Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Πανιώνιος vs Ολυμπιακός: Μάχη στην πισίνα

Five meter penalty shootingImage via WikipediaΗ μάχη ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Ολυμπιακό ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής της Α1 πόλο ανδρών. Οι φιναλίστ των πλέι οφ τα τελευταία δύο χρόνια κοντράρονται σε ένα παιχνίδι με μεγάλη βαθμολογική σημασία, έστω κι αν η μεταξύ τους διαφορά είναι έξι βαθμοί.

Οι Ερυθρόλευκοι με νίκη διασφαλίζουν σε μεγάλο ποσοστό την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, η οποία τέθηκε εν αμφιβόλω όταν, λόγω της αποχής των παικτών της πρώτης ομάδας, αγωνίστηκαν με εφήβους και έχασαν από τη Βουλιαγμένη, στο φινάλε του πρώτου γύρου. Από την πλευρά τους, οι Κυανέρυθροι κάνουν πορεία χειρότερη του αναμενόμενου, έχουν ήδη υποστεί τρεις ήττες (εκ των οποίων οι δύο στη Νέα Σμύρνη) και βρίσκονται στην τέταρτη θέση. Αν ηττηθούν και το Σάββατο, κινδυνεύουν να χάσουν την επαφή με τους τρεις προπορευόμενους και μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστούν με μία πρόωρη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, στους ημιτελικούς των πλέι οφ.

Οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν με μία σημαντική απώλεια, καθώς ο Κώστας Μουρίκης τραυματίστηκε στις αρχές της εβδομάδας, σε προπόνηση της εθνικής, και πλέον... τρέχει για να προλάβει τη ρεβάνς της 9ης Μαρτίου με τη Χόνβεντ, για τα ημιτελικά του LEN Trophy. Πρόβλημα στη θέση του φουνταριστού έχουν, και οι Πειραιώτες, αφού ο Αντώνης Βλοντάκης συνεχίζει να απέχει των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας. Στον πρώτο γύρο ο Ολυμπιακός είχε νικήσει δύσκολα (10-9), χάρη σε γκολ του Μυλωνάκη περίπου ενάμισι λεπτό πριν από τη λήξη.

Από τα υπόλοιπα ματς, ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Χίο στο ΟΑΚΑ. Οι Πράσινοι θέλουν την όγδοη διαδοχική νίκη τους, που πιθανά να τους φέρει ακόμη και στην κορυφή της βαθμολογίας (αν ο Ολυμπιακός χάσει στη Νέα Σμύρνη), ενώ οι νησιώτες θα προσπαθήσουν για ένα «διπλό» ψυχολογίας, ώστε να διατηρήσουν τις λιγοστές ελπίδες που τους έχουν απομείνει για πρόκριση στα πλέι οφ. Η τρίτη της κατάταξης Βουλιαγμένη παίζει στον Αλιμο με το Καλαμάκι και είναι το φαβορί για τη νίκη, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον ΝΟ Πατρών και θέλει μόνο νίκη για να παραμείνει «ζωντανός» στη διεκδίκηση της πέμπτης θέσης, ενώ ο (βαθμολογικά αδιάφορος) Εθνικός φιλοξενεί στον Πειραιά τη Λάρισα, που χρειάζεται βαθμούς «εκτός προγράμματος» για να σωθεί. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται την Κυριακή με την αναμέτρηση της ουραγού ΝΕ Πατρών με το Παλαιό Φάληρο, που θα γίνει στην έδρα της τυπικά φιλοξενούμενης ομάδας, μετά από αίτημα των Αχαιών.

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου
Πειραιά 14.00 Εθνικός-Λάρισα (Μοίραλης, Μπουδραμής)
Ποσειδώνιο 14.30 ΠΑΟΚ-ΝΟ Πατρών (Κωνσταντινίδης, Πολυχρονόπουλος)
ΟΑΚΑ 16.00 Παναθηναϊκός-Χίος (Σκαλοχωρίτης, Σταυρίδης)
Αλίμου 16.00 Καλαμάκι-Βουλιαγμένη (Κουρέτας, Κουρτίδης)
Νέας Σμύρνης 19.00 Πανιώνιος-Ολυμπιακός (Βασιλείου, Σταυρίδης) ΕΤ 1

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου
Π. Φαλήρου 11.00 ΝΕ Πατρών-Παλ. Φάληρο (Κατσαρός, Στεφανάκης)

Βαθμολογία
(13 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 36
2. Παναθηναϊκός 34
3. Βουλιαγμένη 33
4. Πανιώνιος 30
5. Χίος 22
6. ΠΑΟΚ 19
7. Εθνικός 16
8. Παλαιό Φάληρο 15
9. ΝΟ Πατρών 10
10. Καλαμάκι 9
11. Λάρισα 6
12. ΝΕ Πατρών 0
tovima.gr

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...