Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Ο εφιάλτης του Νεστορίδη

Εφιαλτικές στιγμές έζησε ο θρύλος της ΑΕΚ Κώστας Νεστορίδης όταν είδε δύο κουκουλοφόρους να εισβάλλουν στο πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ και να απειλούν με όπλα τη σύζυγό του και τους πελάτες! Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της κιτρινόμαυρης ομάδας, ο οποίος έχει γράψει ιστορία στα γήπεδα της Ελλάδας και του εξωτερικού, βρισκόταν στο πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ του γιου του στην Καλλιθέα, την περασμένη Κυριακή, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με δύο ένοπλους ληστές. Βλέποντας τον έναν από τους δύο κουκουλοφόρους να σπρώχνει με δύναμη τη σύζυγό του, όρμησε με παλικαρίσια ψυχή στους δύο κακοποιούς και τους πέταξε μια καρέκλα αναγκάζοντάς τους να τραπούν σε φυγή.

Το περιστατικό συνέβη στις 9.00 το βράδυ της Κυριακής, στην οδό Γρυπάρη στην Καλλιθέα, όπου βρίσκεται το πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ του Γιώργου Νεστορίδη, γιου του ποδοσφαιριστή, και ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο.

Ο 80χρονος πρώην ποδοσφαιριστής και «σημαία» της ΑΕΚ περιγράφει καρέ-καρέ τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν αυτός και η σύζυγός του όταν εισέβαλαν στο κατάστημα οι δύο αδίστακτοι ληστές: «Εκείνη την ώρα ήμουν στο διπλανό δωμάτιο και έβλεπα τον αγώνα. Η γυναίκα μου ήταν στο ταμείο. Ξαφνικά είδα μπροστά της δύο μαυροφορεμένους άντρες με κουκούλα. Μέσα σε δευτερόλεπτα ο ένας κατευθύνθηκε προς το μέρος ενός πελάτη και του είπε να σκύψει, ενώ ο άλλος πήγε πίσω από το ταμείο και με την απειλή όπλου ανάγκασε τη γυναίκα μου να ανοίξει το συρτάρι και να βγάλει από μέσα όσα χρήματα υπήρχαν, περίπου 1.500 ευρώ».

Στη συνέχεια περιγράφει με κομμένη την ανάσα πώς ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους δύο ληστές: «Μέχρι τότε δεν είχα καταλάβει τίποτα. Μόνο όταν άκουσα τις φωνές της γυναίκας μου και μπήκα στο δωμάτιο κατάλαβα ότι γινόταν ληστεία. Τότε είδα τον έναν από τους δύο κακοποιούς να σπρώχνει τη σύζυγό μου και να την πετάει πάνω σε μια καρέκλα. Θόλωσα! Ηθελα να ορμήσω πάνω του και να τον σκοτώσω, αλλά όταν είδα ότι η κάννη του περίστροφου ήταν αληθινή, σταμάτησα» λέει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και συμπληρώνει: «Τότε ο άλλος μου είπε: “Δεν έχετε άλλα λεφτά;” “Στον κουβά. Εκεί θα βρείτε λεφτά” του απάντησα εγώ. Μετά από αυτό πήραν τα χρήματα και το πορτοφόλι της γυναίκας μου με όσα χρήματα υπήρχαν μέσα, αλλά πριν φύγουν τους πέταξα μια καρέκλα που βρήκε τον έναν στην πλάτη, χωρίς να τον τραυματίσει».

Στη συνέχεια, κατά τα λεγόμενα του 80χρονου θρύλου της ΑΕΚ, οι δύο άγνωστοι επιβιβάστηκαν σε μια μοτοσικλέτα και τράπηκαν
σε φυγή. Σήμερα, αν και φαίνεται να έχει ξεπεράσει το σοκ, στη σκέψη και μόνο ότι μπορεί να πάθαινε κακό ο γιος του, ξεσπάει σε κλάματα: «Ευτυχώς που δεν ήταν το παιδί εδώ. Αν έβλεπε να χτυπούν τη μητέρα του, θα ορμούσε καταπάνω τους. Δεκαπέντε να ήταν, θα τους όρμαγε» λέει συγκινημένος και καταλήγει ότι αυτός και η οικογένειά του νιώθουν απροστάτευτοι: «Δεν ήταν η πρώτη φορά που μας κλέβουν. Αλλες δύο φορές έχουν μπει στο μαγαζί και μας έχουν πάρει από μέσα πράγματα. Μια φορά μας πήραν την τηλεόραση. Δεν έχουμε καμία ασφάλεια εδώ. Το κράτος πρέπει να κάνει κάτι»! Το ίδιο αγανακτισμένη ήταν και η σύζυγος του κ. Νεστορίδη, η κυρία Ελένη, η οποία υπέστη σοκ στη θέα του ληστή με το περίστροφο. Οπως είπε, ήταν ευτύχημα που δεν σκοτώθηκε κανείς.
ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ Φωτ.: ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΦΕΪΘΦΟΥΛ/espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...