Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Aποχώρηση του ΠAO από το πρωτάθλημα και των διεθνών από την Εθνική ζητά ο Ενιαίος Φορέας

ATHENS, GREECE - NOVEMBER 24: Nikos Spyropoulo...Image by Getty Images via @daylifeΤην αποχώρηση του Παναθηναϊκού από το πρωτάθλημα και των διεθνών από την Εθνική ζητά ο Ενιαίος Φορέας με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη 22/02. Χαρακτηρίζει το πρωτάθλημα «τουρνουά του πιο βρώμικου σωματείου» και τον Βαγγέλη Μαρινάκη «ψυχοπαθή και επικίνδυνο για το ποδόσφαιρο».

«Η φαρσοκωμωδία που ονομάζεται στημένο ελληνικό πρωτάθλημα, το οποίο έχει καταντήσει εδώ και 15 χρόνια τουρνουά του πιο βρώμικου σωματείου και των σταθερών και κινητών δορυφόρων του, το βράδυ του Σαββάτου έδωσε ακόμα μια μεγάλη παράσταση σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Μια παράσταση που όπως έχουμε μάθει τα τελευταία 15 χρόνια έχει τους ιδίους πρωταγωνιστές, τα ίδια πρόβατα χειροκροτητές και εννοείται τα ίδια θύματα.

» Ολόκληρη η Ελλάδα είδε να γίνεται ακόμα ένα έγκλημα εις βάρος της νοημοσύνης μας και μια αισχρή αλλοίωση αποτελέσματος ηυ οποία συνοδεύτηκε για μια ακόμη φορά με τη γνωστή, ανόθευτη "πειραιωτικη μαγκιά' που θαυμάστηκε από όλους» αναφέρει μεταξύ άλλων η μακροσκελής και σε επιθετικό τόνο ανακοίνωση.

Και συνεχίζει:

«Το κάλπικο αυτό πρωτάθλημα δεν πρέπει να τελειώσει. Καθαρίστε το τώρα ή διακόψτε το. Το πρωτάθλημα αυτό το πήρε μέσα στο γήπεδο (δώρο και αυτό του δημοσίου) «Καραϊσκάκη» ο Παναθηναϊκός. Το πρωτάθλημα αυτό είναι του Παναθηναϊκού και θα του απονεμηθεί, πάει και τέλειωσε.

» Αναμένουμε την παραδειγματική τιμωρία του μισητού σωματείου από τα αρμόδια εγχώρια και διεθνή όργανα. Όχι μόνο για όσα έγιναν το Σάββατο, αλλά πλέον για όλα τα εγκλήματα που έχει διαπράξει σε βάρος ομάδων και των θεσμών. (...) Καταργήστε όλους τους πουλημένους θεσμούς και τα πρόσωπα που συνθέτουν σήμερα αυτό που αποκαλείται «Ελληνικό ποδόσφαιρο». Απαιτούμε τη δημιουργία νέου συνεταιρισμού ομάδων και την έναρξη νέου πρωταθλήματος από την επόμενη σεζόν».

Σχετικά με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αφού τον χαρακτηρίζει «ψυχοπαθή και επικίνδυνο για το ποδόσφαιρο», ζητά να τιμωρηθεί «παραδειγματικά βάσει των κανονισμών της ΕΠΟ και της UEFA, με αφαίρεση της ιδιότητας του προέδρου της Σούπερ Λιγκ και η ομάδα του με αφαίρεση βαθμών, εάν δεν αποφασίσουν τα αρμόδια όργανα τουλάχιστον επανάληψη του αγώνα υπό κανονικές συνθήκες» ειδάλως θα είναι «συνηπεύθυνοι για όσα ακολουθήσουν».

Από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Ενιαίος Φορέας απαιτεί:

«1. Κανένας παίκτης του Παναθηναϊκού στην εθνική Ελλάδας όσο δεν ξεβρωμίζει ο ο τόπος. Δεν είναι επιθυμία. Είναι απαίτηση. Δεν είναι δυνατόν η ομάδα που τροφοδοτεί σταθερά την εθνική ομάδα και της έχει δώσει ευρωπαϊκό τίτλο να έχει τέτοια αντιμετώπιση και να δέχεται τέτοιον πόλεμο και όλοι να κάνουν πως δεν βλέπουν και πως δεν ακούν.

» 2. Πράξτε τα δέοντα και βάλτε τους όρους για άμεση αποχώρηση της ομάδας από αυτήν την κωμωδία, ο κόσμος θα είναι διπλά σε όποιον πάρει αυτή την απόφαση διότι εδώ δεν μιλάμε απλά για έναν αγώνα, μιλάμε για το σχέδιο εξόντωσης που έχουν βάλει μπροστά έτσι ώστε να διαλύσουν τον Παναθηναϊκό. Κανένα άλλοθι σε αυτή την φαρσοκωμωδία που ονομάζεται ελληνικό πρωτάθλημα. Με ή χωρίς συμμάχους.

» 3. Όπως προαναφέραμε, μπείτε μπροστά για τη δημιουργία μιας νέας κατάστασης στο χώρο. Αρκετά με την αρρώστεια που επέβαλλε το παρακράτος του Ολυμπιακού.

» 4. Η ΠΑΕ πρέπει να σύρει την ομάδα του Λιμανιού στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ώστε να έχει πραγματικές κυρώσεις που θα τον πλήξουν οικονομικά.

» 5. Η δήλωση του Μώραλη για τρομοκρατία στο ματς της Ριζούπολης δεν πρέπει να περάσει έτσι. Με αυτήν πρέπει να ασχοληθεί ο κάθε αρμόδιος εισαγγελέας.

» 6. Καλούμε, επίσης, τον κάθε αρμόδιο εισαγγελέα να εξετάσει όλες τις εφημερίδες (πολιτικές και αθλητικές) λίγες μέρες πριν το ντέρμπι ώστε να διαπιστώσει ευθύνες για τους εκδότες αυτών.

» 7. Κρατήστε για πάντα τον Τζιμπρίλ, τον Λέτο και τον Ζιλμπέρτο Σίλβα στην ομάδα. Και για να μην αδικούμε κανέναν, όλοι όσοι πατήσατε το Σάββατο το βράδυ εκεί μέσα, είστε άξιοι να φοράτε αυτή τη φανέλα. Έτσι σας θέλουμε πάντα! Θα σας το λέγαμε ακόμα και αν χάνατε αυτόν τον αγώνα».

Τέλος, καλεί τον κόσμο του Παναθηναϊκού σε εγρήγορση και του ζητά να μετάσχει «σε μια ανεπανάληπτη μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας η οποία θα καταλήξει στο ΟΑΚΑ, για να αποθεώσουμε τους θριαμβευτές του ντέρμπι και αληθινούς πρωταθλητές».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...