Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Τζιμπούρ στο 94' λύτρωσε τον Ολυμπιακό

Αντιμέτωπος με την ήττα ήρθε στο παιχνίδι με τη Skoda Ξάνθη, το πρώτο του στη φετινή Σούπερ Λίγκα, ο Ολυμπιακός. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας βρέθηκαν πίσω στο σκορ με το καταπληκτικό γκολ του Μασελίνιο (14') και δεν έδειχναν ικανοί να ισοφαρίσουν. Όμως στο 86' ο Πάντελιτς σκόραρε και ανύψωσε το ηθικό των συμπαικτών του. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες στο 88' με την κόκκινη του Εντιμάρ και στο 94' ο Τζιμπούρ με κεφαλιά λύτρωσε τους “ερυθρόλευκους” σφραγίζοντας μια πολύ μεγάλη νίκη-ανατροπή.

Ο Ολυμπιακός ήταν απογοητευτικός για 60 λεπτά. Οι παίκτες της Ξάνθης αμύνονταν σωστά και έβγαζαν ταχύτατες αντεπιθέσεις με τον Μαρσελίνιο από αριστερά. Σε μία από αυτές, στο 14ο λεπτό, ο Βραζιλιάνος προσποιήθηκε ότι θα πασάρει, πέρασε τον Τοροσίδη και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Φράνκο Κοστάνσο, ο οποίος ούτε που πρόλαβε να δει την μπάλα να περνάει δίπλα από το χέρι του.

Με κακή κυκλοφορία, ανορθόδοξη ανάπτυξη και καμία απολύτως αλλολοκάλυψη, οι Πρωταθλητές προβλημάτιζαν και η εξέδρα γιούχαρε. Αμυντικά ήταν μετριότατοι. Ο Μαρκάνο έκανε λάθη, όπως και οι πλάγιοι μπακ, Χολέμπας και Τοροσίδης, και μόνο ο αλάνθαστος Μέλμπεργκ κρατούσε στα μετόπισθεν. Αν κάτι επρόκειτο να αλλάξει με τον τρόπο που έπαιζε ο Ολυμπιακός, ήταν σαφές ότι θα συμβεί με κάποια σέντρα ή σε στημένη φάση. Έτσι ο Ερνέστο Βαλβέρδε έριξε στον αγώνα τον Μάρκο Πάντελιτς και δικαιώθηκε στο 86'. Ο Σέρβος εκμεταλλεύτηκε την πολύ καλή σέντρα του Τζιμπούρ και ισοφάρισε, αποδεικνύοντας ξανά στον Βαλβέρδε ότι είναι ο πιο χαρισματικός σκόρερ του ρόστερ.

Ο Ολυμπιακός άρχισε να το πιστεύει. Οι φιλοξενούμενοι πελάγωσαν και αφού έμειναν με 10 παίκτες στο 88', λόγω αποβολής του Εντιμάρ, το ερώτημα ήταν αν θα προλάβουν να πετύχουν το δεύτερο γκολ οι γηπεδούχοι. Και τα κατάφεραν. Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Τζιμπούρ πήρε την κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα του Βιβιανί.

ΣΚΟΡΕΡ: 86' Πάντελιτς, 94΄τζιμπούρ - 14' Μαρσελίνιο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βοσκάκης (Ρέθυμνο)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μέλμπεργκ, Κοστάνσο - Κομεσίδης, Μαρσελίνιο, Βάλλας, Εντιμάρ, Μπέρτος, Πόι
ΚΟΚΚΙΝΗ: 88' Εντιμάρ (2η κίτρινη)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Τοροσίδης (57' Μοντέστο), Χολέμπας, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Φουστέρ (69' Μακούν), Αμπντούν (57' Πάντελιτς), Μιραλάς, Τζιμπούρ

ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιάνι, Μπέρτος, Εντιμάρ, Κομεσίδης, Βάλλας, Ντάνι, Βασιλακάκης, Πόι, Σουάνης (65' Μάρα), Μαρσελίνιο, Καζάκης (56' Ντίκα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...