Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

«Δεν αναβάλλεται ο τελικός κυπέλλου στο μπάσκετ»

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, ξεκαθάρισε πως ο τελικός κυπέλλου στο μπάσκετ δεν πρόκειται να αναβληθεί.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «novasportsfm» για τον τελικό κυπέλλου στο μπάσκετ που θα διοργανωθεί κανονικά στο Ελληνικό στις 6 Μαρτίου, όπως είχε οριστεί. Παράλληλα, μίλησε και για το θέμα των εισιτηρίων που θα πάρουν οι δύο ομάδες, αλλά και για τα επεισόδια στο «Καραϊσκάκη». 
 
Αναλυτικά:

Για την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου:

«Θα γίνει οριστικά στο Ελληνικό 6 Μαρτίου. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αναβολής. Είναι θέμα φιλοσοφίας. Φυσικά και παρακολουθούμε και αξιολογούμε τα όσα έγιναν, ωστόσο είναι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε μπροστά στην οργανωμένη αλητεία. Δεν θα καθορίσουν οι ανεγκέφαλοι πώς θα κινηθούμε».

Για το θέμα των εισιτηρίων:

«Αυτό θα πρέπει αν το αποφασίσουν αυτοί που έχουν την ευθύνη για την φύλαξη και την δημόσια τάξη. Αύριο θα γίνει μία ευρεία σύσκεψη και εκεί θα καθοριστεί το θέμα σχετικά με τον κόσμο. Αν ήταν στο χέρι μας θα θέλαμε να διοργανώσουμε έναν τελικό είτε στο ΟΑΚΑ είτε στο ΣΕΦ που είναι τα μεγαλύτερα και να έχει δικαίωμα να έρθει ο κάθε φίλαθλος. Δυστυχώς, αυτό με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν γίνεται».

Για τα επεισόδια στο ντέρμπι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη:

«Δυστυχώς τίποτα δεν προχωράει και δεν βελτιώνεται. Το ποδόσφαιρο επηρεάζει όλο το αθλητικό σώμα. Ο τρόπος που πάνε να γίνουν αυτές οι παρεμβάσεις δεν είμαι σίγουρος ότι θα οδηγήσουν στην εκτόνωση. Η δραστική παρέμβαση δεν είναι να μετατρέψουμε το πλημμέλημα σε κακούργημα. Δεν λέει τίποτα για τους ανθρώπους που εμπλέκονται σε αυτά τα επεισόδια. Χρειάζεται πιο ριζικές αποφάσεις, θάρρος και βούληση που δεν βλέπω να υπάρχει. Υπάρχει ομφάλιος λώρος ανάμεσα σε οργανωμένη αλητεία και ΠΑΕ ή ΚΑΕ. Ποιοι δίνουν τα εισιτήρια σε αυτούς του αλήτες που πάνε στα γήπεδα και κάνουν όλα αυτά; Πώς περνάνε όλα αυτά τα… πυρομαχικά. Έχουν πλήρη γνώση οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ. Τον οπαδικό Τύπου ποιός τον χρηματοδοτεί;


Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να γίνει είναι να κοπεί ο ομφάλιος λώρος ΠΑΕ, ΚΑΕ και οργανωμένης αλητείας. Αλλά πώς να γίνει αυτό; Εδώ μετέχουνε μέλη οργανωμένων σε διοικητικά συμβούλια ομάδων».

Για την στάση της ΕΟΚ:

«Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε. Αξιολογούμε τα γεγονότα, τα παρακολουθούμε, αλλά δεν μπορεί η πολιτεία και οι θεσμοί να υποχωρούν μπροστά στον φόβο της οργανωμένης αλητείας. Αυτοί που έχουμε την ευθύνη είμαστε τα διοικητικά στελέχη που ενθαρρύνουμε τους οργανωμένους για να είμαστε αρεστοί».
www.leoforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...