόπα Λιγκ 16/12/2010
ΑΕΚ - Κέρκυρα 0-0 Σούπερ Λίγκα 5/1/2011
ΑΕΚ - Ολυμπιακός Β. 0-4 Σούπερ Λίγκα 22/1/2011
ΑΕΚ - ΠΑΟ 2-3 Κύπελλο 2/2/2011
ΑΕΚ - Αρης 1-2 Σούπερ Λίγκα 5/2/2011
ΑΕΚ - Πανιώνιος 1-1 Σούπερ Λίγκα 20/2/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...