Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΒΙΝΤΕΟ: Εργοτέλης-Ολυμπιακός 2-3 : Έμεινε όρθιος ο "Θρύλος" στη Κρήτη

Όρθιος κατάφερε και στάθηκε ο Ολυμπιακός στο Ηράκλειο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Εργοτέλη να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να προηγηθούν δυο φορές στο σκορ με δυο τέρματα διαφορά, όμως οι Κρητικοί δεν το έβαλαν κάτω. Ισάριθμες φορές μείωσαν στο γκολ και έδωσαν δραματικό τόνο στο φινάλε του παιχνιδιού.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε προηγήθηκε μόλις στο τέταρτο λεπτό με τον Κέβιν Μιραλάς, ενώ τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του πρώτους μέρους ο Βέλγος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή των Κρητικών από τον Τζούνιορ και το πέναλτι που σφύριξε ο Αθηναίος ρέφερι Ανδρέας Παππάς μετέτρεψε σε γκολ ο Νταβίντ Φουστέρ.

Πηγαίνοντας με το 2-0 στα αποδυτήρια οι Πειραιώτες έδειχναν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, όμως από το ξεκίνημα της επανάληψης φάνηκε πως ο Εργοτέλης δεν θα παρέδιδε εύκολα τα όπλα. Αυτή η αίσθηση έγινε βεβαιότητα στο 55', όταν ο Ρομάνο με πολύ όμορφη απευθείας εκτέλεση φάουλ μείωσε σε 2-1.

Το γκολ σε συνδυασμό με την είσοδο του Ιμπαγάσα αντί του Αμπντούν στον αγωνιστικό χώρο φάνηκε να ξυπνάει τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, οι οποίοι έφτασαν και σε τρίτο τέρμα στο 76' με τον Μαρκάνο.

Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στο 85' σε κόρνερ του Φραγκουλάκη ο Γιοβάνοβιτς έπιασε την πρώτη κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κοστάντσο. Στην επαναφορά, όμως, ο Ρομάνο την έσπρωξε πέρα από τη γραμμή του γκολ.

Στα εναπομείναντα οκτώ λεπτά (μαζί με τις καθυστερήσεις) ο Εργοτέλης πίεση για να φτάσει στην ισοφάριση. Με τους παίκτες του Ολυμπιακού, όμως, να παρατάσσονται μπροστά από την άμυνά τους, δεν κατάφεραν να κάνουν τη ζημιά.

Οι συνθέσεις:

Εργοτέλης (Καραγεωργιου): Πίρσον, Βίσιο, Χίμπλιγκερ (46' Σαρρής), Γιαλούσης (81' Κυριακίδης), Τζούνιορ, Μπέτο, Γιοβάνοβιτς, Κουτσιανικούλης, Ρομάνο, Φραγκουλάκης, Μπούντιμιρ (71' Κατσικοκέρης)

Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μοντέστο, Φουστέρ (73' Χαβίτο), Ορμπάιθ, Αμπντούν (61' Ιμπαγάσα), Τζιμπούρ, Μιραλάς (88' Μέλμπεργκ)

Δήλωσαν:

Ερνέστο Βαλβέρδε (προπονητής Ολυμπιακού): «Ξεκινήσαμε καλά αλλά στο δεύτερο ημίχρονο αντιμετωπίσαμε προβλήματα. Όταν κάναμε το 1-3 ακολουθήσαμε λάθος τακτική και στο τέλος υποφέραμε. Είμαστε ευχαριστημένοι από το πρώτο ημίχρονο αλλά μετά υπήρξαν προβλήματα. Για εμάς αυτή τη στιγμή σημαντικό είναι οι βαθμοί. Κρατάμε την βαθμολογική συγκομιδή και παράλληλα προσπαθούμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Στο δεύτερο ημίχρονο όπως προείπα έπρεπε να κρατήσουμε το προβάδισμα που είχαμε αλλά αντιμετωπίσαμε δυσκολίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...