Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

«Απαγορευτικό» στη Σεμένια ως τα αποτελέσματα επιβεβαίωσης του φύλου της

Η Κάστερ Σεμένια δεν θα επιστρέψει στους αγώνες μέχρι να επιλυθεί οριστικά το θέμα με την επιβεβαίωση του φύλου της, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η ομοσπονδία στίβου της Νότιας Αφρικής (ASA).
Το θέμα με τη συμμετοχή της σε αγώνες προέκυψε μετά από δημοσιεύματα εφημερίδων, τα οποία ανέφεραν ότι η παγκόσμια πρωταθλήτρια του Βερολίνου στα 800μ. θα πάρει μέρος σε τοπικό μίτινγκ στίβου στη Νότια Αφρική.
Η Σεμένια υποβλήθηκε σε εξετάσεις από την IAAF για την επιβεβαίωση του φύλου της, μετά τη νίκη της τον προηγούμενο Αύγουστο στη Γερμανική πρωτεύουσα, και από τότε αναμένεται το αποτέλεσμα των ελέγχων, για την ανακοίνωση του οποίου, σύμφωνα με τη διεθνή ομοσπονδία, θα μεσολαβούσε ένα μεγάλο διάστημα.
«Η IAAF έχει δώσει τις οδηγίες για γρήγορη ολοκλήρωση των εξετάσεων και ζήτησε από την ASA, μέχρι να εκδοθεί η οριστική απόφαση, να μην επιτραπεί στη Σεμένια η συμμετοχή σε αγώνες στίβου» δήλωσε ο Ρέι Μάλι, που εκτελεί προσωρινά χρέη ως επικεφαλής της νοτιοαφρικανικής ομοσπονδίας στίβου.
Στη Σεμένια έχει επιτραπεί από την IAAF να κρατήσει το χρυσό μετάλλιο των 800μ. από το παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά από τότε δεν έχει συμμετάσχει σε αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...