Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Σόου του Τέβες και πέμπτη θέση για την Μάντσεστερ Σίτι

Με χατ-τρικ του Κάρλος Τέβες, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 3-0 της Γουίγκαν στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ Στάντιουμ» και επέστρεψε στην πέμπτη θέση, μειώνοντας στους δύο βαθμούς τη διαφορά από την τέταρτη Τότεναμ και το εισιτήριο για το Champions League της επόμενης σεζόν, ενώ η ομάδα του Μαρτίνεζ έμεινε στην 16η θέση.
Μάντσεστερ Σίτι – Γουίγκαν 3-0 (72', 75', 84' Τέβες)

Χωρίς τη μεγάλη φάση κύλησε το πρώτο μέρος, με τη Σίτι να κυνηγάει περισσότερο το γκολ και να είναι πιο απειλητική, αλλά όχι αποτελεσματική, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ανοίξουν το σκορ με μακρινά σουτ.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τους «πολίτες», όταν στο 12ο λεπτό Στόικοβιτς είπε όχι στην προσπάθεια του Τέβεζ να ολοκληρώσει τη φάση που δημιούργησε ο Σον Ράιτ-Φίλιπς. Ένα λεπτό πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Τζόνσον γέμισε στην περιοχή της Γούιγκαν, εκεί όπου βρίσκονταν οι Τέβες και Αντεμπαγιόρ, αλλά ο Μέλκιοτ έπιασε την κεφαλιά και έδιωξε.

Οι παίκτες του Μαντσίνι μπήκαν πιο αποφασισμένοι για τη νίκη στην επανάληψη και πήραν γρήγορα τα ηνία του αγώνα στα χέρια τους. Σε αυτό συνέβαλε και η αποβολή του Κάλντγουελ στο 56ο λεπτό με απευθείας κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό χτύπημα στον Τέβεζ.

Ο Αργεντινός άσος της Σίτι πήρε την κατάσταση στα χέρια του στη συνέχεια και με τρία γκολ σε δώδεκα λεπτά, χάρισε στην ομάδα του μία σημαντική νίκη. Η αρχή έγινε στο 72', όταν ο Τέβεζ εκμεταλλεύθηκε το λάθος του και από κοντά έγραψε το 1-0.

Στο 75', ο ίδιος παίκτης έκανε το2-0 με κοντινό πλασέ μετά την ωραία πάσα του Μπέλαμι από τα αριστερά. Πέντε λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90, ο Τέβες πέρασε την άμυνα της Γουίγκαν και νίκησε τον Στόικοβιτς για τρίτη φορά, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 32 αγώνες)

Μάντσεστερ Γ. 72

Τσέλσι 71

Αρσεναλ 68

Τότεναμ 58 -31αγ.

Μάντσεστερ Σίτι 56 -31αγ.

Λίβερπουλ 54

Αστον Βίλα 51 -31αγ.
Εβερτον 49

Μπέρμιγχαμ 45

Μπλάκμπερν 41

Στόουκ Σίτι 39 -31αγ.

Φούλαμ 38 -31αγ.

Σάντερλαντ 35

Μπόλτον 32 -31αγ.

Γουλβς 32

Γουίγκαν 31

Γουέστ Χαμ 27

Χαλ 27 -31αγ.

Μπέρνλι 24

Πόρτσμουθ 10

* Η Πόρτσμουθ έχει -9 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...